K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Somesormikkaat
Äly-sormikas
Ulkoillessa älypuhelimen käyttö ja sometus helpottuu, kun teet sormikkaaseen reiät peukalon ja etusormen tyveen. Näin voit käyttää älypuhelinta vaivatta, eivätkä kädet kylmety.
1 3 0
Hämää hirvikärpäsiä
Laita marja- tai sienimetsään peruukki päähäsi. Hirvikärpäset ja punkit tarttuvat peruukkiin, eivätkä omiin hiuksiisi. Peruukki on helppo putsata vaikka kotirappusilla tai heti metsästä poistumisen jälkeen.
14 2 0
Parhaat apajat
Merkitse karttaan, mistä löysit tänä syksynä mustikoita ym. marjoja sekä sieniä. Tee vielä seloste, kuinka paljon mistäkin löysit ja mitä olivat päivämäärät. Seuraavana vuonna on sitten helppo lähteä marjastamaan ja sienestämään, kun tietää, milloin poimittavat alkavat olla valmiita.
5 4 0
Kalasaaliista pitävä ote
Kalasaaliista pitävä ote
Jos harrastat kalastusta tai joudut vaikka ottamaan lapsesi onkimalta kalalta koukun irti, pyyheniksi auttaa saamaan kalasta pitävän (ja hellän - jos vapautat kalan) otteen, lisäksi kätesi säilyvät puhtaina. Leikkaa vanhoista pyyhkeistä noin 30x30 cm tilkkuja tai käytä pieniä kierrätykseen joutavia käsipyyhkeitä ja pakkaa niitä mukaan kalareissulle.
9 27 0
Mustikka lähtee viinimarjalla
Mustikka lähtee viinimarjalla
Marja-aika parhaimmillaan ja mustikka ei tahdo lähteä sormista edes kuumalla saippuapesulla. Ei hätää! Kun poimit ensin mustikat ja sen jälkeen punaviinimarjat kotipuskasta, sormet puhdistuvat kuin itsestään viinimarjahapon voimalla!
2 2 0
Raikasta juomaa
Raikasta juomaa
Pakastetun jäämurskapussin avulla juoma pysyy pitkään jääkylmänä, kun kiedot sen pullon ympärille ja kumilenksulla napakasti kiinni. Ulkona tai rannalla ei haittaa vaikka vettä saattaa jostain valuakin kun pussi alkaa sulaa.
0 1 0
Retkisuihku lähdevesikalenterista
Retkisuihku
Ota tyhjä 5 l lähdevesi -kanisteri ja sopiva pätkä narua. Poraa tai työstä muilla keinoin 2-3 mm reikiä kanisterin pohjaan. Sido naru kantokahvaan. Heitä naru oksan tai muun yli. Täytä vedellä ja nosta suihku sopivan ylös ja nauti ulkosuihkusta. Narun tulee olla riittävän pitkä, jotta täytön jälkeen ja suihkun loputtua kanisteria voi pitää korkki maassa. Narusta vetämällä suihku nousee ylös ja suihkuun pääsee taas. Retkellä ei vie paljonkaan tilaa, sillä kanisterin saa lytättyä pieneen tilaan ja taas tilavuuden ennalleen täyttämällä esim järvivedellä.
0 1 0
Lasikelluttimet
Lasikelluttimet
Tiedätkö tunteen, kun haluat suppailla tai uida silmälasien tai aurinkolasien kanssa, mutta pelkäät että ne tippuvat ja katoavat? Ei hätää, sillä olemme keksineet ratkaisun. Mökillä kuitenkin kulutetaan hivenen viiniä, joten nappaa korkkimateriaalia olevat pullonkorkit talteen ja kiinnitä ne lasien sankoihin langalla. Jos lasit tippuvat, ne jäävät kellumaan ja ne on helppo löytää. Samalla saat hauskat kesäkorvikset!
8 6 0
Kylmää juomavettä retkelle
Pakasta tavallista vettä litteisiin, mehuille tarkoitettuihin pakastuspulloihin. Kun lähdet retkelle, otat pullot tavallisten kylmäkallejen sijaan reppuun pitämään eväät kylmänä. Eväspaikalla ja loppumatkalla sen jälkeen voit juoda veden pois pulloista. Vie vähemmän tilaa repussa, kun erillisiä vesipulloja ei tarvita, ja keventää kuormaa, kun kylmäkallet olisivat saman painoisia koko matkan.
1 2 0
Kylmäkallet suojaan
Ompele kolmelle kylmäkallelle suojapussi ja laita kallet peräkkäin pussiin ja kylmälaukun pohjalle. Ei nouse kosteus tavaroihin ja on siistiä. Sopii myös kaupassa ruokakorin pohjalle.
1 2 0
Helppo istuinalusta festareille
Pieneen tilaan menevät kestokassit ovat helposti kuljetettavissa joko taskussa tai käsilaukussa. Retkeillessä tai futsimutsina kentänlaidalla kosteuden sattuessa ne muuntautuvat helposti istuinalustaksi ja suojaavat hieman kosteudelta. Nyytti on helppo myös kuivattaa sitten kantamalla se kotiin kassina.
1 1 0
Pullon avaaja polkimista
Unohtuiko pyörälenkille lähtiessäsi pullon avaaja? Saat korkin auki helposti polkimen avulla.
1 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle