K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Känny latinkiin pimeässäkin
Känny latinkiin pimeässäkin
Etkö näe laittaa pimeässä laturia oikein päin puhelimeen? Lisää pimeässäkin sormin tunnistettavat nystyrät timanttitarroista! Kun otat piuhan käteen, tiedät pimeässäkin heti, miten päin piuha menee puhelimeen.
2 6 0
Tabletin uusi lepopaikka
Tabletin uusi lepopaikka
Ota käyttöön vanha ja nurkissa lojunut servettiteline. Ruuvaa se seinään. Aseta siihen tablettisi lepäämään. Pöytätila säästyy.
0 2 0
Ötökkäeste ilmanvaihtokoneelle
Koneellisen ilmanvaihdon ilmanottoaukon päällä olen käyttänyt metallisiivilää. Ei ole tullut ötököitä suodattimiin eikä ole tukkeutunut kuten hyönteisverkko saattaa tehdä. Pienen siivilän kokokin juuri sopiva. Varren olen katkaissut.
1 2 0
Tuulikone
Köyhän miehen tuulikoneen saat lyhyelle tube- tai musiikkivideolle, kun nostat imurin pöydälle ja suuntaat imurin täysillä puhaltamaan lämpimät poistoilmat hiuksiisi.
1 1 0
Erottele saajan nimet toisistaan
Kun lähettää vaikka tekstiviestejä, niin jos on vierekkäiset nimet matkapuhelimessa esim. AARO tai ASTA, niin voi laittaa esim. Baaro tai Caaro niin ettei tekstiviestit mene sekaisin tai toiselle.
1 1 0
Puheharjoitusta ruotsiksi
Palvelunumeroissa, jos on pitkät jonot, saa harjaannusta ruotsiksi tai englanniksi, kun valitsee toisen puhekielen kuin suomi asioidessa viraston tai yrityksen kanssa.
5 1 0
Puhelin pesukoneessa
Jos puhelimesi tippuu pesukoneeseen metalliosan väärälle puolelle, käännä pesukone ympäri.
1 3 0
Imuroi pölyt tietokoneesta
Imuroin säännöllisesti tietokoneeni tuuletusaukot sivulta ja pohjasta. Tietokone sammutetaan, annetaan jäähtyä, käännetään nurinpäin ja imuroidaan tuuletusaukot. Koneen tausta hyrinä käy hiljaisemmaksi ja jäähdytys onnistuu paremmin, kun sinne kertynyt pöly poistuu. Olen pidentänyt tällä niksillä tietokoneeni ikää, koneeni on kohta kymmenvuotias.
1 2 0
Merkitty laturi
Merkitty laturi
Koristelemalla laturin tietää kenelle se kuuluu. Palautuu myös helpommin omistajalle.
1 14 0
Käyttöohjeet laitteisiin kiinni
Teippaa käyttöohjeet laitteiden takaosaan kiinni. Jos ohje on liian iso, teippaa edes lappu, missä ohjeet säilytetään ja ostopäivä.
1 6 0
Kamerakoteloiden viidakko
Jos kamerasi hajoaa, säilytä aina suojakotelo, sillä se käy todennäköisesti uuteen hankkimaasi kameraan, joissa useinkaan ei ole koteloa mukana. Kiikari- ja kamerakoteloita voi myös vaihdella tarpeen mukaan.
2 2 0
Oiva suojakotelo muistikorteille
Suklaamunien muovisista sisuskuorista saa näppärän säilytyskotelon esimerkiksi digikameroiden tai kännyköiden muistikorteille. Yhden muovikuoren sisälle mahtuu useampikin muistikortti ja samalla kortit pysyvät suojassa. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että kotelo ei ole vedenpitävä vaikka kelluukin.
3 5 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle