K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Repsottavan saranan korjaus
Jos kaapin oven sarana repsottaa, eikä ruuvi enää kiristä sitä, paukuta reikä täyteen tulitikkuja. Ruuvi kiristää saranan jälleen hienosti.
0 0 0
Suihkuverhon kiinnikkeet
Suihkuverhon pidikkeet
Kadotin suihkuverhon kiinnikkeet muutossa, joten otin avuksi isot korvarenkaat. Samalla vähän bling-blingiä sisustukseen!
0 1 0
Roikka- ja köysivyyhdit hallintaan
Harva ei-merimies onnistuu vyyhteämään ja purkamaan pidempää roikkaa sotkematta sitä tuhannen solmuun. Ratkaisu on muoviämpärissä. Aloita virtalähteestä eli pistorasialta. Laita johto ämpärin pohjalle noin metri urospäästä niin, että töpseli jää roikkumaan ämpärin ulkopuolelle. Lapa johto ämpäriin. Liitä lopuksi töpseli naaraspäähän, niin johto ei sotkeennu kuljetuksessa.
0 0 0
Maalinpoisto käsistä
Öljypohjaisen maalin saa käsistä ja pensselistä parhaiten pois ruokaöljyllä. Ei pahalta haisevia ja hengitykseen käyviä liuottimia tarvitse.
2 13 0
Ruukkukatetta pähkinänkuorista
Pistaasipähkinöiden kuorista saa kätevästi hyvää katetta kukkapurkkeihin.
3 2 0
Verhot ylösalaisin
Kun verhot laittaa ylösalaisin, säästää ompelemisen maksut ompelijalla tai itse tehden alakäänteen vaivan, jos on vanhanaikaiset verhokliput ja kuviollisesti tai yksiväriset verhot, jotka voi laittaa paikoilleen näin.
1 2 0
Sammutuspeitto sisustukseen sopivaksi
Sammutuspeitto sisustukseen sopivaksi
Kankaisesta pikkukassista saa ompelematta kauniin suojapussin sammutuspetteelle. Tee pieni reikä esimerkiksi saksien kärjellä sammutuspeiton ripustusrenkaan kohdalle ja lisää lujaa narua uudeksi ripustuslenkiksi. Muista kokeilla, että ripustuslenkki kestää sammutuspeiton normaalin käytön!
1 1 0
Jauhopeukalosta viherpeukaloksi
Kakkuvuoat sopivat hyvin myös kukkaruukuiksi, niin uudet kuin vanhemman mallisetkin. Myös matalat vuoat ja kakkupohjat käyvät hyvin vaikka pääsiäisenä rairuohon kasvattamiseen.
1 1 0
Helmalakana tavallisen hinnalla
Kallista helmalakanaa ei tarvitse ostaa, kun jättää tavallisen lakanan kokonaan roikkumaan reunoilta kohti lattiaa, eikä sujautakaan päällyspatjan alle reunoja. On muuten tyylikäs! Ja lakananvaihto käy nopeasti.
0 5 0
Isoisän pöytäliina
Isoisän pöytäliina
Isoisä käyttää sanomalehtiä pöytäliinana. Jutut tulee luettua tarkkaan, eikä mainosten tarjoukset unohdu. Kun lehti likaantuu, uuden pinnan saa nopeasti tilalle. Kankainen pöytäliina säilyy siistinä vieraita varten.
4 1 0
Hyttysverkon vaihto tuuletusikkunaan
Hyttysverkon vaihto tuuletusikkunaan
Poista vaihtoa vaativa hyttysverkko. Meidän tuuletusikkunoista verkot täytyi poistaa mattopuukolla. Toinen vaihtoehto olisi ollut irrottaa ulkopuolelta ikkunalistalaudat ja sitä kautta olisi saanut ritilän ja verkon irti. Se tuntui työläältä hommalta. Hetken pohdinta -magneetti! Niinpä leikkasin uuden tuuletusikkunan kokoisen hyttysverkkopalan, jonka laitoin magneettinapeilla kiinni. Helppo homma ja kätevä vaihtaa tarvittaessa.
0 6 0
Vanhat jutut hyötykäyttöön
Kun maalaat puutaloa, niin ensin pitää raaputtaa pois entinen hilseilevä maali. Tähän hommaan käy hyvin vanha disketti.
1 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle