K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 56309 niksiä!
Kesäjuhlien paras apu
Onko juhlia tiedossa ja helteinen keli uhkaa lämmittää ja pilaannuttaa kylmiä tarjottavia? Pakasta edellisenä iltana foliovuokia, joissa on noin sentin kerros vettä pohjalla ja aseta kylmät tarjottavat jään päälle, näin ruuat ja juomat pysyvät kylminä. Jos vuoka hikoilee pohjasta liikaa, laita keittiöpyyhe alle, tämä myös pitää astiat paremmin paikallaan.
0 4 0
Kanapaketti litteäksi
Kanapaketti litteäksi
Ruokaa laittaessa jätä tyhjä kanapaketti tiskialtaaseen. Kaada kuumat perunavedet kanapaketin päälle, niin paketti huuhtoutuu ja samalla tiivistyy pieneen tilaan. Sitten paketin voi heittää muovinkeräykseen.
0 0 0
Mikrossa lämmittäminen
Jääkö mikrossa lämmitetty ruoka-annos kylmäksi? Kun teet annoksen keskelle astian pohjaan asti mentävän kolon, ruoka lämpenee sekä reunoilta -että keskeltä!
0 2 0
Hedelmäiset juoman viilentäjät
Kesän paras niksi on pilkkoa eri sitrushedelmistä viipaleita, laittaa viipaleet minigrip-pussiin ja pakkaseen. Jäätyneet hedelmäviipaleet viilentävät kesäjuoman täydellisesti antaen samalla raikasta makua!
0 0 0
Kaneliherkku pikana
Kun haluat korvapuustin kahvin kanssa eikä sitä ole: lämmitä kaksi palaa vaaleaa leipää mikrossa, sivele voilla, ripottele sokeria ja kanelia väliin. Paina leipäpalat vastakkain ja laita hetkeksi painon alle. Toimii.
0 0 0
Banaani mustumatta täytekakussa
Banaani mustumatta täytekakussa
Täytekakkuresepteissä banaani neuvotaan painelemaan haarukalla mössöksi, joka kuitenkin mustuu nopeasti. Kakku saattaa olla jo tarjoiluhetkellä ikävän näköinen, eikä makukaan ole paras mahdollinen. Kun haarukoinnin sijaan leikkaat banaanin ohuiksi viipaleiksi, joille vielä pirskotat hieman sitruunamehua, säilyy kakku hyvänä useita päiviä.
0 3 0
Fariinisokeri paakkuna
Fariinisokeri paakkuna
Kesytä paakkuuntunut fariinisokeri raastimella takaisin tarkoituksen mukaiseen alkuperäiseen kuosiinsa. Toimii.
0 1 0
Piirakkavuoan voitelu
Kun leivot piirakkaa ja piirakkavuoka täytyy voidella ennen taikinan levitystä siihen, sulata taikinaan tarvittava voi/margariini mikron kestävässä piirakkavuoassa ja kaada se vuoasta taikinan joukkoon. Levitä vuokaan kaadon jälkeen jäänyt rasva tasaisesti vuokaan esim. talouspaperin tai pullasudin avulla. Vuoka rasvoittuu kuin itsestään ja tiskiäkin säästyy.
0 0 0
Gluteeniton pizza
Kun teet gluteenitonta pizzaa ja rupeat kaulitsemaan pitsapohjaa, tee käsillä neliönmuotoinen möykky taikinasta leivinpaperin päälle ja laita leivinpaperi taikinan päälle kun kaulitset pohjaa. Taikina ei tartu kaulimeen eikä leivinpaperiin. Se on sitten helppo siirtää leivinpaperin avulla peltille.
0 0 0
Aamupalatarjotin valmiina
Aamupala/Iltapala tarjotin
Hanki jääkaapin hyllylle mahtuva tarjotin ja kerää siihen juustot, leikkeleet, levitteet, juustohöylä, voiveitset yms. mitä tarvitaan aamiaisella tai iltapalalla. Helppo nostaa tarjottimella kaikki tarjolle ja taas ruokailun päätyttyä nostaa takaisin jääkaappiin. Arjen helpottaja, lapsetkin saa leivät omatoimisesti tehtyä kun kaikki tarvikkeet on helposti saatavilla.
0 1 0
Köyhän ritarin tikut
Köyhän ritarin tikut
Voileipäkakkua paahtoleivistä tehdessä jää paljon reunoja yli, joten nämä kannattaa hyödyntää köyhän ritarin tikkuihin. Ellei heti ole käyttöä, reunat voi laittaa pussiin, pakastaa ja käyttää myöhemmin. Eli vatkaa sopiva määrä kanamunia ja maitoa, oman maun mukaan sokeria ja suolaa. Sekoita ja dippaa tikut nesteeseen. Paista voissa ja tarjoile kermavaahdon ja marjojen tai hillon kanssa. Lapsille mukavaa sormi syötävää.
0 0 0
Kermaviili siististi ulos purkista
Avaa kermaviilipurkki ja vedä kermaviiliin veitsellä viilto purkin pohjaan asti. Purista kermaviilipurkkia ja kumoa kermaviili astiaan. Kermaviili lähtee helposti purkista eikä purkkia tarvitse kaapia lusikalla tai nuolijalla, mikä helpottaa lajittelua.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös