K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47242 niksiä!
Kylmälaukku arkikäyttöön
Kesällä ruoka pitää saada nopeasti jäähdytettyä, jolloin laitan ruoan kylmälaukkuun kylmäkallejen kera. Vetoketju kiinni, eikä aikaakaan, kun ruoan voi siirtää jääkaappiin jäähtyneenä.
0 0 0
Uusi elämä kiukaalle
Puukiuasta uusiessasi vie vanha kiuas pihalle grillipaikalle, jos se on ehjä. Vanha kiuas toimii hyvin savustuspönttönä.
0 0 0
Ruodottomat kalapihvit
Kun teet kalapihvejä esimerkiksi ahvenista tai -fileistä, saat niistä ruodottomia, kun kiehautat peratut kalat ensin, poistat niistä ruodot ja vasta sitten surautat kalat lihamyllyllä massaksi.
0 0 0
Kevyttä herkkua kesähelteelle
Kun kaipaat kuumana kesäpäivänä viilennystä, laita viipaloitu omena pakastimeen. Nauti jäätelön sijasta, kevyttä ja hyvää!
0 0 0
Mantelilastut kaareviksi
Saat mantelilastuille kauniin kaarevan muodon, kun nostat ne hiukan pehmeinä paistamisen jälkeen kaulimen tai pullon päälle jäähtymään.
0 1 0
Kakkupohjan jämät jälkiruoaksi
Jäikö sinulla kakkupohjasta ylimääräisiä paloja? Älä heitä menemään, vaan murenna ne kerroksittain laseihin marjojen ja kiisselin kanssa. Näin saat nopean jälkiruoan.
0 2 0
Tuorekelmu pakastimeen
Säilytä tuorekelmurullaa pakkauksineen pakastimessa. Jäinen kelmu tulee tasaisesti ulos, katkeaa siististi ja ei takerru itseensä.
0 0 0
Kuivat juustot pakastimeen
Kuivat juuston loput kannattaa säilyttää pakastimessa esimerkiksi suolaisia piirakoita tai pitsoja varten.
0 0 0
Mehun puristaminen kakkutaikinaan
Mehun puristaminen kakkutaikinaan
Kun puserrat sitrushedelmän mehua kakkutaikinaan, käytä siivilää, niin siemeniä ei tarvitse onkia taikinasta. Myös hedelmälihan palat jäävät siivilään. Ei tule lisätiskiäkään, jos olet lisännyt jo jauhot siivilän läpi.
0 0 0
Pullon avaaminen ovella
Pullon avaaminen
Kesähelteellä, kun pullonavaajaa ei ole lähettyvillä, kruunukorkin saa auki käyttämällä oven karmissa olevaa vastarautaa.
1 0 0
Säilykepurkkien avaaminen
Säilyjepurkin kannen saa auki perunankuorimaveitsen avulla. Terän kärki on sopivan kaareva ja tukeva, ettei katkea. Paina veitsen kärki purkin kannen ja lasin väliin, jolloin sisään pääsee ilmaa (kuuluu poksahdus) ja kansi aukeaa helposti.
0 2 0
Kupu pyöreälle näkkärille
Näkkileipäkupu
Pidätkö isosta pyöreästä näkkileivästä, mutta sen säilyttäminen keittiön kaapeissa on hankalaa suuren koon vuoksi? Kakkukupu on oiva apu näkkileipälevyjen säilyttämiseen, sillä paketillinen näkkileipiä mahtuu juuri sopivasti kuvun alle. Kuvun ansiosta näkkileivät eivät pääse pölyyntymään ja sitä voi säilyttää esimerkiksi keittiön pöydällä.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle