K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47242 niksiä!
Esitysvaatteista logot piiloon
Tyttärelläni oli kevätesitys, johon piti olla täysin mustat vaatteet. Käytössä oli mustat valkoisella tuotelogolla oleva urheilutrikoot. Sen sijaan, että olisimme marssineet kauppaan vaateostoksille, käytin mustaa kineesioteippiä peittämään logon housun lahkeesta ja vyötäröltä. Vaikka tyttäreni harrastaa sirkustaidetta köydellä kieppuen, teippaukset pysyivät hyvin, eikä väliaikainen paikkaus näkynyt lainkaan.
0 1 0
Puhtaat sukat
Vaihda heti töistä kotiin tullessasi likaiset työsukat puhtaampiin kotisukkiin, näin lattia ja varsinkin matot säästyvät likaantumiselta.
0 1 0
Kengät kiiltäviksi lapasilla
Unohda kenkäharjat tai irtoliinat: Säästä vanhat lapaset, laita kuluneet sisäkkäin, ja jo on hyvä väline kenkien kiillotukseen ja suojarasvan levittelyyn. Kädetkin pysyvät siistinä.
0 1 0
Pitkät kalsarit 2020
pitkät kalsarit 2020
Onko ne pitkät kalsarit klassinen erotiikantappaja? Käytä puolisosi leggingsejä tai hanki omia.
1 0 0
Kengännauhojen vaihto
Kun kengistä täytyy vaihtaa nauhat esimerkiksi pesua varten, ota kengistäsi ensin kuva, niin saat nauhat takaisin samalla lailla.
1 2 0
Tiukan paidan sisäänajo
Näin saat tiukan, tönkön tai karhean tuntuisen t-paidan sisäänajetuksi: Levitä vaate suihkun lattialle suoraksi, kastele kädenlämpöisellä vedellä ja hiero kauttaaltaan tai vain "mukavoitettaviin" kohtiin hiustenhoitoainetta. Yhden t-paidan käsittelyyn käytän noin 2 rkl mietoa hoitoainetta. Venyttele kangasta napakasti, mutta tasaisesti, ettei paidasta tule toispuolista tai venähtänyttä. Huuhtele ja anna kuivua rauhassa. Jos materiaali tuntuu venyvän nopeasti, kuivata vaakatasoon suoristettuna. Kokeile ja toista käsittely tarvittaessa. Jämpti 100% puuvillateeppari piti venyttää 2-3 kertaa, jotta oli hyvä. Sain noin puolikkaan koon lisättyä tällä, tilaa hengittää ja liikkua paidan yhä ollessa sopivan kokoinen. Käytön ja pesun jälkeen yksi käsittelykerta riitti tuloksen takaisinsaamiseksi. Älä käytä koneellista kuivausmenetelmää tai pese vaatetta ennen käyttöä koneessa, sillä liian kuuma kutistaa tekstiilihuokosia.
0 0 0
Nahkavaatteiden keväthuolto
Nahkavaatteisiin, kuten takkeihin ja kenkiin käytettävien nahanhoitoaineiden levitykseen ei kannata hommata erillisiä liinoja. Nahkahanskat käteen, niin hoitoaineen levitys hoituu niillä helposti ja samalla myös käsineet saavat hoitokäsittelyn!
3 9 0
Rikkinäiset sukat
Älä heitä pois rikkinäisiä tai kuluneita sukkia. Voit pidentää sukkien käyttöikää käyttämällä rikkinäisiä sukkia toisten kuluneiden tai rikkinäisten sukkien päällä. Saat näin kelvot lämpimät viileän vuoden ajan sukat esimerkiksi lenkkeilyyn tai ulkotöihin.
0 0 0
Kausivaatteet karsintaan
Vaatekaappia siivotessa mieti, mitä niistä ottaisit matkalle mukaan. Usein matkalaukkuun valikoituvat eniten käytetyt lempivaatteet, koska tila on rajoitettua. Näin saat karsittua ylimääräiset vaatekappaleet kaapista ja jäljelle jäävät vain sellaiset, mitä oikeasti käytät.
0 1 0
Lenkkareiden kumiosat taas valkoisiksi!
Hankaa lenkkareiden valkoisiin kumiosiin pinttynyt lika pois saippuavillalla. Pese sitten koko kengät haaleassa vedessä pienellä määrällä tiskiainetta. Tämä niksi tepsii vaikka lika ei irtoaisi soodalla eikä tiskiaineella.
2 4 0
Virkkuukoukku apuun
Karkaako housujen vyötärökiristysnaru resorin sisään? Unohda hakaneula, nauhan saat ongittua esille näppärästi myös virkkuukoukulla.
0 0 0
Nukat pois sheiverillä
nukat veks!
Sheivaa tekstiilien nukat helposti pois ihokarvojen poistoon tarkoitetulla sheiverillä. Lopputulos näkyy heti ja pinta oon jälleen kuin uusi!
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle