K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53846 niksiä!
Pihka irti
Pihka lähtee iholta helposti vauvan kosteusliinoilla.
0 0 0
Onkimatoja näppärästi
Kun haluat löytää onkimatoja, niin ota mukaan taskulamppu ja mene ulos ruohikolle yöllä, kun ruohikko on hieman kosteaa. Liiku ruohikolla varovaisin askelein, jotta madot eivät maan värähtelystä säikähdä ja mene takaisin koloihinsa. Taskulampun valolla erotat kiiltävät kasiaiset. Napaa kasiaisesta nopeasti napakka ote, ettei se karkaa takaisin koloonsa.
1 0 0
Vanhan hunajan hyötykäyttö
Vanhan hunajan hyötykäyttö!
Vanhat hunajat kannattaa hyödyntää hyönteispyydyksessä: esim. pienet kärpäset lentävät vesilasiin, kun laitat veteen hunajaa. Tosi "kovissa" pyydyksissä esim. muurahaiset, hunajaa voi käyttää laimentamattomana.
0 0 0
Tomaateille tukea
Tomaateille tukea
Jos kypsyvät tomaattitertut alkavat painaa liikaa ja tomaatin varsi ei jaksa kannatella niitä, sido tomaatin varresta tukilanka korkealle esim. palotikkaisiin. Näin varmistat tomaatintaimen kyvyn kypsyttää sato.
1 1 0
Eroon ampiaisista
Ampiaispesistä pääsee helposti eroon, kun vie pesän lähelle hyttyskarkoitelaitteen muutamaksi päiväksi. Näin ampiaiset hylkäävät pesän pikkuhiljaa, eikä ole pelkoa pistoksista.
0 0 0
Karstainen muurikkapannu?
Karstat ja muut jäänteet lähtevät muurikkapannusta kätevästi kaarevareunaisella ja joustavalla muurauskauhalla.
0 1 0
Marjakori nopeasti
Marjakori nopeasti
Marjoja löytyi lapsille - mutta marjakoreja ei ole. Kartonkipakkauksen kylkeen reijät ja nippuside tai vahva naru läpi sangaksi. Korit kestävät useammankin marjaretken.
0 2 0
Amme marjapensaan alle
Marjapensaasta tuppaa tippumaan kypsiä marjoja maahan samalla, kun marjoja poimitaan. Olemme ratkaisseen ongelman asettamalla lasten vanhan kylpyammeen pensaan alle, jolloin kypsät marjat tippuvat sinne ja siitä ne on helppo napata mukaan ämpäriin.
0 0 0
Suihkumyssy pioneille
Vesisade kesken pionien parhaan kukinnan on puutarhurin painajainen. Pionien suojaksi voi toki asetella sateenvarjoja, mutta usein sateen mukana tulee tuuli, joka haittaa varjojen asettelua. Tänä kesänä avuksi tuli läpinäkyvät suihkumyssyt. Jokainen kukinta omaan myssyyn sateelta suojaan. Kun myssyt on läpinäkyvät, kukkia voi ihastella myös niiden läpi!
3 1 0
Päivänvarjo pyykkitelineeseen
Päivänvarjo pyykkitelineeseen
Aurinkovarjon voi kiinnittää monikerroksiseen pyykkitelineeseen suojaamaan pyykkejä sekä auruingonvalolta että lintujen ulosteilta. Jos telineen saa tuulensuojaan pensaan viereen, jossa oksat pitävät varjon paikallaan, niin aina parempi.
0 2 0
Marjapensaista poimintaan pyöränkori ja retkituoli
Marjapensaista poimintaan pyöränkori ja retkituoli
Herukoiden keräämistä helpottaa, kun pyöräkoriin laittaa paperikassin. Kori pensaan viereen retkituolin päälle. Kun saksilla leikkaa tertut toiseen kämmeneensä, niin tertut on helppo tiputtaa kassiin. Itse saa työskennellä selkä suorana.
0 1 0
Kasvosuoja hyönteisiä varten
Leikkasin pihalla nurmikkoa ja kasvojen edessä pyöri parvi mäkäräisiä, jotka tökkivät inhottavasti silmiin. Kokeilin avuksi visiiriä (koronasuoja) ja toimi hyvin. Määkäräiset pysyivät visiirin toisella puolella ja leikkaaminen jatkui häiriöttä.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös