K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47527 niksiä!
Trampoliinin verkko rastasverkoksi
Menikö trampoliinin verkko rikki? Älä heitä sitä roskiin vaan leikkaa ehjät kohdat sopiviksi paloiksi käytä marjapuskien rastasverkkona. Älä leikkaa kiinnityshakojakaan irti, niitä voit hyödyntää verkon kiinnityksessä.
0 0 0
Puutarhakäsineiden uudistus
Puutarhakäsineiden kuluneet kämmenpinnat saat taas vahvoiksi ja kestäviksi, kun kastat hanskojen kämmenpuolet remontissa käyttämääsi maaliin. Nyt uskaltaa taas tarttua vaikka ruusupensaan oksiin!
0 0 0
Grillin sytytys rypsiöljyllä
Jos grillineste on päässyt loppumaan, voi sytytykseen käyttää rypsiöljyä: valele hiilille vähän öljyä, kasta esim. hiiilisäkin paperipaloja öljyyn ja sytytä ne. Öljyinen paperi palaa hitaasti ja sytyttää pikkuhiljaa öljyn myös hiilissä. Rypsiöljy palaa hitaasti, joten sitä ei kannata laittaa hiilille liikaa, jottei grillaamaan pääsy viivästy.
0 0 0
Rastaat riesana
Mainio ja takertumaton suoja marjapensaille on iso verkkoklapisäkki, jossa on kiinnitysnyörit molemmissa päissä. Pieni pensas mahtuu sisälle kokonaan. Isoille pensaille voi laittaa kaksi säkkiä.
0 0 0
Köynnöstuki
Köynnöstuki
Tilataideteos? Ei vaan kaatopaikalle menneen sohvan jousista tehty köynnöstuki.
0 1 0
Itikkakierukan teline juomatölkistä
Itikkakierukan teline
Hyttyssavut eli -kierukat ovat monesti todella hankalia irrotettavia toisistaan kierukoiden katkeamatta. Pujota katkenneet kierukat juomatölkin klipsin läpi. Laita tölkkiin vettä, ettei tuuli kaada sitä. Alustana voi pitää esim. paistinpannua, joka ei sovellu enää ruuan valmistukseen.
1 2 0
Vanha hiiligrilli kukillle
Jos vanha pallogrilli alkaa olla pohjasta melkein läpi palanut ja on uuden grillin aika, vanha soveltuu kukkien istutukseen. Ota kansi ja jalakset pois ja täytä grilliosa mullalla ja istuta kauniita kukkia.
0 0 0
Hommat hoituvat yhdessä
Meinaavatko piha- tai kotityöt jäädä puolitiehen ja projektien loppuun saattaminen venyy ja venyy? Pyydä vieraita! Silloin saa aina paljon aikaan, kun haluaa että paikat ovat kunnossa.
1 3 0
Vältä jatkuva tiskaaminen
Vältä jatkuva tiskaaminen mökillä, kun kirjoitat puisiin pyykkipoikiin nimet ja laitat pyykkipojat mukeihin kiinni. Myöhemmin pyykkejä ripustaessa on kiva muistella ketä mökillä on käynyt.
0 2 0
Ekokasvipenkki
Ekokasvipenkki
Lojuuko varastossasi turhia sänkyjä? Tee niistä näppärä vihannespenkki. Kaada haketta sängyn pohjalle ja sen päälle multaa, ja haluamasi taimet siihen. Säästät myös selkääsi.
0 1 0
Mökkirannan kaislojen siivoaminen
Kaislat ynnä muut vesikasvit on hyvä aika-ajoin nyhtää mökkirannan pohjasta. Valitettavasti joskus kaisloihin on kiinnittynyt iilimatoja, jotka hanakasti tarttuvat kiinni paljaisiin kinttuihin kaislojen seassa kahlatessa. Pue päällesi sukkahousut suojaksi uikkareiden päälle ennen veteen menoa. Toimii tässä tapauksessa sekä naisille että miehille.
0 0 0
Tuulensuoja kaasupolttimelle
Vanhan pesukoneen rummun luukuista saat hyvän tuulensuojan muurinpohjan kaasupolttimelle.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle