K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49535 niksiä!
Hyttysverkko sadevesien siivilöintiin
Leikkaa hyttysverkosta sopivan kokoinen pyöreä pala. Saat siitä kätevän "siivilän", joka estää sadevesien mukana ränneistä tulevien lehtien ja havuneulasten kulkeutumisen sadevesiviemäreihin. Siivilä pysyy paikallaan vaikkapa pienten kivien avulla. Älä silti unohda puhdistaa rännejä säännöllisesti!
0 0 0
Linnuille herkkuruokaa
Täytä 10 litran ämpäri puolilleen pähkinöitä ja auringonkukansiemeniä. Sulata munkkirasvaa 7–8 pakettia ja kaada ämpäriin. Sekoita ja anna kovettua. Annoksessa on linnuille syömistä pitkäksi aikaa.
0 2 0
Kotitekoista linnunruokaa
Jos kaapistasi löytyy kookosöljypurkkien jämiä, sulata ne mikrossa miedolla lämmöllä ja kaada pahvimukiin. Lisää täytteeksi erilaisia kuorettomia linnunsiemeniä ja pähkinöitä. Lopuksi tökkää narua keskelle ja anna jähmettyä viileässä. Seoksen jähmetyttyä poista purkki ja ripusta herkku pihapuuhun.
0 1 0
Lumella eroon liukkaudesta
Jos yöksi on luvassa pakkasta, levitä suvilunta (nuoskalumi) jäätyneelle pihamaalle. Se jäätyy jään päälle, jolloin piha ei ole aamulla liukas. Toimii jopa paremmin kuin hiekka.
0 0 0
Ruokinta-automaatti linnuille
Jos kynttilälyhdyn lasi rikkoutuu, laita tilalle pienisilmäinen (noin 5 mm) metalliverkko. Poraa lyhdyn pohjaan muutama reikä, joista mahdollinen sadevesi pääsee pois.
0 4 0
Amppeli uusiokäyttöön
Amppeli uusio käyttöön
Ota vanha amppeliuusio käyttöön. Täytä siemenillä ja vie linnuille ruokintapaikaksi.
0 2 0
Talipötkö ilman verkkoa
Linnun talipötkö tarjolle
Verkkoon pakattu talipötkö voi olla vaarallinen ansa linnuille. Jos kaapistasi löytyy joutilas, syvän mallinen muovikauha, ruuvaa se pylvääseen ja pudota talipötkö kauhaan. Sido lopuksi narulla hiukan ylempää nojaamaan pylvääseen.
1 2 0
Muista linnut puita sahatessasi
Kun sahaat seuraavan kerran pihapuusta oksia pois, jätä oksantynkiä sopivalle korkeudelle. Niihin on kätevä ripustaa lintujen ruokinta-automaatteja.
2 5 0
Lintujen ruokintavarjo
Voit hyödyntää vanhan aurinkovarjon näin: laita jalusta maahan ja varsi siihen pystyyn. Kiinnitä sen päälle vaakatasoon puurima. Ripusta molemmille puolille riippumaan vaikka talipallopötkylät. Varren metalliosa vaikeuttaa oravien kiipeämistä aterialle.
0 0 0
Sula komposti
Peitä lämpökompostori talveksi auton peitteellä niin, että vain poistoilma-aukko jää vapaaksi. Näin komposti ei jäädy pakkasillakaan.
1 2 0
Kakkulyhty
Jäälyhty
Vanhasta kakkuvuoasta saa kätevän muotin jäälyhdyille. Vettä ei mene hukkaan, ja kynttilälle on valmis paikka keskellä.
11 14 0
Estä pihan liukkaus
Sama  matka uudet polut
Kulje lumisella pihalla suojasään aikaan hieman eri reittejä. Pakkasten tullessa tiiviisti astuttu polku on aina liukkaampi kuin hajautetut askellukset.
0 8 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle