K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 18389 niksiä!
Jäkälän poistaminen omenapuista
Perunan pesukintaalla saat jäkälän ja sammaleen hyvin poistettua omenapuun rungosta ja oksilta.
0 0 0
Polvisuojat kevätpuutarhaan
Kevätpuutarhassa töitä tehdessä housujen polvet pysyvät puhtaana, kun vetäiset housujen päälle korona-ajalta jääneet kasvomaskit.
0 1 0
Kukkia ja perunoita
Elävöitä perennapenkkiäsi istuttamalla itäneitä perunoita kasvien joukkoon. Saat lisää vihreyttä, satoa ja kasvualusta kuohkeutuu mukuloiden kasvaessa.
0 0 0
Istutuspuuhiin muistin tueksi
Nyt kun istutusaika jo häämöttää on hyvää aikaa askarrella taimien nimilappuja jo valmiiksi. Paikallaan pysyvän nimilapun kasveihin saa leikkaamalla pullosta tai vaikka hammastahnatuubista renkaita. Rengas käännetään tekstipuoli sisäänpäin, kirjoitetaan kestävällä tussilla kasvin nimi ja pujotetaan taimen ympärille.
0 0 0
Kynsikkäät pihatöihin
Kevään koleudessa pihapuuhissa on hanskat tarpeen eikä viitsisi kaikkein hienoimpia pihatöissä liata. Sukkahousut auttaa tässäkin: Saat nopeat kynsikkäät risoista sukkahousuista kun käännät sääriosan kaksinkerroin ja teet peukalolle pienen reiän. Voit myös ommella muillekin sormille omat paikat.
0 0 0
Kahvinpuruja jäälle
Kerää käytetyt kahvinpurut astiaan ja käytä niitä pihan jäisiin, ja liukkaisiin kohtiin. Sulattaa reikiä jäähän nopeasti, toimii hyvin ja on ilmaista!
0 0 0
Lämpökompostorille takki
Kovilla pakkasilla voi lämpökompostorikin jäätyä. Kiepauta syksyllä sen ulkopuolelle pari retkipatjaa suojaksi ja kiinnitä hyvin esim.ilmastointiteipillä tai narulla. Öljyä ruokaöljyllä kannen tiivisteet, niin saat myös kannen pakkasella auki.
0 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
1 6 0
Kukille ja viherkasveille ravinneliuosta
Kukille ja viherkasveille ravinneliuosta
Me viherpeukalot tiedämme, että ensi kauden kasvatus-sesonki on pian käsillä. Jotta saat hyvän sadon, niin lisäravinneliuos on kasveille, yrteille ja kukille tarpeen. Laita valmiiksi sekoitettu ravinneliuos tyhjään salaattikastikepulloon ja tällä puristepullolla sinun helppo annostella lisäravinnetta kasveillesi.
0 2 0
Puhdasta vessapaperia
Puhdasta vessapaperia
Vessapaperirulla sujahtaa sopivasti kilon jukurttipurkkiin. Siellä paperi pysyy siistinä ja kuivana likaisemmissakin olosuhteissa, kuten huussissa tai työmaakohteissa.
0 5 0
Siemenille astiat
Kevätkylvöt kukkien ja puutarhakasvien siemenille saa edullisesti alkuun käyttämällä tyhjiä wc- ja talouspaperirullahylsyjä. Hylsyä lyhentämällä saa monta ”purkkia” ja sisäpohjaan voi laittaa talouspaperia.
0 1 0
Kesämökin lämmönvesivaraaja
Jos sinulla on sähkötön mökki ja kantovesi mökillä, voi lämpimästä vedestä olla pulaa. Kesämökillä lämmitetään saunaa joka ilta. Kun otat illalla saunan lämmityksen jälkeen kuumaa vettä kylmälaukkuun, se pysyy siinä lämpimänä aamuun asti. Saat aamulla lämmintä vettä esim. aamupala-astioiden tiskaamiseen.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös