K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52265 niksiä!
Hyasintit penkissä
Hyasintit penkissä
Jos jouluna tuli ostettua hyasintteja, niin voit hyödyntää sen mukuloita myöhemminkin. Istuta sipulit syksyllä kukkapenkkiin ja keväällä Sinulla on hyasinttipenkki kukassa.
2 4 0
Naakkojen pelotin
Naakkojen pelotin
Naakat ja harakat pysyvät pois lintulaudalta kun rakennat ikkunaan vahdin. Kirjapinon päälle iso limupullo tai termari, päälle vesikauha ja karvalakki. Vaihda lakkia ja pelottimen paikkaa silloin tällöin. Kasvot voi askarrella halutessaan.
9 3 0
Paakkuuntumisen esto lumilapioon!
Jos olet kyllästynyt lumipaakkuihin, jotka tarttuvat lumilapioosi lunta luodessa, käytä vanhaa kynttilän pätkää tähän! Hiero kynttilää lapioon ja ongelmasi on ratkaistu!
1 4 0
Lumelle kyytiä
Lumelle kyytiä
Lehtipuhaltimella saat tehtyä jopa 15 cm:n pakkaslumeen nopsasti polun postilaatikolle, roskakatokseen ja maantielle. Myös portaat ja autotallinluiskat ja auto puhdistuvat kevyestä pakkaslumesta joutuisasti.
0 7 0
Taimipurkki
Kotimaisten helmitomaattien muoviset suipot pakkaukset soveltuvat mainiosti taimie ja kukkien kasvatukseen. Reiätkin ovat jo pohjassa valmiina, joten ylimääräinen vesi valuu pois.
0 4 0
Lumipallolyhty
Lumipallolyhtyyn ei tarvitse jättää niin sanottua sytyttämisaukkoa, kun sen sisälle laittaa ulkokäyttöön sopivan LED-kynttilän. Useissa LED-kynttilöissä on ajastin, joten sen voi huoletta jättää päälle lumipallolyhdyn sisään.
0 1 0
Liukkauden poisto
Liukkauden poisto
Levitin kaksi pitkää vanhaa mattoa pihan liukkaiden kohtien päälle. Nyt ei kukaan kaadu niihin.
2 4 0
Sytykepala imetyssuojasta
Sytykepala
Ylimääräiseksi jääneistä rintaliivin imetyssuojista tuli hyviä sytykepaloja uuunin sytyttämiseen. Sulata kynttilän jämät, dippaa imetyssuoja sulaan steariiniin ja anna kuivua.
1 0 0
Suojaa ulkotuli
Suojaa ulkotuli
Näppärän suojan ulkotulelle saat asettamalla kattopellin palan tulen lähelle. Se suojaa mm. kipinöiltä ja tuulelta.
0 8 0
Tuikkukynttilöillä säästöä
Tuikkukynttilöillä säästöä
Laita tuikkukynttilä käytetyn lyhtykynttilän sisälle ja se sitten pihalla kynttilälyhtyyn palamaan. Säästät, koska tuikkukynttilät ovat edullisia ja palavat pihalla kynttilälyhdyissä ihan riittävän kauan. Lyhtykynttilän kuori auttaa tuikkukynttilän lämmön pysymään paremmin, ja tuikkukynttilä palaa pidempään pihalyhdyssä.
2 1 0
Lumiukkoja kuivin käsin
Lumiukkoja kuivin käsin
Kun teet lumiukkoja, laita ohuet vinyylikäsineet käteesi ja sitten vasta tavalliset käsineet. Kätesi pysyvät kuivina.
2 6 0
Varaudu pakkaspäivien putkirikkoon
Jos haluat varautua ennalta putkien rikkoutumiseen pakkasilla, pidä jatkuvasti juoma- ja pesuvettä jemmassa erilaisissa astioissa. Käytä tätä vettä normaaliin tapaan ja täytä aina pullot ja ämpärit sitä mukaa, kun ne tyhjenevät. Vesi kiertää, eikä jää hapettumaan liian pitkäksi aikaa astioihin.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös