K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 48062 niksiä!
Kynä kiinni vihkoon
Kuminauhapidike
Kaikissa kynissä ei ole klipsua, jolla kynän voi kiinnittää kierrevihkoon. Kierrä kuminauhaa kynän yläosaan, jolloin se ei putoa kierteiden läpi.
0 1 0
Vuvuzelan korvaaja
Vuvuzelan korvaaja
Et tarvitse vuvuzelaa (stadiontorvi), kun kannustat Suomea jalkapallon EM-kisoihin. Yleispuhdistusaine-suihkepullo käy myös hyvin, kunhan varmistat, että suutin on kiinni. Kiinni olevasta suhkepullosta lähtee liipasinta painelemalla kiva, törähtelevä ääni.
0 0 0
Avain tallessa
Avaimen säilytys tallessa
Riippulukon avain tuppaa menemään hukkaan laatikossa. Kiinnitä avain langalla suljetun lukon silmukkaan, niin se pysyy tallessa.
0 2 0
Kirjaa ylös unelmasi
Onko sinulla unelmia ja haaveita? Kirjaa ne vihkoon tai kirjaseen ja merkitse, milloin kukin unelma on toteutunut. Unelmien ja haaveiden pariin on kiva palata, ja vihosta saa tehtyä kauniin koristelemalla. Käytä valokuvia, lehtileikkeitä, erilaisia kyniä, glitteriä, tarroja...
0 1 0
Puhelinteline rollaattoriin
Puhelinteline rollaattoriin.
Tein mammani rollaattoriin puhelintelineen muovipullosta ja sidoin sen kiinni nippusiteellä. Nyt puhelin kulkee aina mukana, ja se on helppo ottaa kotelosta.
1 2 0
Grilli puhtaaksi sipulilla
Onko grillissäsi kesän jäljiltä ruoan tähteitä, jotka eivät lähde millään pois? Puolita sipuli ja pyyhi ritilä sillä, niin murut lähtevät helposti.
1 0 0
Uistinpidike juomatölkistä
Uistinpidike
Etkö omista uistinpakkia? Käytä avatun tölkin klipsiä viehepidikkeenä.
2 1 0
Tietovisa klikkiotsikoista
Iltapäivälehtien klikkiotsikoista saa mukavan tietovisan kahvitauolle. Lue otsikko ääneen, jonka jälkeen paikalla olevat yrittävät arvata klikkiotsikossa piilevän uutisen. Kuten: Tukkeutuneesta viemäristä ongittiin yllättävä esine – Pielaveden kunta etsii omistajaa (Mikä esine?)
1 0 0
Lisää painoa voimavanteeseen
Teet helposti esim. 1,2 kg voimavanteesta 1,5 kg:n vanteen kiinnittämällä 4-6 kpl 50 g lankakeriä tasaisen välimatkan päähän toisistaan voimavanteen ympärille. Sijoita lankakerät voimavanteen ulkopuolelle. Kiinnitä tiukasti!
1 0 0
Kääretortun kuljetus
Kun haluat kuljettaa kääretortun vaikka viemisiksi, laita se kahteen maitopurkkiin tms. Laita ensin toinen pää käärtortusta purkkiin ja mittaa minkäverran uskallat työntää toista purkkia vastaan. Helppo kuljettaa vaikka yhdellä kädellä.
0 2 0
Petarin pidikkeet
Petarin pidikkeet
Valuuko petauspatja sängystä? Tarvitset neljä paritonta sukkaa. Lasten sukat on hyviä. Leikkaa sukat auki varresta kärkeen päin edestä sekä takaa, mutta jätä kärkiosa leikkaamatta. Avaa sukka. Ompele muutamalla pistolla sukan varsi kiinni petauspatjan kulman sivuun ja toiselle puolelle kulmaa sukan toinen puoli. Sujauta lenkki patjan alle ja näin petari ei enää luisu pois sängystä. Sukkakuminauhan voit passata juuri sopivan pituiseksi taittamalla sukan vartta ennen ompelua, patjan paksuudesta riippuen. Tee sama petarin jokaiseen kulmaan.
0 0 0
Kirjanmerkki heijastimesta
Kirjanmerkki
Lapset kasvoivat ja klipsiheijastimet jäivät pois käytöstä, joten keksin laittaa kirjanmerkiksi. Pysyy kirjankannessa aina kiinni ja heijastinosa toimii kirjanmerkkinä.
1 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle