K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49671 niksiä!
Suklaamunan muovikotelosta matkapakkaus
Ota suklaamunien muovikotelot talteen ja täytä ne samppoolla ja hoitoaineella. Yhteen koteloon menee kätevästi kerta-annos.
1 0 0
Kotiavain ranteessa
Kieputa hiuslenksu avaimen päähän ja lenksu ranteeseen. Avain on helposti saatavilla ja varmasti mukana.
0 1 0
Vaatteiden ripustus matkoilla
Vaihto-opiskelijan niksi vaatesäilytykseen
Matkalaukun vetokahvasta saa näppärästi henkaritilaa.
4 17 0
Bensaluukun avaaminen talvella
Ota muovisesta pyykkipojasta toinen puolisko irti. Nyt pyöreällä päällä voit avittaa jäätynyttä bensaluukkua metallia nirhaamatta. Toimii muuten hyvin!
0 0 0
Valmis mausteseos reissuun
Reissussa (esim. Airbnb:ssä), mökillä tai retkeillessä haluaa usein laittaa itsekin ruokaa. Maustaminen on kuitenkin hankalaa, koska kaikkia maustepurkkeja ei voi kantaa mukana. Ratkaisuna on tehdä jo kotona yhteen pikkupurkkiin valmis yleismausteseos, jossa on omat lempimausteet sekoitettuna yhteen.
0 1 0
Auton peitto pakkasille
Auton peitoksi kannattaa käyttää n. 6 m pituista tekokuitukangasta. lev n. 140-160 cm. Laita kankaan päät auton takaoven väliin yläosaan. ja toinen toiselle puolelle, kangas kiertää tuulilasin kautta ja peittää sen. Laita pyyhkijät kankaan päälle. Tuuli ei vie eikä pakkanen pakasta ikkunoita. aamulla kirkaana myös sivupeilit. ja kankaan säilytys pienessä tilassa. kuivaakin nopeasti pyykkinarulla.
0 0 0
Matkalaukun punnitseminen
Jos et aio tuoda matkalta tuliaisia, niin et tarvitse erillistä matkalaukkuvaakaa. Nouse ensin henkilövaa´alle ilman matkalaukkua ja sitten sen kanssa, niin saat selville matkalaukun painon.
0 2 0
Kaveri oikeaan autoon
Kun noudat tuttua esimerkiksi rautatieasemalta, lähetä hänelle kännykällä kuva, josta käy ilmi autosi sijainti.
0 4 0
Lukko jäässä?
Tämä hätäkonsti voi auttaa, jos auton tai pyörän lukko on jäätynyt kiinni, eikä lukkosulaa ole käsillä. Lainaa ohikulkijalta sytkäriä ja kuumenna sillä avain. Työnnä sitten avain lukkopesään, avaa lukko ja vedä avain pois.
1 5 0
Peruuta turvallisemmin
Teippaa heijastintarraa postilaatikkoon, roska-astiaan, pihatonttuun ja muihin vaaravyöhykkeellä oleviin kohteisiin. Näin et jyrää niitä vahingossa pimeässä.
2 5 0
Polkupyörän etu- ja takavalon kiinnitys
Leikkaa vanhasta sisärenkaasta noin kolmen sentin levyisiä "kuminauhoja". Kiinnitä lamput lenkeillä pyörän runkoon. Kuminauha on joustava, joten lampun irrotus ja kiinnitys käy käden käänteessä.
1 0 0
Tankkaajan muistilappu
Kirjoita bensatankin luukun sisäpuolelle, mitä polttoainetta autoon voi tankata. Näin vältät harmilliset vahinkotankkaukset, jos autosi on lainassa tai oma muistisi sattuu pettämään.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle