K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47242 niksiä!
Sängyn suojaus oksennustaudissa
Jos lapsesi on mahataudissa, voit välttyä lakanoiden ikuiselta vaihtamiskierteeltä suojaamalla sängyn pyyhkeellä. Levitä iso pyyhe tyynyn alueelle. Sotkut pysyvät pyyhkeellä, eikä lakanoita tarvitse pestä, vain pyyhe!
0 0 0
Vanha takki halaussuojaksi
Varaa itsellesi autoon vanha takki, vaikka polvipituinen. Vedä takki päällesi, kun haet lapset päiväkodista. Näin voit heti ottaa syliin ja halaukseen mahdollisesti kuraiset lapset. Omat työvaatteesi pysyvät siistinä.
5 7 0
Keppihevoselle suitset ja ohjat
Keppihevoselle suitset ja ohjat
Älä heitä vanhoja rintaliivejä hukkaan. Saat irrotettavista olkaimista oivat ohjat ja suitset keppihevoselle kesän kirmailuihin!
1 0 0
Vaatteiden helppo ja kestävä nimikointi
Lasten vaatteiden nimikointi onnistuu helposti lentopallossa käytettävän sormiteipin avulla. Tussilla nimi teippiin ja liimataan vaatteeseen. Pysyy loistavasti haastavammissakin kohteissa, esimerkiksi villasukissa, hanskoissa ja pipoissa. Kestää mukana myös pesussa!
0 1 0
Sosepussit mehujääksi
Sosepussit taipuvat mehujääksi
Sujauta lasten hedelmäsosepussi pakastimeen ja anna jäätyä kunnolla seuraavaan päivään. Leikkaa leipäpuukolla alaosa poikki ja purista mehujää ulos syötäväksi. Myös korkista voi pitää kiinni, niin kädet ei jäädy. Hyvää ja terveellistä niin vauvoille, lapsille kun aikuisillekkin. Passaa hyvin myös monen allergisen ruokavalioon <3
0 2 0
Jäähylaatikko leluille
Lasten leluilla oli tapana vallata joka nurkka talosta. Pikkuautoja ja legopalikoita löytyi milloin mistäkin. Ongelma poistui, kun otin käyttöön ison laatikon, johon keräsin löydetyt lelut jäähylle. Lapset saivat lelut takaisin, kun ne olivat olleet kolme päivää laatikossa. Pikku hiljaa jokainen lelu alkoi löytää takaisin lasten leikkihuoneeseen ja omille paikoilleen, kun lempilelua ei saatu leikkeihin mukaan.
0 0 0
Hiustenkuivatus
Kätevä hiustenkuivaus"pyyhe" varsinkin pienille pitkähiuksille: Vähän pieneksi jääneet legginsit saavat uuden käytön. :) Laita legginsit pesun jälkeen päähän kuin pipo. Voit tehdä nutturan pultuista ja kääntää kumminauhan alle tai jättää pupun korviksi. Pysyy leikissäkin mukana, ja hiukset mukavasti kuivaa.
1 2 0
Sekuntikello sydämestä
Jos lapsilla tulee kinaa, kun toinen laskee liian nopeasti kirkonrotassa ja muut eivät ehdi piiloon, niin kehota käyttämään ”sydänsekkaria”. Sydän lyö normaalisti vähän yli 60 kertaa minuutissa. Jos laitat käden sydämen kohdalle ja lasket 30 lyöntiä, niin se on melkein 30 sekuntia.
0 1 0
Saippuakuplapuhallin tiskiharjasta
Saippuakuplapuhallin
Tiskiharjasta saa tukevan saippuakuplapuhaltimen, kun siitä irroittaa pois irroitettavan harjapään.
0 1 0
Matikkapeli yllätysmunan koteloilla
Matikkapeli yllätysmunan koteloilla
Tarvitset tyhjän 15 munan munakennon ja 4-6 yllätyskoteloa. Kirjoita munakennon riveihin pistemäärät. Laita munakenno pöydälle. Sovi heittokierrosten määrä ja se, miltä etäisyydeltä ”palloja” heitetään. Jokainen saa heittää vuorollaan kaikki pallot kerran. Eniten pisteitä saanut voittaa.
0 0 0
Vauvan sukan pukeminen
Vauva-arjessa vapaana on välillä vain yksi käsi, joka tekee pukemisesta haastavaa. Pienet sukat saa vauvan jalkoihin, kun taittaa varresta pari senttiä ulkopuolelle. Kun sormet asettaa taitoksen alle, voi sukan suuta venyttämällä pujottaa sen jalkaterään käyttämällä sitä ainoaa vapaata kättä.
0 1 0
Ei liikaa limua lapsille
Limu on yleensä hampurilaisaterian epäterveellisin osa. Sen määrä on helppo puolittaa ottamalla muki puolilleen jäitä. Lapset eivät välitä, ja pysyy sokerin määrä pienempänä.
1 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle