K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Sadekelin helpotus
Sade kelin helpotus
Kun lapsi ei vielä osaa kävellä, saappaat eivät meinaa pysyä jalassa. Kurahanskat ajavat saman asian.
0 2 0
Estä lapsen kaatuilu uimahallissa
Laita lapselle suihkutiloissa ja uimahallissa avantouintitossut jalkoihin, niin eipä enää kaatuile liukkaalla ja lapsi säästyy monelta pään kuhmulta itkuineen.
0 0 0
Mukitulpat trampoliiniin
Mukitulpat
Kun trampoliinin verkon pidiketulpat hajoavat, ne voi korvata mukeilla Mitä hauskempi muki, sen kivempi :)
1 3 0
Luutu mukaan leikkipuistoon
Pienikin sade kastelee leikkipuistojen keinut ja liukumäet niin, että ne kastelevat pikku peput nopeasti läpimäriksi. Siksi laukun taskuun kannattaa sujauttaa imukykyinen keittiöluutu, joka on helppo rutistaa kuivaksi. Sille keksii helposti muutakin käyttöä. Hätätapauksessa se käy vaikkapa pyyhkeestä.
1 1 0
Lasten peliajalle rajoituksia
Olen joutunut miettimään, miten rajoittaa pojan peliaikaa ja varmistua, että hän muistaa syödä, jos vanhemmat ovat pitkän päivän poissa kotoa. Olen piilottanut peliohjaimet, joskus kauemmaksi esim. parin kilometrin päässä asuvien tuttujen ulkokuistille. Kun olen saanut kuvan lounaasta, olen kertonut mistä ohjaimet löytää. Samalla tulee liikuntaa, kun hän pyöräilee ne hakemaan.
7 3 0
Kuminauhoista superpallo lapsille
Kuminauhoista superpallo lapsille
Monen työpaikalle tulee kuminauhoja ties minkä papereiden ympärilllä. Pyörittelemällä kuminauhoja palloksi saa lapsille näppärästi hyvin pomppivan superpallon eikä kuminauhat mene roskiin. Koska kuminauhat eivät kuormita kaatopaikkoja, tämä niksi on myös ympäristöteko!
0 0 0
Muovailuvahalle lisäaikaa
Kovettunut muovailuvaha pehmenee kun lisää vähän käsivoidetta sekaan ja taas on muovailuvahat kuin uudet.
1 2 0
Puhelimen hälytykset pikkukoululaiselle
Pikkukoululaisen voi olla vaikeaa tietää, milloin pitää lähteä kouluun, kun kelloa ei vielä ymmärrä ja vanhemmat ovat töissä. Laita lapsen puhelimesta herätyskello soimaan merkiksi. Ensimmäisestä hälytyksestä lapsi tietää aloittaa pukemisen tai muun tärkeän touhun, ja toisen hälytyksen tullessa pitää lähteä kouluun.
1 4 0
Kaikki legot tallessa
Legoseteistä menee usein osia hukkaan. Laita settien mukana tulevat ylimääräiset osat minigrip-pusseihin ja kirjoita niihin settien nimi. Näin saadaan uusi osa helposti jonkin osan mentyä hukkaan.
1 2 0
Kuivuiko kesän kukkaset
Kuivuiko kesän kukkaset
Kuivuiko kesän kukkaset? Ei hätää, voit käyttää kukka-amppelia jatkossa koripallojen tai jalkapallojen vaeastopaikkana.
2 2 0
Lapset viihtyvät saunassa
Meillä lapset ei tykkää saunassa istumisesta, mutta nyt kun saa ampua kiukaaseen vesipyssyllä, niin kyllä siitä taistellaan, kenen vuoro on nyt ampua.
2 2 0
Sienisotaa!
Vesisodassa pallojen täyttö jää äidille ja pallot hajoaa jo täytössä. Laita vanhat pesusienet lapsille jatkokäyttöön. Kastele veteen ja heitä! Ei täyttöä, ja voi käyttää monen monta kertaa :)
2 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle