K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 59735 niksiä!
Lieden emalipinnan pikakohennus
Jos lieden valkoiseen emalipintaan tullut kolhu häiritsee, mustan pilkun saa helposti piiloon valkoisella kynsilakalla.
0 3 0
Orkidean liotusvesi hyötykäyttöön
Orkidean kastelu tapahtuu liottamalla, ajoittain siihen lisätään orkidea ravinnetta. Älä kaada sitä lopuksi viemäriin vaan anna vaikkapa lehtikaktuksille!
0 0 0
Miten eroon pikkukärpäsistä?
Mitä pikkukärpäset haluavat? Nestettä. Narraa niitä ruokaöljyllä. Voit pyyhkiä hyllyn kukkien ympäriltä öljyllä. Tai laittaa öljyä esim limsapullon korkkiin. Voitelin lukulampun kupun reunan myös sillä. Jäävät takuulla kiinni.
2 1 0
Kodinkoneiden johdot järjestykseen
Onko sinullakin monta kodinkonetta ja vain kaksi pistokepaikkaa? Piirrä laitteen pistokepäähän kestotussilla: k = kahvinkeitin, v= vedenkeitin jne. Näet heti laitekohtaisen pistokkeen eikä tarvitse arpoa.
0 0 0
Kotipöly minimiin
Kuivaan pesutilan suihkun jälkeen lastalla ja viimeiseksi karkealla pyyhkeellä,samalla vedän koko huushollin paljaat osat lattiaa samalla kostuneella pyyhkeellä, kuivana ravistan pölyt sitten ulos. Paljon löytyy näkymätöntä tomua.
0 0 0
Vuodevaatteiden silitys ilman silitysrautaa
Sekoita suihkepulloon yksi kolmasosaa etikkaa ja kaksi kolmasosaa vettä. Suihkuttele tätä sängyssä oleviin petivaatteisiin ja odota 15 minuuttia. Lakanat suoristuvat kuin itsestään! Etikan hajukin haihtuu kuivuessaan.
0 0 0
Pikainen lattian siivous
Ota wc-paperia teräväkuivaimen pituinen pala ja aseta kuivain lattialle paperin päälle. Svaippaile pölyt pois ja heitä likainen paperi roskiin.
0 0 0
Mankelointi helpommaksi
Kostuta vesipullon suihkeella lakanat ja pyyhkeet jo silloin, kun ne roikkuvat vielä pyykkinaruilla. Työ helpottuu ja vesisuihke tulee tasaisemmin mankeloitavalle pinnalle.
0 0 0
Hyödynnä saunan ja kylpyhuoneen höyryt
Käytyäsi saunassa ja suihkussa tilaan syntyy runsaasti vesihöyryjä. Hyödynnä ne. Ota kumilasta ja vetele lasipinnat ylhäältä alas. Samoin maalatut ovipinnat. Myös isot kaakelit puhdistuvat minuuteissa ilman höyrypesuria.
0 0 0
Aluslakanan pysyminen paikoillaan
Jos aluslakana ei pysy paikallaan, käytä kahta pussilakanaa. Sujauta patja pussiin ja laita vielä toinen lakana toisesta päästä. Taita ylimenevät osat alle.
2 3 0
Järjestys kaappiin
Järjestys kaappiin
Avatut makaronipussit ym. eivät kaatuile ja sotke kaappia, kun säilytät niitä Pirkka-hapankorppupakkauksen puolikkaiden sisällä.
0 8 0
Lattiakaivokoukku
Lattiakaivokoukku
Tee lattiakaivon ritilän nostamiseen rikkoutuneesta henkarista ja viinipullon korkista kätevä nostokoukku.
2 18 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös