K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49647 niksiä!
Pyykkiniksi teinien vanhemmille
Kun nuorison (tai puolison) likaiset vaatteet lojuvat pitkin ja poikin, laita jokaisen omaan huoneeseen pyykkikori. Kun keräät pyykkiä, tyhjennä vain kori, eikä yhtäkään sukkaa korin vierestä. Kun kärsivällisesti teet näin, vähitellen lattialla olevat likaiset vaatteet vähenevät. Nuori oppii, kun lempivaatteet eivät muuten puhdistu.
0 3 0
Pussilakanasta lakanaksi
Lakana pysyy taatusti paikoillaan, kun sujautat petarin pussilakanan sisään. Toimii hyvin 120 cm leveässä sängyssä.
0 2 0
Pakastimen alunen puhtaaksi
Pakastimeen tai pesukoneen alta on vaikea saada pölykoiria pois. Saat ne liikkeelle, kun käytät imurin puhallustoimintoa tai hiustenkuivaajaa.
0 1 0
Tyynyn jatkoaika
Tyynyn jatkoaika
Onko tyynysi menättänyt pesussa jämäkkyytensä? Käytä tyynyliinana pienempää lasten tyynyliinaa, ja laita sen päälle haluamasi liina. Näin tyyny pysyy hyvin muodossaan.
0 1 0
Hajut pois roskiksesta
Onko paha haju pinttynyt keittiön muovisiin roska-astioihin? Hajut kaikkoavat, kun pyyhit astiat liinalla, johon on kaadettu hieman hajustettua pyykkietikkaa.
0 2 0
Amppelista pyykkipoikateline
Vanha muovinen kukka-amppeliruukku on kätevä pyykkipoikateline. Ripusta se koukusta pyykkinaruun, niin se kulkee kätevästi mukana, kun ripustat pyykkejä.
0 1 0
Kuppiparkki
Kuppiparkki
Piirrä pareriin pyöreitä "parkkipaikkoja" kupeille. Kirjoita jokaisen ympyrän sisään perheenjäsenen nimi ja kontaktoi tai laminoi vedenkestäväksi. Neuvo kaikkia laittamaan astia astiannpesukoneen sijaan kuppiparkkiin. Tiskiä tulee vähemmän, ja säästät samalla luontoa.
3 8 0
Lisää ripustustilaa pyykille
Jos flex-talutushihnan mekanismi on mennyt rikki, irrota ja pese hihnaosa: saat pyykkinarun. Jousihaka toisessa päässä helpottaa kiinnitystä.
0 1 0
Pesupussi kateissa?
Hedelmille tarkoitettu kestopussi toimii myös pesupussina.
0 8 0
Minikasvimaa ikkunalaudalle
Minikasvimaa ikkunalaudalle
Pahvisesta, korkilla varustetusta purkista saa mainion kasvimaan. Leikkaa kylkeen pitkä aukko, josta saat mullan ja siemenet purkkiin. Hifistelijät voivat laittaa mullan alle lekasoraa. Työnnä siemenet multaan ja lisää sitä vielä kevyesti siementen päälle. Viemäröintikin on järjestetty korkin avulla.
0 2 0
Levottoman nukkujan lakana
Aluslakana pysyy napakasti paikoillaan petauspatjan tai vaahtomuovipatjan päällä, kun ompelet lakanan kummallekin pitkälle sivulle kolme nappia tasaisin välimatkoin. Leikkaa leveästä reikäkuminauhasta kolme sopivan kokoista pätkää (aikuisen patjaan esim. 40 cm). Kiinnitä kuminauhojen päät lakanan toisen puolen nappeihin, levitä lakana patjan päälle ja venytä kuminauhat kiinni lakanan toisiin nappeihin. Käännä patja paikoilleen ja sijaa lakanan päät patjan alle.
0 2 0
Liimapinta irti lasipurkista
Liimapinnan poisto lasipurkista
Saat lasipurkin etiketin tahmean pinnan irti näin: Poista vanhasta elintarvikepurkista etiketti. Laita talouspaperin palaan öljyä ja hiero lasin pintaa etiketin kohdalta, kunnes liimapinta lähtee. Puhdista lopuksi astianpesuaineella.
0 5 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle