K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50826 niksiä!
Kukkamaljakko puhtaaksi merisuolalla
Leikkokukkien jättämän likakerroksen saa helposti pois, kun laitat lasimaljakkoon merisuolaa reilun ruokalusikallisen ja vettä noin 1 dl. Sitten vaan huljuttele puhtaaksi ja huuhtele hyvin.
0 1 0
Hissilippujojolle uusi elämä
Hissilippujojolle uusi elämä
Ripusta jojo kenkäkaappiin ja päähän kenkälusikka. Näin se on näppärästi saatavilla ja pysyy tallessa.
0 0 0
Karkailevat matot
Mattotelineellä kuivuvat matot lähtevät helposti lentoon tuulen mukana. Laita matot pyykkipojilla laidoista toisiinsa kiinni, niin ne eivät karkaile enää.
0 2 0
Kupin alunen & leipälautanen
Kahvikupin yms alunen
Yhden kilon jogurttipurkin kannesta saa kätevän ja kevyen alusen kupille tai lasille. Käännettäessä siitä tulee leipälautanen.
0 1 0
Lattialastan säilytys
Lattialastan säilytys
Ärsyttääkö jatkuvasti kaatuileva lattialasta? Kiinnitä lasta seinässä olevaan suihkun pidikkeeseen, niin se pysyy poissa tieltä.
2 6 0
Imuri tukossa?
Jos imuriisi menee tukoksen aihettava esine, imaise se toisella (esim. naapurin) imurilla pois. Käytä kapeaa suulaketta.
0 0 0
Biojätteiden säilytys helteillä
Helleniksi
Biojäte kannattaa säilyttää vientiin asti jääkaapissa. Näin se ei aiheuta hajuhaittoja.
0 1 0
Pullot jemmaan
Pullot jemmaan
Pänniikö tölkit ja pullot, joita et tiedä mihin kerätä ja aina pussi rytyssä. Kätevä ratkaisu on laittaa jätesäkki kahdesta henkarista läpi, ja saat ison pussin tölkeille, jonka saa roikkumaan kaappiin ja se pysyy ruodussa. Tarvittaessa sen saa kiinni, ettei löyhkää.
0 16 0
Tyhjän öljypullon kierrätys
Tyhjään, muoviseen öljypulloon jää aina vähän öljyä pohjalle, joka sotkee muovijäteastian. Repäise arkki tai pari talouspaperia, kääri rullalle ja työnnä rulla osittain öljypullon sisään. Pane pullo paperitötteröineen pystyasentoon esim. juomalasiin ja anna öljyn hiljalleen imeytyä paperiin. Lopuksi poista paperi ja pane siisti, sotkematon öljypullo muoviroskikseen ja paperitollo sekajätteeseen.
0 0 0
Pakastimen sulatus helposti
Pakastimen sulatus
Pakastimen sulatuksen suuri helpotus: Pakkausteipillä jätesäkki kiinni oviaukon alareunaan ja sen jälkeen ei ole parketilla tippaakaan sulamisvettä.
1 7 0
Asunnon ilmanvaihto
Mietityttääkö asunnon ilmankierto varsinkin hellepäivinä? Puhaltele saippuakuplia sisällä ja katso mihin ne menevät ilmavirran mukana. Pese sitten lattiat, saippuavettä on jo valmiiksi 😁
0 1 0
Muovihanskojen kesto
Olen huomannut, että muovihanskat eivät kestä käytössä pitkään. Oikeakätisenä oikean käden hanskat repeytyvät helposti, vasemman käden hanskoja on keräntynyt kaappiin. Saat niistä oikean käteen sopivan kääntämällä sen toisin päin, näin kaikki hanskat tulevat käyttöön.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle