K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51845 niksiä!
Kukkamultalapio
Kukkamultalapio
Kukkamullan lapiointi on sotkuista hommaa etenkin, jos kotoa ei löydy lapiota. Leikkaa Pringles-purkin yläosasta puolikas pois. Tällä "lapiolla" saat siististi mullan pussista.
0 2 0
Dödöpalloista hajustekuulat
Ota tyhjentyneiden deodoranttupullojen pallot talteen ja kuivata ne. Kuivuttuaan palloja voi käyttää liinavaatekaapissa hyvää tuoksua antamassa vielä pitkään.
0 0 0
Tiskirätti helposti kuivumaan
Leikkaa saksilla tiskirätin kulmaan reikä ja ripusta rätti suihkuverhon renkaaseen astiakaapin ritilästä. Renkaisiin voi kiinnittää myös muita tykötarpeita kuten pullo- tai juuresharjan.
0 5 0
Kotitekoinen lasinpesuaine
Älä suotta osta valmista lasinpesusuihketta, vaan tee sitä itse. Laita suihkepulloon veden sekaan loraus Fairya, ja kirkasta tulee.
0 1 0
Suuttimet talteen
Vanhan imurin hyödyt
Kun olet hävittämässä vanhaa imuria, muista säästää suuttimet. Ne sopivat hyvin usein myös seuraavaan imuriin. Mitä laajempi suutinvalikoima, sitä parempi siivoojalle.
0 3 0
Teipin liimat pois
Jäikö teipistä liimaa johonkin pintaan kiinni? Käytä öljypitoista silmämeikinpoistoainetta, niin liima lähtee pois.
0 2 0
Sukkakiillotus
Rikkinäisiä sukkia voi käyttää kenkien kiillottamiseen. Toimii täydellisesti, eikä kalliita välineitä tarvitse ostaa.
0 1 0
Kierrätyskamat kuiviksi
Kierrätyskamat kuivaksi
Pakkaukset pitäisi huuhdella ja laittaa kierrätykseen vasta kuivina, mutta missä kotona on sellainen paikka, johon hieman likaisia pakkauksia voisi laittaa kuivumaan? No tiskikoneessa tietenkin! Muoviset ja pahviset rasiat sekä lasi- ja metallitölkit kuivuvat tiskikoneessa alta aikayksikön, eivätkä jää pyörimään tiskipöydälle tai -altaaseen. Muista vain siirtää pakkaukset kierrätykseen ennen tiskikoneen seuraavaa käynnistystä!
0 1 0
Siivilän puhdistus
Onko siivilässä kuivunutta ruokaa vielä pesunkin jälkeen? Kuivuneet ruoantähteet irtoavat näppärästi juuresharjalla.
0 1 0
Sukkapesu pyykkikoneelle
Kerää rikkinäiset ja huonokuntoiset puhtaat sukat pieneen muovipussiin ja hyötykäytä ne pyykinpesukoneen pesurummun aukon puhdistuksessa. Laita toiseen käteen kertakäyttöhanska, sujauta käsi sukan sisälle, kostututa ja laita hieman nestemäistä pyykinpesuainetta sukkaan. Sen jälkeen puhdista pesukoneen sisällä oleva kuminen kaulus (ulko-ja sisäpuoli), pesukoneen rumpu ja pesukoneen luukku sisältä. Kääntele ja huuhtele välillä sukkaa. Lopuksi voit puhdistaa nukkasihdin aukon ja viedä sitten likaisen sukan roskiin.
0 2 0
Karvalankamatosta roskat pois
Hyväksi havaittu ja tehokas keino on kääriä matto rullalle lankapuoli ulospäin, jolloin roskat tipahtelevat ulos suojastaan. Itse avasin mattorullan lankapuoli lattiaa päin kolme kertaa, ja joka kerran lattialla oli paljon roskia.
0 4 0
Istuinrengas ylös
Miesväki saadaan nostamaan wc:n istuinrengas ylös pissimisen ajaksi, kun renkaan alapuolelle kiinnitetään joku palkinto, esim. rahaa.
8 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös