K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47242 niksiä!
Munakennot biojäteastiaan
Munakennot biojäteastiaan
Älä heitä tyhjiä kananmunakennoja sellaisenaan pois, vaan käytä ne biojätepussin pohjalla tukena ja imemässä kosteutta.
0 4 0
Sängyn petaaminen nopeasti
Jos olet laiska petaamaan sänkyä, rullaa illalla päiväpeite sängyn jalkopäähän. Aamulla voit rullata sen nopeasti takaisin ilman suurempaa ajanhukkaa!
0 0 0
WC-tuoksu tekokukan avulla
Oletko ostanut hajuveden, joka ei sitten omalla iholla tuoksukaan hyvältä ja se jää käyttämättä? Voit hyödyntää sen wc-tuoksuna! Hanki vessaan pieni tekoviherkasvi ja suihkauta siihen hajuvettä noin 3-5 suihkausta. Tuoksu pysyy wc:ssä useita päiviä. Ja tekoviherkasvin voi välillä puhdistaa huuhtaisemalla sen veden alla. Meillä vieraat kehuvat aina, että onpa teidän vessassa ihana tuoksu.
0 0 0
Pese muovit näin
Kierrätettävät muovit pitää huuhtoa tai pyyhkiä, mutta jos kaikki astiat pestään koneella, tuntuu tuhlaukselta käyttää vettä erikseen kierrätettävien pesuun. Tältä välttyy, kun laittaa kierrätettävän rasian käsienpesualtaaseen. Käsiä pestessä saippuavesi putsaa muovin, sitten vain kippaa veden pois ja jättää rasian ylösalaisin valumaan.
0 0 0
Pikamanklaus kaulimella
Kierrä liina tai keittiöpyyhe märkänä tai kostutettuna kaulimen ympärille. Rullaa muutama kerta. Leveämmät kaksin kerroin. Lopuksi "manklaa" vielä taitekohta. Ei muuta kun kuivatus ja käyttöön.
0 0 0
Hajuton keräys muoville
Hajuton keräys muoville
Ostamme silloin tällöin lähdevettä kannun, jonka käytämme. Tyhjään kannuun keräämme puhdistetut kotitalousmuovijätteet. On helppo käyttää ja hajuton.
0 1 0
Tiskaajan märät kainalot
Käsintiskatessa tahtoo vesi valua aina käsivarsia pitkin kohti kainaloita, kun nostelee tiskejä kuivumaan. Leikkaa esimerkiksi vanhasta T-paidasta hihat ja pyöräytä ne ranteisiin nauhoiksi. Valuva vesi jää niihin, ja käsivarret ja kainalot pysyvät kuivina.
0 1 0
Taikinakulhon nopea puhdistus
Taikinakulhon nopea puhdistus
Taikinakulhon pesu vedellä on työlästä ja kuluttaa paljon vettä. Anna kulhon reunoille jääneen taikinan kuivua hetki ja raaputa taikinan rippeet helposti pois.
2 3 0
Vältä tunkkaisuutta
Haiseeko paitasi joskus tunkkaiselta, kun otat sen kaapista? Ota aina alin silitetty paita.
0 0 0
Termarin puhdistus ruokasoodalla
Termoskannut ja -pullot saa näppärästi puhdistettua laittamalla noin 1 tl ruokasoodaa kannuun tai pulloon ja täyttämällä se kiehuvalla vedellä. Anna seoksen vaikuttaa noin 15-30 minuuttia. Termarin sisään pinttynyt kahvi nousee pintaan ja sitten vain huudellaan hyvin useamman kerran.
2 8 0
Neulepuikko apuna keittiössä
Onko sinulta lennähtänyt vahingossa lieden alle pilleri tai tärkeä pikkuesine? Ota noin 35 cm pitkä neulepuikko, jonka toisessa päässä on stoppari. Ujuta puikko lieden alle ja liikuttele hitaasti niin, että saat "vedettyä" esineen pois piilostaan. Pariinkymmeneen vuoteen en ole neulonut, mutta useamman kerran tuona aikana puikko on ollut tarpeen keittiössä! :-)
0 0 0
Pilttipurkista tulppa lavuaariin
Pilttipurkista tulppa lavuaariin
Pilttipurkin kannesta saa sopivan tulpan lavuaariin, jos tulppa on hävinnyt.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle