K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47527 niksiä!
Vanha vyölaukku
Vanhan jo muodista poistuneen vyölaukun voi valjastaa uusiokäyttöön pyykkiä ripustaessa. Laita pyykkipojat vyölaukkuun niin kädet vapautuvat pyykkien narulle asettamiseen. Pyykkipojat on helppo napsia vyölaukusta, sekä laittaa sinne takaisin kun haet pyykit narulta.
0 1 0
Liukueste matolle
Suihkuta kontaktiliimaa maton alapuolelle. Anna kuivua yön yli. Matto ei tartu lattiaan, muttei liu enää.
0 0 0
Stoppi astianpesuaineen tuhlaukselle
Stoppi astianpesuaineen tuhlaukselle
Kun panet astianpesuaineen + vähän vettä suihkepulloon niin astianpesuainetta säästyy. Meillä meni ennen 0,5l pullo parissa viikossa, vaikka tiskiainetta käytetään vain astioiden liuottamiseen, Suihkepullon käyttöönoton jälkeen samankokoinen pullo on kestänyt jo 3 kk. Vettä olen pannut noin 1/4 astianpesuaineen määrästä, koska niin on helpompi suihkuttaa kuin pelkkää raakaa pesuainetta.
0 0 0
Raastin tiskikoneessa
Laita raastin tiskikoneeseen ylösalaisin niin säästät rutkasti tilaa!
0 1 0
Mehupullot puhtaiksi
Etkö saa pulloharjalla mehupullon pohjauurteeseen kuivunutta mehua hangatuksi? Laita taivutettavan kukkakepin päähän pala karhunkieltä tai patapataa kumilenkillä kiinni ja taivuta keppiä niin, että pää osuu pullon uurteeseen ja sitten vain pyörität keppiä ympäri uurretta ja puhdasta tulee.
0 0 0
Korkeiden ikkunoiden pesu
Asumme 7. kerroksessa ja parvekkeen ikkunat ovat korkeat. Ne pesee helposti ja nopeasti turvallisesti parvekkeen lattialla seisten, kun laitat pitkävartisen lattiamopin päähän hieman kostean mikrokuituliinan. Vetele ikkunaa pitkin. Vaihda päähän kuiva mikrokuituliina ja vetele kuivaksi ikkuna. Turvallista, helppoa ja nopeaa. Ei tarvitse pelätä putoavansa parvekkeelta.
0 1 0
Kukkaruukut puhtaaksi
Jos kukkaruukussa on valkoista karstaa, liota niitä yön yli vedessä jossa on loraus etikkaa. Kun ruukut ovat kuivaneet, sipaise pintaan öljyä - pysyvät kauniin punertavana pitkään!
0 1 0
Pyykinlajittelu helpottuu
Pyykinlajittelu helpottuu kun otat avuksi perheenjäsenten määrän mukaisesti isoja kestokasseja. Pyykit voi lajitella jokaiselle omaan kassiin ja kuljettaa siitä vaatekaappiin. Lapsiperheissä isommat lapset voivat jo lajitella oman pyykkikassinsa. Isossa kestokassissa pyykit säilyvät myös viikattuina. Pyykkiä voi lajitella myös vähän kerrallaan, silloin kun aikaa sattuu olemaan, kasseissa pyykit säilyvät puhtaina ja järjestyksessä.
0 0 0
Viherkasvin istutusapu
Ärsyttääkö kun uutta viherkasvia istuttaessa ei löydy ruukunpalasia tai muuta peitettä savisen kukkaruukun reiän suojaksi? Helpon avun saat uuden kasvisi mukana tulevasta ohuesta muovisesta ruukusta; leikkaa muovisen ruukun pohja irti saksilla, ja aseta se väärinpäin uuden saviruukun pohjalle. Näin saat oikean kokoisen, hyvin vettä läpäisevän suojan reiälle!
0 2 0
Kalaöljyä siististi
kalaöljyä siististi
Kalaöljy on edullisempaa pullossa mutta käyttö sottaisempaa. Laita pullon suulle vauvojen silikoninen vellitutti ja leikkaa päästä pieni pala pois. Ei enää sotkua.
1 0 0
Narisevatko saranat?
Jos saranat narisevat, kaada niihin hieman käsisaippuaa. Kätevä emäntä pyyhkäisee valuneet saippuat myöhemmin. Hyvä vinkki sinkkunaisille joiden kaapista ei välttämättä löydy öljyä, ei narise enää!
0 1 0
Kaappipakastimen sulatus
Kaappipakastimen sulatus
Kaappipakastimen sulatuksen ajaksi oviaukon alareunaan teipattu jätesäkki pitää lattian kuivana. Kun muovin reunat nostaa vaikka eilisillä mainoslehdillä, niin puuha on naurettavan helppoa.
4 5 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle