K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 18389 niksiä!
Valrautapannut puhtaaksi
Valrautapannut puhtaaksi
Ulkona ruoan laittaminen on parasta. Mutta jäikö valurauta,- pannut ja wokkipadat viime syksynä pesemättä? Ei hätää. Valurautaiset pannut on helppo puhdistaa hankaamalla merisuolalla ja teräsvillalla. Sen jälkeen huuhtele, kuivaa ja rasvaa. Ja kas, näin sinulla on käyttövalmiit valurautapannut taas valmiina kesän ruoan valmistuksiin!
0 0 0
Vuotaako hana?
Tuntuuko, että joku kodin hanoistasi vuotaa tippa tipalta. Laita juomalasi hanan alle yöksi. Aamulla näet, onko hanassa vuotoa vai ei.
0 0 0
Parvekekukat kukoistamaan
Ihan pian saamme työntää sormemme multaan ja ryhtyä istuttamaan parvekkeen kukkalaatikoihin ja ruukkuihin kukkia. Hyvä ruukku, laadukas kukkamulta ja kasteluveden ravinneliuos ovat toki tärkeitä, mutta kukille juttelu tai hyräily auttavat myös kukkia kukkimaan koko pitkän kesän.
1 1 0
Kaappien ja kenkien halpa hajunhäätö
Kaappien ja kenkien halpa hajunhäätö
Tunkkaiset kengät ja ummehtuneet vaatekaapit raikastuvat itse tehdyillä tuoksupusseilla. Raasta tuoksuva palasaippua. Laita ruokalusikallinen hiutaleita per suodatinpussi. Käännä pussi kolmioksi, ja nido keskeltä kiinni. Saippuavalintaa voi vaihdella omien mieltymysten, tai sesonkien mukaan: tervasta koivuun ja kukkaistuoksuihin.
0 0 0
Kaapin päällyspölyt
Keittiön vajaamittaiset kaapinpäälliset keräävät rasvapölyä. Se lähtee huonosti irti, lisäksi paikka on hankala niskat kenossa siivota. Vuosia sitten kun jynssäsin puhtaaksi, levitin kuivuneelle päälle lehtien sivuja tai kansia, esim Pirkka lehti on kooltaan sopiva. Kansi on paras, on tarpeeksi tukeva. Seuraavassa siivouksessa noin puolen vuoden päästä riittää paperien vaihto ja kevyt tarkistuspyyhintä. Toimii! Säästää aikaa ja niskoja.
0 6 0
Viherkasvit kiiltämään
Helppoa ja edullista pitää viherkasvit puhtaana on laittaa muutama tippa ruokaöljyä keittiöliinaan tai vaikkapa pehmeään paperiin ja sillä pyyhkäistä lehdet kevyesti aika-ajoin. Pöly lähtee leikiten. Niksi sopii kovalehtisille kasveille. Erinomaisesti fiikuksille, peikonlehdelle, kultaköynnöksille yms. Lehdet näyttävät kauniilta ja hylkivät likaa ja pölyä.
0 0 0
Pölyt pois huonekasveista
Mökkisuihkulla saa näppärästi ja nopeasti pölyt pois huonekasveista, vettä sankoon ja suihkun pää sinne ja eikun suihkuttelemaan!
0 0 0
Turhat kulhot pois!
Jos kaappeihin tarvitaan tilaa tai minimalismi inspiroi, kattilat sopivat mainiosti ruuanvalmistuksen ja leipomisen sekoitusastioiksi kulhojen sijaan.
0 0 0
Suihkuseinä kirkkaaksi
Suihkuseinä kirkkaaksi
Oletko tuskaillut suihkuseinän pesua? Kastele suihkuseinä, halkaise peruna ja hankaa sillä. Lopuksi pyyhi vielä saippuan kera ja huuhtele.
3 2 0
Siivousapu tiskiharjasta
Siivousapu
Laita tiskiharja imurin putkeen niin syvälle kuin menee. Saat siitä hyvän apuharjan, kun pitää mennä ahtaisiin paikkoihin putsaamaan.
0 0 0
Kerätään omat kirjaimet
Tavaroiden keräämiseen lattialta saa inspiraatiota, kun jokainen perheenjäsen kerää tavaroita, joiden ensimmäinen kirjain löytyy hänen nimestään. Välillä voi jokainen keksiä toiselle sanan, jonka kirjaimet pitää kerätä.
0 1 0
Suihkuttele kuiva ilma pois
Keväisestä kuivasta huoneilmasta pääsee eroon, kun suihkuttelee usein vettä esimerkiksi kasveille, verhoihin ja lattian aurinkoisiin kohtiin. Pyykin kuivattaminen, silittaminen ja ruuanlaitto tukevat myös tavoitteessa!
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös