K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Ompelulaatikon korvaaja
ompelulaatikko
Viehepakista syntyy toimiva ompelulaatikko.
0 3 0
Suoraa kirjoitusta
Haluatko kirjoittaa vaikkapa osoitteen kirjekuoreen niin, että rivit ovat suorat? Ota avuksi viivoitin ja käytä kynttäsi tai vaikka voiveitsen kärkeä, jolla piirrät "näkymättömät viivat" paperiin. Teksti pysyy suorassa, mutta viivat eivät sotke kokonaisuutta.
0 0 0
Näin ilmapallot saa pysymään pöydällä
Ilmapallo kukka
Ilmapallot olisi kivoja pöydällä, mutta lentelevät aina lattialle. Puhalla pallo ja solmi se, solmupään voi levittää pilttipurkin ympärille! Purkin voi myös täyttää kivasti vaikka timanteilla.
0 1 0
Palapelikikka
Palapelikikka
Laita palapelin väreittäin lajitellut palat pieniin pusseihin, niin saat palat pois tieltä ja voit jatkaa palapelin tekoa vaikka seuraavana päivänä.
0 0 0
Kätevä silmukkamerkki neulojalle
Kätevä silmukkamerkki neulojalle
Jos et ole ostanut kaupasta silmukkamerkkejä, mutta neulontaohjeessa kehotetaan sellaista käyttämään, käytä pientä avainlenkkiä sen tilalla. Avainlenkki on helppo pujottaa silmukkaan ja kiertää pois kun sen paikkaa tarvitsee taas vaihtaa.
1 1 0
Jumppamatto hyötykäyttöön
Jumppamatto hyötykäyttöön
Jos et omista palapelimattoa tai muuta alustaa palapelin tekemiselle, käytä jumppamattoa. Se on helppo vetää sängyn alle pois tieltä ja vastaavasti vetää takaisin palapelin jatkamista varten.
1 1 0
Mainoslippiksen uusikäyttö
Mainoslippiksen uusikäyttö
Kierrättämällä ei rihmaakaan mennyt hukkaan.
3 3 0
Helmeilijän apuri
Helmeilijän apuri
Jos olet helmityöaskartelija, saat oivan apurin hammaslankakotelosta. Avaa kotelo, aseta helmityölankarulla pidikkeeseen (huom, kaikki kotelot eivät avaudu ja voit joutua hieman vuolemaan lankapidikettä), vedä lankaa hieman esille koloon, sulje kotelo. Ennen langan katkaisijaa olevaan syvennykseen voit jopa laittaa palan mehiläisvahaa, jolloin lankaa vetäessäsi painat sitä peukalolla vahaan ja saat langasta kestävämmän. Neulakotelonkin voit kiinnittää kaksipuolisella tarralla lankakotelon taakse, jolloin käsityö on helppo pakata matkalle; lanka ei nuhraannu ja neulat pysyvät tallessa.
0 1 0
Ilmakuplat kuriin
Kontaktoitaessasi kirjaa, käytä viivainta apunasi, niin vältyt ikäviltä ilmakuplilta!
1 1 0
Itsetehty sormustin
Itsetehty sormustin
Jos sormustin on hukassa, voit korvata sen rytistelemällä tuikkukynttilän alumiinisuojuksesta oikean kokoisen sormustimen sormen suojaksi. Vahvemman sormustimen saat käyttämällä shampanjapullon korkin pyöreää metalliosaa.
2 2 0
Ratkojan tuunaus
Ratkojan tuunaus
Ompeleiden ratkojasta rikkoutuu usein kovamuovinen suojus. Pura tyhjäksi jääneestä mustekynästä muut osat pois ja käytä suojana kynän keskiosaa. Kun aloitat purkamisen, käännä suojus ratkojan varteen ja saat siitä työskentelyä varten paremman otteen kuin alkuperäisestä ratkojasta.
1 3 0
Mummon viltti
Mummon viltti
Jos isoäiti tai muu läheinen asuu kaukana tai on menehtynyt: Pyydä tai kerää häneltä ne vaatteet ja tekstiilit, joista tämä tulee mieleen ja tee niistä tilkkupeitto. Näin hän on aina mukana lämmittämässä sydäntä ja osallistumassa perhepiknikeille. Näin voi myös perheen uusimmille pitää läsnä perheestä jo poistuneita tai heitä, joita ei pääse näkemään.
1 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle