K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51367 niksiä!
Viestilappuja joulukalenteriin
Paras joulukalenteri vuodesta toiseen on ristipistotyöni, johon olen tehnyt ristipistoin numerot 1-24. Jokaisen numeron kohdalle on ommeltu pieni punainen muovirengas. Näihin renkaisiin voi laittaa viestilappuja esim. "Kierrä käy kurkkaa eteisen nurkkaa" tai "Yllätys ei löydy purkista, vaan tuolin alle kurkista" jne. Perheenjäsenet saavat vuoropäivinä etsiä pienen yllätyksen.
25 52 0
Sähkömies kävi
Sähkömies kävi
Jos sähkömies jättää johdonpätkät lattialle, ota ne talteen ja käytä askarteluun. Erivärisistä johdoista voi askarrella vaikkapa tonttuja jouluksi ja kukkia talvea piristämään.
1 1 0
Liitua mustalle kankaalle
Mustan kankaan ompelu voi olla haastavaa, jos ei näe hyvin. Värjää ommeltavaa kohtaa vaalealla liidulla (tai kangasliidulla), niin näet paremmin! Liitu lähtee kankaasta pyyhkimällä tai pesemällä.
0 1 0
Koukut talteen
Silmälasikotelosta saa mainion säilytysrasian virkkuukoukuille.
0 3 0
Sukkien resorit käyttöön
Kun nilkkasukkaan tulee reikä, leikkaa molemmista pareista varret talteen ja ompele ne kiinni puseron hihoihin tai verkkarin lahkeisiin. Niistä saa myös kätevät nauhat ranteisiin. Kun pesee ikkunoita, on mukavaa, kun ei vesi lorise hihansuusta sisään vaan imeytyy nauhoihin.
0 0 0
Purkautumattomat lankarullat
Purkautumattomat lankarullat
Kiepauta lankarullan ympärille kannattaa pala kontaktimuovia, niin langat pysyvät järjestyksessä eivätkä sotkeennu keskenään. Samalla saat hyödynnettyä yli jääneet kontaktimuovit.
0 3 0
Omasta kuvasta kasvosuojus
Omasta kasvojen alaosasta otetusta kuvasta voi painaa kangasta, josta ompelemalla tulee omanäköinen kasvosuojus. Painatus sopivasti taitteet huomioon ottaen.
2 0 0
Tehoteroitin
Laita teroitin pyörimään porakoneeseen, niin ei tarvitse jatkuvasti vaihtaa kynää istukkaan.
0 0 0
Pyöröpuikot hukassa?
Monissa käsityöohjeissa tarvitaan pyöröpuikkoja, mutta käsityöinnostuksen syttyessä ne ovat useimmiten hukassa. Pyöröpuikot voit helposti askarrella itse teippaamalla pätkän narua kahden sukkapuikon välille.
0 0 0
Mitta aina lähellä
Mitta aina lähellä
Joistakin kaupoista saa käyttöönsä paperisia metrin mittoja. Älä heitä sitä käytön jälkeen roskiin, vaan teippaa se ompelu- tai askartelupöydän reunaan.
0 6 0
Sohvapöydästä kuormalava
Vanha sohvapöytä kuormalavaksi
Koko viikonloppu siihen meni, mutta lopulta tuli valmista. Tein kuormalavan vanhasta sohvapöydästä 😁👍
6 1 0
DIY-joulukalenteri
Osta halpa suklaa- tai muu joulukalenteri, vedä muovi pahvin sisältä avaamatta luukkuja ja tyhjennä suklaat, Pyydä ystävääsi tai perheen jäsentäsi täyttämään lokerot erillaisilla herkuilla ja tavaroilla ja laita muovi takaisin pahviin. Näin sinulla on ihana joulukalenteri!
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös