K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49535 niksiä!
Amppeli lyhdystä
Kun lyhdystä rikkoutuu lasi, poista loputkin ja tee lyhdystä amppeli. Ruukuksi voi ujuttaa muovipullosta tai maitotölkistä leikatun alaosan. Tuunaa se vaikkapa kietomalla ympärille narua tai päällystämällä purkki vahakankaalla.
0 3 0
Korkkiporo
Korkeista askarrelluille porolle saa mainiot sarvet viinirypäleiden oksista.
0 4 0
Uusia vahaliituja
Tee tyhjentyneistä liimapuikoista ja vahaliidun jämistä uusia värejä. Sulata värit (kuumenna vain sen verran, että väri sulaa) ja kaada tyhjentyneeseen liimapuikkoon. Ennen värin kaatamista tarkista, että kierre on alhaalla. Ota tarvittaessa avuksi pieni suppilo. Muista varovaisuus, jos massa on kuumaa! Kaataminen onnistuu parhaiten, kun upotat puikot paksuun styroksiin pystyyn. Anna jähmettyä ja laita korkit paikoilleen.
0 0 0
Palapeli kokoon helpommin
Ison palapelin uudelleen kokoaminen käy joutuisammin, jos jaat kokoamasi palapelin vaikkapa kuuteen eri osaan. Pussita osat ja merkkaa pussiin, mistä palapelin osa on purettu, kuten "vasen yläkulma".
0 3 0
Kiinteät ranteenlämmittimet talvitakkiin
Neulo talvitakkisi hihoihin joustinneuleella ylipitkät piilohihat ja ompele ne kiinni hihan sisäpuolen käänteeseen. Pituus on sopiva, kun ne yltävät suorina peittämään peukalosi. Piilohihat voi myös kääntää takin hihojen päälle, jolloin luottotakkisi saa uuden ilmeen.
0 4 0
Helppo neulatyyny
Helppo neulatyyny
Ksylitolipastillirasiasta ja vanhoista sukista voi askarrella neulatyynyn. Pyörittele sukista pallo ja työnnä tyhjään pastillipurkkiin. Valmista!
1 8 0
Silmukkaklemmari
Klemmari on hyvä silmukkamerkki, kun neulot tai virkkaat.
0 4 0
Lahjapaperirullat puoliksi
Lahjapaperirullien säilyttäminen on hankalaa, kun ne eivät tahdo mahtua mihinkään. Katkaise rullat saksilla puoliksi, jolloin ne mahtuvat pienellekin hyllylle ja ovat myös helpompia käyttää. Jos lahja on isompi kuin pätkäisty rulla, ota teippi avuksi.
0 6 0
Helmivedin
Puuhelmi vedin.
Jos et löydä kaupasta mieleisiä vetimiä laatikostoihin tai kaappeihin, tee itse sellaiset värikkäistä puuhelmistä. Pujota helmet vahvaan naruun ja solmi naru sisäpuolelle.
0 4 0
Liukas neulelanka
Jos neulelanka on liian liukasta ja kutominen vaikeaa, kostuta kevyesti lankakerää. Hieman kostea lanka ei lipsu ja on helpompi kudottava. Kosteus kuivuu hetkessä pois valmiista neuloksesta.
1 0 0
Kuviot kohdalleen
Kuviot kohdalleen
Ota kännykkä avuksi neulosmallin tekoon. Laita kännykän ympärille leveä kuminauha, jonka avulla saat näppärästi seurattua oikeaa kudottavaa riviä. Samalla voit polkea vaikka kuntopyörää tai katsoa telkkaria.
0 1 0
Valoa käsityökansalle
Sinulla on aina riittävä valaistus mukanasi, kun pistät käsityökassiisi mukaan otsalampun, mielellään sellaisen, jonka valon suuntaa voi säätää. Toimii muussakin tarkassa tekemisessä.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle