K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54686 niksiä!
Henkari avuksi kutomiseen
Kutominen
Tämä halpa apuväline löytynee joka kodista! Ei mene langat enää sekasin 😊.
0 1 0
Uudet resorit yöpaitaan
Nousevatko yöpaidan hihat kainaloihin, ja sitten käsivarsia palelee? Entä mitä tehdä reikäisille trikoosukille: kolmasosa sukista eli terät rikki, mutta varret ehjät? Roskikselle on vaihtoehto: ompele uudet resorit hihoihin sukanvarsista. Värien ei tarvitse olla samat, sillä kuka niitä yöllä katselee.
0 0 0
Aurinkokennovalaisin uusiokäyttöön
Aurinkokennovalaisin uusiokäyttöön
Aurinkokennovalaisimet lakkaavat ajan kuluessa toimimasta. Lasisen kuvun saa irrotettua kiertämällä se irti metallijalasta. Jalan voi laittaa metallinkeräykseen, mutta lasisen kuvun voi hyödyntää tuikkulyhtynä tai laittaa kuvun sisälle pienet jouluvalot. Jotta kupu pysyy pystyssä, tuikkukynttilän metallikuoret voi laittaa kuvun alle jalaksi.
0 1 0
Verhojen lyhennys suoraan
Verhojen lyhennys suoraan
Liukkaan verhokankaan lyhennys onnistuu hyvin, kun merkkaa mitan kankaaseen maalarinteipillä. Yhdistä merkit pidemmällä teipillä ja leikkaa sitten teippiä pitkin. Kangas ei liukuile saksien alta vinoon.
0 0 0
Sukat nukeille hyötykäyttöön
Sukat nukeille hyötykäyttöön
Vanhoista puuvillasukista saa helposti jopa ilman ompelua leikattua pienille nukeille vaatteet. Barbielle hihaton paita kärjestä, varresta hame tai tuubimekko. Ompelemalla saa tehtyä myös housut, sukkahousut ja paidan. Lasten sukkien kivat kuosit sopivat nukeillekin mainiosti!
0 2 0
Tuikuista värikynttilöitä
Läpinäkyvissä kipoissa olevista tuikuista saa värikynttilöitä, kun värittää vedenkestävällä tussilla kipon ulkokuoren.
0 0 0
Käsityökaavan ja iPadin teline
Käsityökaavan teline (iPad-teline)
Hain kellarista lasten vanhan nuottitelineen ja kiinnitin vaikean neulekaavan siihen pyykkipojilla. On helppo seurata, missä mennään, ja ergonomia on kohdillaan. Samaa telinettä käytän, kun jumppaan Zoomissa. Korkeutta voi säädellä sen mukaan, jumpataanko seisten vai makuulla.
0 3 0
Pumpulit hyötykäyttöön
Menikö tyyny rikki pyykinpesukoneessa ja kone on täynnä pieniä pumpulipalloja? Hyödynnä pallot askartelussa vaikkapa lumena. Kiinnitä pikaliimalla esimerkiksi pahvisiin taloihin ja korttipohjiin.
0 1 0
Termospussi juomatölkille
Termospussi juomatölkille
Avaa tyhjä kahvipaketti liimaussaumoistaan varovasti repimällä, älä leikkaa saksilla. Etsi netistä ohje, jossa sanomalehdestä taitellaan biojätepussi. Taittele paketista tehty arkki ohjeen mukaisesti. Lopputuloksena pussukka, johon sopii mainiosti vaikkapa juomatölkki. Pohjaa voi muotoilla ja saumankohtia vahvistaa kaksipuoleisen teipin palasilla.
0 0 0
Säästä postimaksuissa
Joulukuussa ja tammikuun puolellakin syntymäpäiviään viettäville voi lähettää kortin joulupostimerkin hinnalla.
1 0 0
Lanka ompelukoneen neulaan
Onko langan pujottaminen ompelukoneen neulansilmään vaikeaa? Pujota lanka vielä irrallaan olevan neulan silmään ja vasta sitten aseta neula paikalleen koneeseen.
0 0 0
Pinni silmukkamerkkinä ja apupuikkona
Pinni silmukkamerkkinä ja apupuikkona
En ole ikinä omistanut silmukkamerkkejä tai apupuikkoa. Joskus, kun tällaista olisi tarvinnut neulomisessa, niin keksin heti, että otan pinnin tähän tarkoitukseen.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös