K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 48062 niksiä!
Ristikot avuksi neulontaan
Harrastatko japanilaisia ristikoita? Hyödynnä lehtien takakansissa olevat kuviot ja neulo niiden mukaan kuvioita vaikkapa lapasiin, sukkiin ja kasseihin.
0 0 0
Apupuikko grillitikusta
Palmikkoa neuloessa tarvitset apupuikon. Jos sellaista ei ole saatavilla, käytä puista grillitikkua. Voit pätkäistä tikun haluamasi pituiseksi.
1 1 0
Merkitse pinneillä
Merkitse pinneillä
Hiuspinnit ovat nuppineuloja parempi apu ison neulontatyön silmukoiden laskemiseen. Pinnitä 10 silmukan välein. Pinnit myös liukuvat pyöröpuikoilla silmukoita lisättäessä.
0 2 0
Dödöpalloista joulukoriste
Dödöpalloista joulukoriste
Kerää talteen deodoranttipullojen pallot ja rakenna niistä koristeeksi "lumilyhty". Lado palloja kerroksittain ja aseta sisään led-kynttilä.
11 1 0
Sukkapuikkosuoja
Saat sukkapuikoille kätevän suojan kuljetuksen ajaksi, kun päärmäät 3 cm leveästä kuminauhasta lyhyet päät ja ompelet päätyihin noin 4 cm syvät taskut.
0 0 0
Lahja ja joulukortti samassa
Kirjoita joulutervehdys värilliselle paperille ja liimaa selkäpuolelle jouluinen tarra-arkki. Näin kortin saaja saa pienen lahjan kortin ohessa!
1 2 0
Helpotusta mattojen virkkaukseen
Puuvillaisia mattoja virkatessa työläin vaihe on langan keriminen vyyhdeltä. Laitan vyyhden tuolin selkämykselle, josta löysään kudetta muutama kerros kerrallaan lattialle. Käärimistä varten olen varannut jumppamaton, johon laitan neuloksen alkupään. Potkaisen rullan lattiaa pitkin, niin ei tule solmuja eikä sylttyjä.
0 0 0
Neulo aina pareittain
Kun neulot sukkia tai lapasia, varaa kahdet sukkapuikot. Silloin voit helposti käyttää jämälankoja ja toteuttaa niistä raidoituksen tai kuvioinnin samanlaisena molempiin pareihin. Sukat myös valmistuvat lähes yhtä aikaa.
0 3 0
Paperinen joulukuusi
Paperikuusi
Tee tarpeettomaksi jääneistä tai vaikkapa kirjaston poistokirjoista pieni joulukuusi. Joulun jälkeen kuusi kokoon ja seuraavana jouluna taas auki.
0 0 0
Suojat puntteihin
Ompele käsi- tai levypainoihin suojat, niin painot eivät kolhi pintoja. Kauniilla kankaalla verhoillut painot ovat ilo silmälle, ja pinnat säästyvät.
0 0 0
Niskatyyny vanhoista petivaatteista
Tarpeettomaksi jääneistä tyynyliinoista ja petivaatteista saa ommeltua helposti vartalo- ja niskatyynyjä. Taita tyyniliina tai lakana puoliksi, leikkaa tarvittaessa sopivan kokoiseksi, ompele sivut ja käännä nurinpäin. Täytä vanulla ja viimeistele ompelemalla täyttöaukko kiinni.
0 0 0
Joulukalenteri vessapaperihylsyistä
Saat uniikin joulukalenterin, kun otat talteen 23 vessapaperirullahylsyä ja yhden talouspaperirullahylsyn. Päällystä hylsyt joulupaperilla, numeroi ne ja laita sisään karkkia tai pieniä tavaroita. 24. päivän isossa hylsyssä voi olla jotain vähän arvokkaampaa.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle