K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55724 niksiä!
Villasukkien varret
Villasukkia voi toki parsia, kun ne yleensä menevät jalkapohjasta rikki. Jos kuitenkin haluat ne jo poistaa käytöstä, kannattaa ottaa sukan varret (jotka yleensä vielä täysin ehjät) talteen ja käyttää ne uusiin sukkiin. Näin ne tulee kierrätettyä ja lankaa säästyy! Sama pätee neulottuihin käsineisiin!
0 0 0
Kurpitsa-lyhty
Kurpitsa-lyhty
Piirrä mustalla tussilla kasvot lyhtykoison kukkaan. Saat kauniin halloween-kurpitsan!
0 0 0
Ananaskirsikan lehdistä kukkia
Kun syöt ananaskirsikoita, säästä lehdet. Liimaa lehdistä kuumaliimalla kukkia. Niistä on pitkäksi aikaa silmäniloa.
0 0 0
Festarirannekkeet uusiokäyttöön
Säästä festarirannekkeet. Ovat vahvaa nauhaa ja kivan värikkäitäkin. Voit ommella niistä uudet ripustuslenkit takkkeihin tai pyyhkeisiin katkenneiden tilalle.
0 0 0
Joulukalenteriin Pirkka-niksejä
Valmista ystävällesi itse joulukalenteri parhaista Pirkka-nikseistä. Kirjoita kalenterin jokaisen 24 luukun taakse hyödyllinen tai hauska niksi, jonka löydät Niksi-Pirkasta. Tuota ystävällesi joulun lähestyessä jokaisena aamuna hyvää mieltä.
1 1 0
Palmikkoneulojan apulainen
Palmikkoneulojan apulainen
Palmikkoa neuloessa apupuikon säilyttäminen on hankalaa, se putoilee tai törröttää työstä vaarallisesti. Käytä apupuikkona lenkkineulaa, niin voit sitoa sen ranteeseesi löysällä narulla. Välikerrosten ajaksi ja työn levätessä voit jättää sen turvallisesti puikolle odottamaan silmukoiden väliin.
0 0 0
Klipsi-niksi sukkapuikoille
Klipsi-niksi sukkapuikoille
Hiusklipsillä saat kätevästi sukkapuikot nippuun. Keskeneräisenkin työn puikot ja silmukat pysyvät koossa klipsillä. Neulomisen ajaksi voit laittaa klipsin hiuksiisi.
0 1 0
Vanhat harsolaput hyötykäyttöön
Päiväykseltään vanhaksi menneet sideharsot ja harsolaput voi käyttää apuna öljyväri- ja akryylimaalauksessa sekä askartelussa. Pieniin lappuihin on kätevä pyyhkiä siveltimien päät ja isommilla harsoilla siivota suuremmat sotkut.
0 0 0
Kotikutoinen kivipesu
Luonnollinen kivipesu uusiin farkkuihin? Kietaiset housut renkaan päälle ja ajele asfalttia ympäri. Renkaan kuvioinnista riippuen saat eri kulumakuviot housuihin.
3 0 0
Lukkoneulasta on moneksi
Ommellessa ja etenkin sovitettaessa nuppineulat voivat pistää ja hihan sovituksessa ovat ikäviä. Tämän voi korjata, kun käyttää lukkoneuloja eli ”hakaneuloja” nuppineulojen sijaan.
0 0 0
Sormustin munakennosta
Pitäisi ommella tuoreet haalarimerkit kiinni, jotta pääsee opiskelijatapahtumiin. Ompeleminen ei kuitenkaan onnistu ilman sormustinta tai on helposti sormet verillä. Nappaa tyhjä munakenno ja leikkaa siitä korkeat keskikartiot irti. Laita näitä ainakin kaksi päällekkäin ja sujauta sormeen. Ompelu sujuu vaivattomasti ja opiskelijabudjetti ei kiittää!
3 0 0
Leikkilaastarit
Tahtooko lapsi kuluttaa kaikki laastarit lääkärileikkeihin? Helpot ja nopeat leikkilaastarit saat teippaamalla läpinäkyvän teipin leivinpaperille, päälle valitsema kuva, ja toinen kerros teippiä päälle. Leikkaa laastarin muotoon, ja näin säästyy oikeat laastarit.
2 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös