K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47527 niksiä!
Tuet herneille
Tuet herneille
Älä heitä rikkoutuneita, muovisia kasvien seinäritilöitä pois. Saat niistä mainiot tuet hernepenkkiin, reiätkin ovat valmiina, joihin saa pujotettua esim. leikattua nauhaa sukkahousuista tai vaan narua. Ristikkäin aseteltuna eivät tarvitse nauhaa ja kestävät vuodesta toiseen käyttökelpoisina.
1 0 0
Ekologinen muki juhliin
Paprikasta saa hauskan "mukin" vaikkapa lasten juhliin. Leikkaa hattu pois ja putsaa sisältä huolellisesti kaikki siemenet pois. Näin syntynyt astia pitää nesteen sisällään ja sen voi lopuksi pistää poskeensa :)
0 1 0
Bio-astia kätevästi
Bio-astia kätevästi
Etsin pitkään kaunista bioastiaa, jonka voisi pestä tiskikoneessa, enkä ole löytänyt. Ratkaisin ongelman siten, että kirjoitin kattilan päälle Bio vesiliukoisella tussilla (sen voi aina uudelleen kirjoittaa pesun jälkeen). Kattilan pohjalle laitan yhden arkin talouspaperia, jotta bioastian tyhjennys isoon bioon olisi helppoa, eikä tähteitä tarvitse kaapia, vaan kaikki menee kerralla.. Helpottaa arkea todella paljon ja kattilan voi välillä ottaa muuhun käyttöön jos on tarvetta.
0 4 0
Savustuspönttö
Savustuspönttö
Tee vanhasta teräksisestä mehumaijasta oiva kalojen savustuspönttö. Alimpaan kerrokseen leppälastut ja muista tukkia mehureikä tikulla. Marjasäsäiliöön laitat affenet ja keskikerros kerää kalan nesteet, ettei kytösavu sammu. Aseta savumaija ritilälle hiillokse päälle, 20min ja ruoka on valmista.
0 0 0
Proteiinirahkojojen kannet uusiokäyttöön
Proteiinirahkoissa on melkein aina kansi, jossa on lusikka. Älä heitä kansia roskiin, ne sopivat käytettäväksi vaikka perunalastuille tehtäviin dippikastikkeisiin kermaviilipurkin kanneksi. Ihan mainioita käyttää viilipurkeissa, joissa repäistävä kansi, jos esim. lapsi syö vaan puolet viilistä niin kansi uusiokäyttöön.
0 2 0
Kierrätystölkit kuiviksi
Kierrätystölkit kuiviksi
Tyhjä munakenno tiskipöydällä on kätevä kuivausteline huuhdelluille kierrätyspurkeille ja kansille. Näin öljyinen vesi ei tahri tiskikaappia eikä metallipurkin reunoista tule ruostejälkiä tiskialtaaseen.
0 2 0
Tumpit talteen
Muoviset xylitol-pastillien rasiat ovat tiiviitä ja pesunkestäviä roskarasioita rannalle, kalareissulle tai matkalle. Tumppaa tupakkasi ja sujauta tumppi rasiaan, tee samoin käytetylle purukumille ja luonto kiittää.
1 3 0
Kotiloiden hävittäminen puutarhasta
Helppo niksi kotiloiden hävittämiseen puutarhasta on jokaisen toteutettavissa. Kerää kotilot purkkiin, johon olet kaatanut etikkaa. Kotilot kuolevat samantien, eikä hajuhaittoja tule, vaikka keräät niitä useamman päivän ajan samaan purkkiin. Täyden purkin voi heittää jätekeräykseen.
3 2 0
Suodatinpussi kesäkukkaruukussa
Laita kesäkukkaruukun pohjalle suodatinpusseja, johon jätetään kahvinporoja. Näin saavat kukat ravintoa ekologisesti ja kasvavat hyvin.
0 4 0
Auton keskikulutus oletusnäytöksi
Nykyauton mittariin saa eri näyttöjä. Laita oletusnäytöksi polttoaineen keskikulutus sadalla kilometrillä. Säästät polttoainetta, kun seuraat kulutusta ajaessasi. Nopeutesi laskee automaattisesti huippuarvoista ja ajo muuttuu ekologisemmaksi. Et enää kaahaile, etkä tee turhia ohituksia. Palkkioksi säästät heti selvää rahaa.
0 0 0
Ampiaisenkarkotin
Ampiaisenkarkotin
Jos huoneeseen lentää avoimesta ikkunasta ampiainen, sulje huoneen ovi ja heitä ovenraosta sisään suodatinpussista muotoiltu valepesä. Sen huomatessaan ampiainen lentää välittömästi ulos ikkunasta.
1 0 0
Pyykinhuuhteluaineeksi etikka
Etikka on erinomainen huuhteluaine pyykillesi, poistaa samalla pesuainejäämät pyykistäsi ja pesukoneestasi. Laita pari korkillista tavallista etikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon. Markkinoilla myydään kallista pyykkietikkaa, mutta tavallinen etikka ajaa saman asian.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle