K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 59735 niksiä!
Tuhkasta hiilet talteen
Tuhkasta hiilet polttoon
Puulämmiteisistä uuneista tulee tuhkaa. Sekaan jää jonkinverran myös hiiliä. Tuhkasta kannattaa seuloa hiilet erilleen ja käyttää ne seuraavassa lämmityksessä.
0 0 0
Kännykkä lämmittämään
Onko vilu iltaisin vällyjen alla? Laita latautumassa oleva kännykkä peiton alle latautumisen ajaksi tai pitele sitä käsissäsi.
1 0 0
Havuja hammasväleihin
Kuivat männynneulaset ovat oivia hammastikkuja. Kanta edellä leveät hammasvälit, kärjellä kapeat rakoset. Hyvästi kalliit ja kaukaa tuodut hammastikut!
1 0 0
Säilytä vanhat silmälasinkehykset
Silmälasinkehykset talteen
Kannattaa säästää vanhat silmälasit, kun hankkii uudet trendikkäät. Muutamien vuosien päästä vanhat sangat ovat taas muodikkaat. Sitten voit vaihdattaa vanhoihin sankoihin uudet, sopivat linssit. Tulee paljon edullisemmaksi kuin koko lasien uusiminen.
0 0 0
Paristojen teippaaminen sarjatyönä
Sarjatyö
Jos on päässyt unohtumaan paljon paristoja teippaamatta. Levitä pitkä teippi pöydälle, kiinnitä paristot siihen ja taita teippi napojen yli. Leikkaa irti saksilla. Saat nopeasti monta tehtyä.
0 0 0
Talipalloteline pullosta
Talipalloteline pullosta
Leikkaa muovipullo keskeltä poikki saksilla. Pullon yläosan voit laittaa pois, sitä et tarvitse. Leikkaa alaosaan haluamasi kokoinen "ikkuna". Tee neulalla reikiä yläreunaan ja kiinnitä niihin narut. Voit myös reunustaa ikkunat langalla, jotta linnuilla on helpompi istua ikkunan reunalla syömässä.
0 0 0
Hävikki-laskuri
Hävikin vähentäminen minimiin on nyt trendikästä ja ennenkaikkea ekologista. Monet meistä ajattelevat, että minun keittiöstä ei synny hävikkiruokaa. Mutta useimmiten sitä vain muodostuu. Kirjaa hävikki ylös joko paperille tai digitaalisesti ja näin sinun on helppo seurata, minkä verran ruokahävikkiä todellisuudessa tulee. Ja aina kun hävikki on pienentynyt per kk niin voit palkita itsesi jollain sinua miellyttävällä tavalla.
0 1 0
Noutoruoan paperikassit käyttöön
Woltista, Foodorasta ja muista ruokapaikoista tilatessa tulee paljon paperipusseja. Nämä pussit ovat käteviä pahveille ja lehdille. Ei tarvita isoja keräysastioita ja nämä on kätevät ottaa mukaan ulos mennessä. Ja näin myös pussit pääsevät uusiokäyttöön.
3 4 0
Bioastia vanhasta kattilasta
Käytöstä poistettu 2-3 litran kannellinen teräskattila on loistava biojätteen keräykseen, pohjalle arkki talouspaperia, biot sisään. Helppo tyhjentää ja pesaista puhtaaksi.
0 0 0
Lakanat ja pussilakanat uusiokäyttöön
Älä heitä pois jo haurauksi ja vanhoiksi käyneitä pussilakanoita tai lakanoita,myöskään lasten kokoja. Ne käyvät loistavasti esim. ullakolla pölypeitteeksi huonekaluille ja tavaroille. Voit kietoa niiden sisään esim. ison lampun varjostimen odottamaan aikaa parempaa. Tai vie auton takakonttiin ja käytä silloin esim. vanhaa lakanaa suojaksi kun kuljetat jotakin sottavaa.
2 7 0
Tavarat kaupaksi netissä
Kun myyt netissä tavaraa, laita jokaisesta tavarasta toinenkin ilmoitus, ja merkitse sijainniksi työpaikkasi tai muu paikka, jossa käyt usein. Näin tavoitat suuremman määrän ostajia.
1 3 0
Saunan jälkilämpö hyödyksi
Kuivaa itsesi pyyhkeellä saunailtoina jälkilämmössä saunassa. Näin saat hyödynnettyä kovilla pakkasilla jälkilämmön eikä suihkun jälkeen tule kylmä.
4 6 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös