K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50826 niksiä!
Paperinen jäteastia
Kätevä biojäteastia Pirkka-paperipusseista
Pirkka paperisista biojätepusseista saa pöydälle kätevän biojäteastian. Se pysyy hyvin pystyssä, kestää jopa hieman kosteutta, ei vuoda ja taiteltuna pitää hyvin hajut sisällään. Todella kätevä pienessä taloudessa tai esimerkiksi mökillä.
0 1 0
Näppärä jääpalamuotti
Pirkka macarons-muovipakkauksesta saa oivan jääpalamuotin.
0 0 0
Nenäliina kirjan sivusta
Saat kirjan sivusta tai ruutupaperista kätevästi pehmeää paperia vaikkapa nenäliinaksi, kun rypistelet sivua käsissäsi muutaman minuutin ajan.
0 0 0
Marjapensaan suojaus
Laita marjapensaiden ja mansikkapenkin päälle vanhat pitsiverhot suojaksi lintujen hyökkäykseltä. Ne ovat myös kauniimpia katsella kuin kaupan rastasverkot.
0 0 0
Pussit sekaisin?
Jos uusit astianpesukoneen, ota aterinteline talteen. Voit tuunata siitä Pirkka pakastinpussirullille kätevän säilytystelineen, johon saa oman lokeron jokaiselle pussikoolle. Telineen voi sijoittaa vaikka kyljelleen kaappiin.
0 2 0
Rapu koukkuun
Löytyikö pakastimesta ylipäiväisiä katkarapuja? Käytä ne kalansyöttinä seuraavalla onkireissulla.
0 2 0
Valkoiset tennarit puhtaaksi
Jos valkoiset kangaskengät ovat likaantuneet, vie ne pesun jälkeen aurinkoon kuivumaan. Niitä kannattaa myös säilyttää auringossa terassilla tai parvekkeella, koska aurinko haalistaa tahrat.
0 2 0
Muovipakkaus taimien kasvatukseen
Muovipakkaus taimikasvatukseen
Pirkka grillinektariinien muovipakkaus sopii hyvin kukantaimien kasvatukseen. Kun olet kylvänyt siemenet ja kastellut, pujota rasia takaisin pakkauksen ympärillä olleeseen rei´itettyyn muovikääreeseen, niin kosteus säilyy mullassa ja siemenet itävät paremmin. Kun taimet ovat nousseet, ota kääre pois.
0 0 0
Kirveen teräsuoja
Kirveen teräsuoja
Retkikirveellä ei ollut suojusta, joten oli hankala kuljettaa mukana. Leikkasin vanhasta nahkaisesta olkalaukusta suojan. Ompelin vain leikatun reunustan, jotta suojus pysyisi paremmin kuosissaan.
2 11 0
Pringles-purkin kierrätys
Metallipohjaista Pringles-pakkausta ei voi laittaa pahvinkeräykseen. Jos huushollistasi löytyy vanhanaikainen tölkinavaaja, saat sillä irrotettua pohjan. Paina vain avaaja pahviin ja anna mennä. Lajittele vielä kansi erikseen muoveihin.
0 0 0
Ötököiden jäljet pois ikkunasta
Ota siivouskäyttöön puuvillaiset, virkatut pitsiliinat, joille ei ole enää muuta käyttöä. Kovempikin lika ikkunoista tarttuu reikäiseen materiaaliin. Käytön jälkeen pese koneessa ja laita siivouskaappiin odottamaan seuraavaa kertaa.
0 1 0
Mehut pakkaseen jauhopussissa
Tuleeko tehtyä kesämarjoista mehuja talven varalle pakastimeen? Osa jauhoista myydäään nykyään muovisissa, korkillisissa pusseissa. Huuhdo tyhjentynyt pussi, täytä tekemälläsi mehulla (ei aivan täyteen!) ja pakasta.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle