K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54219 niksiä!
Tummuneet metallikorvakorut näteiksi
Jos metalliset korvakorusi ovat tummuneet rumiksi, älä ihmeessä heitä niitä pois. Kynsilakalla saat niistä taas käyttökelpoiset. Leikittele väreillä tai värjää vaatteisiin sopivilla sävyillä. Poistokoreista kynsilakkoja löytyy edullisesti (usein myös veikeitä värejä!)
0 0 0
Nestesaippua viime tippaan
Kun nestesaippuan täyttöpussi tyhjenee, täytä se vedellä. Parin päivän päästä voit pestä saippuavedellä ja hankauspesimellä kylppärin lattian. Tulee puhdasta ja hyväntuoksuista. Mutta varo liukkautta!
0 0 0
Kätevä banaaniteline
Kätevä ja edullinen teline
Banaani tulisi säilyttää huonelämpötilassa ja mieluiten pystyssä, kuten puussa kasvaessaan. Kätevän ja edullisen banaanitelineen saa kananmunien pahvikennosta. Aseta banaanit kananmunakennon pohjaosaan pystyasentoon. Kypsyy tasaisesti, eikä kylki mustu.
4 4 0
Takeaway-puurokuppi
Vankkoja, pahvisia kannellisia 500ml jäätelöpurkkeja voi uusiokäyttää mukaan napattavina puurokuppeina. Puhtaaksi huuhdeltuun kuppiin annostelee näppärästi kattilasta tai lautaselta valmiiksi keitetyn puuron sekä päälliset, kuten marjat tai raejuuston ja laittaa kannen päälle. Puuro hautuu vielä matkalla ja maistuu niin junassa, toimistolla kuin koulussakin. Myös pienemmät 250 ml pahvipurkit toimivat vaikkapa välipalaksi nautittavan riisipuuron kuljettamiseen.
0 1 0
Merkkaa käytetyt maskit
Merkkaa käytetyt maskit
Monet meistä haluavat säästää luontoa ja rahaa pesemällä käytetyt maskit uusiokäyttöön. Suositus on kuusi pesukertaa 60 asteessa. Mistä tietää kuinka monta kertaa maski on pesty? Itse merkkaan joka pesun jälkeen maskin alalaitaan permanenttitussilla pallukan.
0 0 0
Käärepaperin uusiokäyttö
Voit hyödyntää liha- tai kalatiskiltä ostamasi tuotteen puhdasta käärepaperia keittiössä tallentamalla sen myöhempää käyttöä varten. Siitä voit leikata esim. sopivan palan leikkuulaudan päälle ja näin vältyt turhalta leikkuulaudan pesulta. Lisäksi paperilla voit peittää ruokia yms.
0 1 0
Työkalulaatikko kierrättäen
Perinteinen työkalupakki on epäkäytännöllinen kun etsit sieltä sopivaa ruuvimeisseliä vasaran ja muitten isompien työvälineitten alta. Helppo työkalujen pakki on entisen astianpesukoneesi aterinkori. Kymmenet pikkutyökalut mahtuvat lokeroihin pystyasentoon helposti ja kahvallinen lokerikko toimii kevyenä kakkospakkina.
3 4 0
Huulirasvan jämästä on moneksi
Huulirasvapuikkoon jää aina jonkin verran rasvaa, jota ei saa levitettyä huuliin. Sen voi hyödyntää monella eri tavalla. Kaiva esimerkiksi jäätelötikulla rasva puikon pohjasta ja sipaise esimerkiksi rohtuneeseen nenänpieleen tai ihottumaan. Se sopii myös mökkioloissa kottikärryn pyörän akselin rasvaukseen, mikäli muuta rasvaa ei ole käytettävissä.
0 2 0
Joulukalenteri sukista
Kerää talteen parittomat (pestyt) sukat. Korista niitä halutessasi pitseillä, ompelukuvilla tms. Kokoa sukista joulukalenteri, kun sen aika tulee.
0 2 0
Sipsituubin kierrätys
Sipsituubin kierrätys
Viiksekkään miehen sipsituubin kierrätys ja lajittelu käy helposti tavallisen purkinavaajan avulla. Paina purkinavaajan terä pahvin läpi ihan pohjan vierestä ja leikkaa metallinen pohja irti. Näin metallipohjan saa erilleen ja pahviputkilon saa litistettyä pienemmäksi.
2 0 0
Telttapatjasta pefletti
Leikkaa vanhasta telttapatjasta mukavan pehmoisia saunapeflettejä.
1 1 0
Kanisterikuntoilua
Voit käyttää tyhjiä kahvallisia pyykinpesunestekanistereita vesijumpassa vastuksina. Kuivalla maalla voit täyttää ne hiekalla, niin saat käsipainot.
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös