K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52569 niksiä!
Eväsboxi
Eväsboxi
Käytä Pirkka-einesaterian rasia ja suojus uudelleen eväsrasiana. Mahtuu leivät tai salaatit!
0 0 0
Maitopurkin kulmannostaja
Maitopurkin kulmannostaja
Käytä korkillisen maito- tai mehupurkin omaa korkkia yläsiivekkeiden nostoon. Purkki litistyy pienempään tilaan kierrätystä varten, ja kynnetkin säilyvät ehjinä.
0 10 0
Ekokipot taimille
Ekokipot taimille
Lasten legojoulukalenterin tyhjennyttyä pahvinen lokerikko on oiva kylvöalusta taimille: saat kerralla 24 maatuvaa lokeroa!
0 2 0
Sulkapyyhin
Käytä vanhaa tuulilasinpyyhkijäsulkaa sivulasien veden ja lumen poistoon.
0 0 0
Kierrätysvaunu
Uusiokäytä kotona toimiston kolmelokeroinen paperin lajitteluun tarkoitettu kärry. Kotona voit kerätä yhteen lokeroon lasin, toiseen metallin ja kolmanteen mainokset. Laatikot on helppo napata mukaan, kun on aika lähteä kierrätyspisteeseen.
0 0 0
Muovipurkit puhtaaksi ilman vaivaa
Ruokaa laittaessa tulee usein pestyä käsiä tämän tästä. Laita likaiset jogurtti- ja voirasiat käsienpesualtaaseen, niin ne puhdistuvat melkein itsellään. Näin säästyy lämmintä vettä ja vaiva putsata muovirasioita.
0 6 0
Kätevä vedensäästökikka
Jätä asentamatta suihkutankoon tuleva pidike käsisuihkulle. Asenna sen sijaan vain sellainen pidike, johon käsisuihkun voi laittaa, kun hana on sammutettu. Näin suihku pitää laittaa kiinni esimerkiksi saippuoinnin ajaksi, ja säästät vettä.
0 0 0
Muistilaput + teline
Muistilaput
Leikkaa pahvipakkauksista erikokoisia muistilappuja. Pakkauksesta saa myös hyvän säilytyslaatikon lapuille ja kynälle.
1 4 0
Kiillota villalla
Vanhoja villatumppuja ja -sukkia voi käyttää esimerkiksi nahkalaukkjen, -kenkien ja -huonekalujen kiillottamiseen. Villa on erittäin hyvä materiaali tähän tarkoitukseen, ja saat kiiltävää jälkeä levittäessäsi hoitoaineen tekstiileille.
0 3 0
Hedelmien tarroille käyttöä
Patterien teippaus
Kun palautat käytettyjä pattereita kaupan kierrätyslaatikkoon, niiden päissä olevat navat tulisi teipata. Käytä tähän tarkoitukseen hedelmien tarroja (esim. Pirkka-tarrat.)
0 6 0
Pakkasta purkkiin
Hyödynnä pakkasta ja vie vesikannu parvekkeelle jäätymään. Laita sen sitten jääkaappiin sulamaan, niin pienennät jääkaapin jäähdytysenergian tarvetta.
1 1 0
Käytettyjen vihkojen uusiokäyttö
Liimaa lasten vanhoihin kouluvihkoihin lehdistä leikkaamasi reseptit, sisustus-ja askarteluideat ja käsityöohjeet. Jokaiselle aihepiirille oma vihko. Tuunaa kansi aiheeseen sopivalla kuvalla.
2 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös