K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 48062 niksiä!
Tee se itse -sytykepalat
Täytä tyhjät talous- ja wc-paperirullat polttopuista irronneella puu- ja tuohiroskalla. Laita rullan päihin tukkeeksi pieni tuppo sanomalehtipaperia. Sytytä rullat molemmista päistä. Ei tarvitse ostaa erikseen sytykepaloja!
0 3 0
Edullinen kahvakanisteri
Hyödynnä tyhjentynyt nestesaippuakanisteri ja tee siitä kätevä kahvakanisteri. Huuhtele ja täytä vedellä tai hiekalla. Käytä kukkien kasteluun tai hiekan pihan hiekoitukseen.
0 1 0
Sukasta öljysieppari
Osta Pirkka-sukat aina samaa värisinä ja kokoisina. Kun kantapäähän ilmestyy reikä, saksi suusta 6–7 sentin pätkä Pirkka-rypsiöljypullon yläosaan öljysieppariksi. Säästä leskisukka. Eräänä päivänä kaksi leskeä löytävät toisensa ja syntyy sukkapari. Leikatun sukan lavasta voi tehdä rättejä esimerkiksi auton huoltoon.
0 1 0
Juoksupaidasta pipo
Käyttämättä jääneistä juoksu- tai tapahtumapaidoista saa värikkäitä ja persoonallisia pipoja. Pipon kaavoja löytyy netistä. Surauta saumurilla kierrätyspipot koko perheelle.
0 0 0
Hunajan jämät käyttöön
Kun lasinen hunajapurkki on tyhjentynyt, kaadan purkkiin kuumaa teetä. (Ei kiehuvaa, ettei lasi halkea.) Saan loputkin hunajanrippeet käyttöön, ja tiskiäkin säästyy.
0 3 0
Vanhan passin uusi elämä
Vanhan passin uusi elämä
Vanhasta passista saa kauniin muistivihon, ja jokaisella sivullakin on uusi kuva.
4 4 0
Juomapulloihin jäänyt vesi
Perheessämme urheillaan paljon, ja juomapullot ovat ahkerassa käytössä. Pulloihin jäänyttä vettä ei kuitenkaan kannata kaataa pois, vaan sen voi käyttää kukkien kasteluun.
3 1 0
Itäneen sipulin uusi elämä
Älä heitä itänyttä ja pehmentynyttä sipulia biojätteeseen, vaan laita se kukkaruukkuun mullan pinnalle ja kastele säännöllisesti. Sipuli kasvattaa jonkun ajan kuluessa pitkän vihreän varsiston, jota voit käyttää ruohosipulin tapaan yrttinä. Sama multa käy useamman sipulin kasvattamiseen.
0 3 0
Muovien pesu sadevedellä
Kerään sadevettä kukkien kasteluun, mutta käytän sitä myös pesua kaipaavien kierrätykseen menevien muovien pesuun. Näin säästyy kraanavettä.
0 1 0
Puhdista lavuaari kananmunien keitinvedellä
Kun keität kananmunia, kaada kuuma (ei kiehuva) keitinvesi wc:n lavuaariin. Lisää veteen ruokasoodaa tai etikkaa, mikä auttaa avaamaan tukkeumat. Anna veden vaikuttaa putkistossa, äläkä valuta muuta vettä heti päälle.
0 3 0
Pesänrakennustarpeita linnuille
Pesänrakennustarpeita linnuille
Pesää rakentaessaan linnut hakevat pehmeitä ja lämpöisiä materiaaleja rakennusten lämmöneristeistä. Laita koiran turkista harjaamasi karvat tyhjään avokado tai sipuliverkkoon ja ripusta verkko puuhun. Verkosta linnut saavat tarvitsemansa pehmikkeet pesäänsä ja rakennusten eristeet jäävät rauhaan. Olen huomannut myös lintujen pesivän pönttöihin, jonka lähellä on pesätarpeita helposti saatavilla.
0 4 0
Vihreä tuparilahja
Tuparilahja
Pidä aina vesilasissa muutamaa pistokasta juurtumassa. Se näyttää kauniilta, ja sinulla on aina valmiiksi juurrutettu pistokas ex tempore juhliin lahjaksi.
1 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle