K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 18389 niksiä!
Roskien keräys lenkkeillessä
Ota vanha makkaranpaistotikku lenkille mukaan. Siihen voi keihästää melko määrän roskia teiden vierustoilta.
0 0 0
Viimeisetkin maut talteen
Hyötykäytä tyhjät virvoitusjuomapullot kertaalleen ennen kierrätystä. Saat ihanan aromaattisen makuveden, kun täytät tyhjentyneen virvoitusjuomapullon vedellä. Viilennä vesi jääkaapissa ja nauti oman makusi mukaisesta makuvedestä.
0 1 0
Kierrätyslaatikko tarpeettomille lahjoille
Jokainen meistä saa lahjaksi tavaroita, joita emme halua mutta joista emme kehtaa kieltäytyä. Sen sijaan, että tavarat jäisivät lojumaan vuosiksi kaappien perukoille, voi ne kerätä erilliseen esim. varastossa säilytettävään kierrätyslaatikkoon, josta ne on helppo laatikon täyttyessä kootusti esim. viedä kirpputorille tai lahjoittaa. Näin tavarat saavat uuden elämän mutta itselle koituva vaiva jää vähäiseksi.
0 0 0
Sytytyspallot
Sytytyspalloja saat edukkaasti vanhoista paperilaskuista. Revi maksetut laskut astiaan, jossa on vettä. Anna rauhassa muussaantua. Paperimassasta voit sitten pyöritellä palloja. Kuivaus onnistuu näppärästi saunan lauteilla. Näin sinulle tulee sytytyspalloja.
0 0 0
Tiskiharjojen loppuunkulutus
Tiskiharjojen loppuunkulutus
Hyvin palvelleille tiskiharjoille voi antaa vielä lisää palvelusaikaa siirtämällä kulunut tiskiharja paistinpannujen ja muiden tavallista likaisempien astioiden pesuun. Näin uudella tiskiharjalla voi tiskata laseja, lautasia ja aterimia ja se pysyy siistimpänä pidempään.
0 1 0
Pikkuruiset kasvihuoneet
Nyt ruoan kallistumisen myötä on hyvä alkaa kasvattamaan osa ruoasta itse! Leikkaa käytetyt limsapullot kahtia ja asettele ne esikasvatettavien taimipurkkien päälle. Tee muoviin pieniä reikiä, jotta kasvit saavat happea. Kosteus ja lämpö pysyy hyvin pullon sisällä ja kasvutahti kiihtyy!
0 0 0
Lentelevät ötökät kuriin
Näkyykö kärpäsiä tai harsosääskiä huonekasvien läheisyydessä? Purista valkosipulia runsaasti mullan päälle, se karkoittaa kaikki.
0 0 0
Vanha tinakauha hyötykäyttöön
Vanhasta tinakauhasta tulee hyvä apuväline pilkille. Kauha sopii avannosta lumisohjon nostoon. Ja sitten kaloja pilkkimään.
0 0 0
Laudeliina poppanasta
Älä heitä vanhaa poppanaliinaa pois vaan ota uusiokäyttöön laudeliinaksi vaikkapa mökkisaunaan!
0 0 0
Biojätepussin uusi sijainti
Biojätepussin uusi sijainti
Vuotaako biojätepussi keräyssankoon? Ripusta pussi astiankuivauskaapista lavuaarin ylle, niin vuotaminen ei haittaa!
1 0 0
Vähemmän vaahtoa
Vähemmän vaahtoa
Pesuaine- ja shampoopullojen kierrätyksestä tekee haastavaa pesuainejäämien loputon vaahtoaminen! Pullon kahtia leikkaaminen kuitenkin auttaa, eikä vaahtoa muodostu lähellekään niin paljoa. Myös vettä säästyy, kun kevyt huuhtelu riittää.
0 0 0
Ekologinen sormusteline
Porkkanasta saa kivan sormustelineen, jos et esim. lomalle lähtiessä halua ottaa sormuksia mukaan. Kanta pois, porkkana pystyyn ja sormus telineeseen.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös