K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51367 niksiä!
Nuppi skumppapullon korkista
Jos kattilankannesta lohkeaa nuppi, paina skumppapullon korkki ruuvin päälle. Näin kantta on taas miellyttävä ja kätevä käyttää.
0 1 0
Kumihanskoista kuminauhoja
Kumihansikkaiden sormenpäät rikkoutuvat helposti. Leikkaa rikkoutuneista hanskoista vahvoja, moniin tarkoituksiin sopivia ja eripaksuisia kuminauhoja.
0 4 0
Valoverhoista suoja kattauksille
Vanhoista valoverhoista saa näppärästi kärpäs- ja pölysuojan ruokapöydän kattauksille. Leikkaa verhoista eri kokoisia suorakaiteenmuotoisia paloja, päärmää tai ompele saumurilla reunat.
0 0 0
Vedensäästöä keittiössä
Pidä kastelukannua tai muu näppärä veden säilytykseen sopivaa astiaa keittiössä tiskipöydällä. Kaada kannuun käyttämättä jäänyt haalea vesi vedenkeittimestä, jäähtynyt kananmunien keitinvesi ja koiralta juomatta jäänyt vesi. Näin sinulla on aina vettä kukkien kasteluun ja tyhjentyneiden maitopurkkien huuhteluun.
0 2 0
Matofarmi kotiin
Kalastamaan tekisi mieli, mutta onkimatoja ei löydy? Säästä rahaa ja aikaa ja perusta oma matofarmi kotiin. Säilytä matoja mullassa ämpärissä tai vaikka lasipurnukassa. Biojäte vähenee, kun ruokit lemmikkejäsi perunankuorilla ja kostutetuilla sanomalehdillä. Madot lisääntyvät nopeasti eivätkä haise. Helppo uusi ja halpa harrastus!
0 2 0
Parhaat ja halvimmat kuvat joulukortteihin
Joulukortteihin saa edullisesti kuva-aiheet leikkaamalla kuvia jouluisista lahjapapereista. Halvinta ja ekologisinta on käyttää kierrätettyjä papereita, mutta yhdenkin rullan ostamalla saa kortit koko suvulle.
0 1 0
Ekokuivuri
Ekokuivuri
Monipuolinen kuivuri syntyy monitoimilaatikosta ja grillitikuista.
0 3 0
Näppylähanskat huopakaton huoltoon
Kääri kuluneet näppylähanskat mytyksi näppylät pintapuolelle. Näin voit jatkaa näppylähanskojen käyttöikää ja saat oivan, kulutusta kestävän ja tekokkaan apuvälineen sammaleen irrotukseen huopakatolta.
0 0 0
Patterit pulloon
Patterit kannattaa kerätä isoon 5 tai 10 litran lähdevesipulloon. Sinne mahtuu suurin osa pattereista aina napista 9 voltin paristoon. Sitten vain pullo keräyspisteeseen kätevästi kahvasta kantaen.
0 1 0
Vuoat kiertoon
Voliovuoka
Miksi heittäisit maksalaatikkovuoan roskiin, kun voit käyttää sen uudelleen pesun jälkeen? Joulu tekee taas tuloaan, ja porkkana- ja lanttulaatikot yms. ovat pian ajankohtaisia.
0 2 0
Kasvomaskit hedelmäpussiin
Verkkokaupasta ruokaa tilattaessa hedelmät ja vihannekset pakataan pieniin muovipusseihin. Ne voi hyötykäyttää kasvomaskien säilytyksessä ja hävittämisessä: leveästä suuaukosta on helppo sujauttaa likainen maski pussiin. Solmittavassa pussissa maskit säilyvät eristyksissä pesuun asti. Toimii tietysti myös kertakäyttöisille maskeille.
0 0 0
Puolukkapoimurille varsi
Puolukkapoimurille varsi
Rikkoutunut rikkalapion varsi toimii marjapoimurin vartena.
2 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös