K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47242 niksiä!
Sateenvarjosta kampaamoviitta
Sateenvarjosta kampaamoviitta
Tee itse helposti kampaamoviitta kotiparturointiin rikki menneestä sateenvarjosta. Irrota kangas. Leikkaa sen keskelle pään mentävä reikä. Voit säätää pääntien sopivaksi edestä pyykkipojalla.
0 0 0
Matkapakkaukset täyteen
Matkapakkaukset
Kauneudenhoidon matkapakkaukset voi uusiokäyttää täyttämällä ne uudelleen ruiskua apuna käyttäen.
0 1 0
Vanhat lakanat pihalle
Onko lakanasi jo aikansa elänyt sängyssäsi? Lakana toimii hyvin vielä pienten yöpakkasten aikaan kukkapenkissä kukkien ja muiden kasvien suojana.
0 0 0
Ei lennä linnut ikkunaan
Ei lennä linnut ikkunaan
Jätä vapun serpentiinit ikkunaa koristamaan niin eivät linnut törmäile ikkunalasiin! Samalla saat piristystä sisustukseen 🙂
0 2 0
Kuivausteline amppeleista
Muovin kierrätys
Kukka-amppeleista voi irrottaa amppeliruukun pois ja käyttää amppelin kannattimet hyötykäyttöön kuivatustelineenä.
0 0 0
Korjaa sukkahousut näin
Vahvan sukkahousun rikkoutuneen alaosan (kantapää,varpaat,päkiä) korjaus: Katkaise nilkasta ja ompele siksak-ompeleella siihen nilkkasukka.
0 2 0
Kierrätettävä suolasirotin
Etenkin pääsiäisenä perheissä syödään paljon yllätysmunia ja lelujen muovikapseleita jää nurkkiin. Kapselista saa oivan suolasirottimen, kun sen toiseen päähän tekee terävällä piikillä muutaman reiän. Tämä särkymätön suolasirotin kulkee kätevästi vaikka vappupiknikille, ja käytön jälkeen sen voi huoletta kierrättää.
1 5 0
Siisti ja kaunis ”ilmoitustaulu”
Siisti ja kaunis ”ilmoitustaulu”
Kaksi sisustukseen sopivaa narua vedetään oven ympäri korkeussuunnassa ja solmitaan kauniiksi rusetiksi. Siihen voi ripustaa pienillä tai suurilla pyykkipojilla kauppalistat, onnittelukortit ja kaikki tärkeät muistettavat. Hyvästi teipit, tarrat ja magneetit. Ei jää jälkiä maali- tai muihin pintoihin, ja on kaunis katsella.
0 3 0
Rahkapurkkien puhdistus kierrätykseen
Rahka- ja jogurttipurkkien puhdistaminen muovinkeräystä varten onnistuu kätevästi, kun otat kaksi samanmallista purkkia, lisäät toiseen hieman vettä, asetat purkit päällekkäin ja ravistat purkkeja muutaman kerran kädessäsi. Purkit puhdistuvat riittävästi ja vettä säästyy. Puhdistuksessa voi käyttää esimerkiksi tiskausvettä.
0 2 0
Dosetti yllätysmunan kuorista
Yllätysmunan keltaisista sisuksista voi tehdä helposti dosetin. Teippaa tai liimaa 7 sisusta vierekkäin ja saat viikon dosetin. Vaihtoehtoisesti voit myös laittaa sisukset tyhjään kananmunakennoon, jolloin saat suuremman dosetin.
2 2 0
Kännykän kuoret kuntoon
Jos sinulla on mustat "läppäkuoret" kännykässäsi ja ne ovat kuluneet niin, että vaaleaa pintaa näkyy kuorten alta, ota musta permanenttitussi ja väritä kulumat mustiksi. Ja kuoresi ovat taas kuin uudenveroiset!
1 2 0
Huuhdo keräysmuovit
Likaisia muovipakkauksia ei kannata erikseen keräykseen pestä, eikä edes huuhdella: Laita rasia tai muu pakkaus pesualtaan pohjalle, niin se huuhtoutuu riittävästi lähes itsekseen kattiloita tai muista astioita huuhdellessa.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle