K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49978 niksiä!
Sukat uusiksi
Onko villasukkasi kuluneet kantapäistä? Pura villasukat kantapään yläpuolelle ja neulo uudesta langasta sukka uusiksi.
0 0 0
Kasvihuone kanisterista
Minikierrätyskasvihuone
Käännä Pirkka lähdevesikanisteri kyljelleen ja leikkaa haluamasi kokoinen luukku pullon päälyosaan. Jätä yksi sivu leikkaamatta, jotta se toimii saranana. Käännä se ääriasentoon auki ja painele saranan liitoskohta. Irroita pullon kantokahvan teippi varovasti ja leikkaa irti. Kiinnitä teippi kasvihuoneen kanteen, jotta voit sulkea kasvihuoneen kannen.
0 0 0
Parittomat sukat käyttöön
Nyt kun aika kuluu kotona etätöiden ja kotikoulun merkeissä, voi hyvin käyttää parittomat sukat pois varastoista.
0 0 0
Tuikusta rasia
Uusiokäytä tuikkujen metallikuoret
Saat loppuun poltetuista kuorista kätevän koru- tai pillerirasian, kun asetat kaksi eri kokoista kuorta vastakkain. Rasia aukeaa helpommin, kun teet kanteen naulalla pienen reijän ja pujotat siitä läpi pussinsulkijan. Koristele mieleiseksi vaikkapa vanhoilla pelikorteilla.
0 0 0
Vehreyttä ja mausteita
Vehreyttä ja mausteita
Harrastatko ruukkuyrttien kasvattamista uudestaan? Jos ikkunalauta on täynnä istutuksia, liimaa kuumaliimalla tyhjiin viilipurkkeihin narut ja ripusta nämä miniamppelit ikkunan yli viritettyyn lankaan. Nyt saan tuoreita yrttejä ja tilaa ikkunaudalle. Voit päällystää purkit paperilla.
1 3 0
Tölkistä suppilo
Leikkaa korkillisesta maito- tai jogurttitölkistä pohja pois ja ota myös korkki irti. Tölkki toimii mainiona trattina eli suppilona.
3 5 0
Metalli talteen näppärästi
Metallin kierrätys
Kerää tyhjään, puhtaaseen peltitölkkiin keittiön pienmetallit: vauvasosepurkkien kannet, alumiinifoliot ja jogurttipurkkien kannet. Kun tölkki on täynnä, vie se metallinkeräykseen.
3 10 0
Korvaa paperi wc-pyyhkeillä
Korona-käsityöt: Vessapyyhkeet paperin vähentämiseksi
Leikkaa vanha pyyhe paloiksi (esim. käsipyyhe kuuteen osaan) ja ompele yksinkertainen siksakpäärme leikkuureunoihin. Käytä ompeluun eriväriset langanloput, niin pyyhkeet erottuvat helposti. Pese ensin bideellä ja pyyhi sitten.
1 7 0
Vinirypälerasiasta minikasvihuone
Vinirypälerasiasta minikasvihuone
Rypälerasiasta saa kätevän kasvihuoneen, jossa voit kasvattaa siemenistä taimia. Tuuletusaukotkin ovat valmiina.
2 9 0
Edullinen lukuteline
Eläkeläisen kirjan lukuteline
Saat tyhjästä kalja-, lonkero- tai siiderilaatikosta kätevän ja ekologisen lukutelineen. Tarvitset vain laatikon, sakset ja teippiä.
4 1 0
Kahvinpurut tehokäyttöön
Älä heitä käytettyjä kahvinpuruja biojätteisiin, sillä ne toimivat mainiosti talvisin hiekoituksessa ja kesällä puutarhassa lannoitteena. Myös jämäkahvi kannattaa hyödyntää huonekasvien lannoitukseen.
0 4 0
Ekoruukku taimelle
Ekopotti taimelle
Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. Leikkaa pohja tasaiseksi, jotta kuori pysyy tukevasti pystyssä ja tee kuoreen pieni reikä. Laita sisään pieni pala talouspaperia, multaa ja appelsiininsiemen.
5 11 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle