K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52265 niksiä!
Lumikengät
Jos tennis-innostus on päässyt hiipumaan, tee vanhoista tennismailoista lumikengät. Siteiksi käy vaikka minisuksien siteet tai irtohihnat.
0 1 0
Pakastustölkit
Leikkaa pestyt maitotölkit hieman matalammiksi ja tee niihin läpät, jotka taitat kanneksi. Näihin on hyvä pakastaa keitot, marjat ja tehdä vaikka kesäjuhliin jäämöykky booliin. Nämä "tiiliskivet" eivät vie turhaa tilaa pakkasessa.
0 0 0
Avatun viinipullon korkki takaisin
Avattuun viinipulloon on haastavaa saada kunnolla korkki takaisin. Korkkisen korkin saa paikoilleen leivinpaperin avulla. Laita pieni leivinpaperin pala korkin ympärille ja työnnä takaisin pulloon. Näin viini säilyy parempana esim. seuraavaan päivään.
0 1 0
Perusteellinen kevätraivaus
Pitäisikö tehdä perusteellinen kevätraivaus tavaroille, muttei jaksaisi? Pyydä tarjous kotisi "kuolinpesän" ostosta ja laita kerrankin kunnolla uudet tuulet puhaltamaan. Vapise konmari!
0 0 0
Kaarituki paikoilleen
Jos rintaliivien kaarituki onnistuu puhkomaan itsensä kankaan läpi, saat reiän paikattua helpoiten kuumaliimalla. Liimausjäljen saa hiottua mukavan tuntuiseksi kynsiviilalla. Paras lopputulos tulee kiillotusviilalla.
0 0 0
Väsyneen hiihtäjän niksi
Väsyykö kädet hiihtäessä? Laita sauvat taakse ja pidä kädet rentona. Näin voit hiihtää, eikä tasapaino horju.
0 0 0
Kurkut kosteiksi
Kuivettuneet kurkkuviipaleet tekevät jälleen kauppansa, kun ne huuhtaisee kylmän vesihanan alla.
0 0 0
Karvamaton pikapuhdistus
Pitkänukkaiset karvamatot keräävät herkästi irtohiuksia ja eläinten karvoja, joita on vaikea irrottaa matosta imurilla. Leikkaa kontaktimuovista maton levyinen pätkä ja painele se tiiviisti maton pintaan kiinni. Irrota muovi varovasti, ja irtohiukset ja -karvat ovat tarttuneet siihen kiinni. Samaa muovipätkää voi käyttää muutamaan kertaan.
0 0 0
Säilytyspakkaus avuksi keittiössä
Säilytyspakkaus avuksi keittiössä
Hyödynnä nakkipaketti tilapäisenä astiana, niin ei tarvitse turhaan liata useita kippoja.
0 0 0
Kuivausrummulla kasvohoito
Kun otat pyykkejä kuvausrummusta, pidä kasvojasi kuivausrummun ihanassa ulostulohöyryssä. Iho pehmenee mukavasti, ja pyykkäämisen jälkeen voit jatkaa kasvohoitoa esimerkiksi naamiolla.
0 0 0
Hyasintit penkissä
Hyasintit penkissä
Jos jouluna tuli ostettua hyasintteja, niin voit hyödyntää sen mukuloita myöhemminkin. Istuta sipulit syksyllä kukkapenkkiin ja keväällä Sinulla on hyasinttipenkki kukassa.
2 4 0
Oikea ja vasen puoli
Hyvä tapa muistaa ja opettaa myös lapsille se, että kummalla puolen tietä kävellään ja kummalla pyöräillään. O niikuin ohjaustanko ja V niikuin varvas. Eli tien oikealla pyöräillään ja vasemmalla puolen kävellään.
2 8 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös