K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53846 niksiä!
Satulan suoja sateella
Ajelen pyörällä myös sateella. Jos käväisen jossakin, pujotan sadeviitan/sadetakin hupun satulan ympärille. Muu osa sadevaatteesta tavaratelineelle tai takakoriin. Näin huppu pysyy satulan yllä eikä kastu sateen yllättäessä.
0 0 0
Housuista mekoksi
Housuista mekoksi
Puuttuuko kaapistasi juhlamekko? Ota leveälahkeiset housut, astu molemmilla jaloilla toiseen lahkeeseen ja laita käsi toisesta lahkeesta sisään.
0 0 0
Pihka irti
Pihka lähtee iholta helposti vauvan kosteusliinoilla.
0 0 0
Turvalaita kirjoista
Kauniita unia!
Jos lapsi on liian iso pinnasänkyyn eikä korkealaidallista lastensänkyä löydy, laita lapsen lempikirjoa patjan ja sängyn reunan väliin estämään lapsen pyörähtäminen reunan yli. Lapsi voi yöllä herätessään myös katsella tuttuja kuvia, jos uni karkaa.
0 0 0
Paras kätkö herkuille
Aikuiset piilottavat karkkeja lapsilta, jotta herkut säilyvät seuraavaan kertaan, mutta monesti ne katoavat "mystisesti" parhaista kätköistä huolimatta. Seuraavan kerran kun ostat herkkuja, niin jätä ne autoon. Varmin piilopaikka on penkin alla. Niksi sopii myös aikuisille herkkusuille. Jätä osa karkeista, sipseistä tai suklaasta autoon, niin ei tule syötyä kaikkea kerralla.
0 0 0
Meikkien jämät käyttöön
Meikkien jämät käyttöön
Teen meikkivoiteiden, puuterien ja kosteusvoiteiden jämistä sekoituksen ja meikkaan kasvot sillä. Näin meikit tulee käytettyä loppuun asti. Tyhjät purkit pesen tiskikoneessa seuraavia sekoituksia varten.
0 0 0
Sosekeiton ystäville
Sosekeiton ystävän kannattaa valmistaa kerralla suurempi määrä perusvihannessosetta vähäisellä nestemäärällä ja pakastaa se annoksina. Annokset voi valmistusvaiheessa tuunata ja maustaa eri tavoin. Nesteeksi voi lisätä kasvislientä, ruokakermaa tai kookosmaitoa. Keiton voi maustaa tulisesti texmex-tyyliin, intialaisittain, thaimaalaisittain jne. Sattumiksi keittoon sopivat herneet, pavut, salaattisiemenet, krutongit tai vaikka nakit.
0 0 0
Onkimatoja näppärästi
Kun haluat löytää onkimatoja, niin ota mukaan taskulamppu ja mene ulos ruohikolle yöllä, kun ruohikko on hieman kosteaa. Liiku ruohikolla varovaisin askelein, jotta madot eivät maan värähtelystä säikähdä ja mene takaisin koloihinsa. Taskulampun valolla erotat kiiltävät kasiaiset. Napaa kasiaisesta nopeasti napakka ote, ettei se karkaa takaisin koloonsa.
1 0 0
Vanhan hunajan hyötykäyttö
Vanhan hunajan hyötykäyttö!
Vanhat hunajat kannattaa hyödyntää hyönteispyydyksessä: esim. pienet kärpäset lentävät vesilasiin, kun laitat veteen hunajaa. Tosi "kovissa" pyydyksissä esim. muurahaiset, hunajaa voi käyttää laimentamattomana.
0 0 0
Lierihattu ja tuulinen sää
Lierihattu pysyy päässäsi tuulisella säällä, kun laitat lieriin roikkumaan pöytäliinan painoja.
1 0 0
Ei chiliä leikkuulaudalle
Tiesitkö että valkosipulipuristinta voi käyttää myös chilin muussaamiseen? Menee aika silpuksi, ja voit puristaa sen suoraan pannulle. Näin säästyt leikkuulaudan pesulta ennen seuraavaa ainesosaa.
1 1 0
Leikkuulauta kirkkaaksi
Muoviset leikkulaudat tahraantuvat käytössä, eivätkä lähde edes astianpesukoneessa kunnolla puhtaaksi. Vie leikkuulaudat ulos aurinkoon, niin aurinko poistaa kaikki tahrat.
1 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös