K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52927 niksiä!
Kassi pyörän sarvessa
Vakaampi kassi sarvikossa
Kierrä kassin kahvoja puoli kierrosta vastakkaisiin suuntiin ennen kuin pujotat ne polkupyörän kahvaan, niin kassi pysyy paljon vakaampana.
0 2 0
Matosta laudeliina
Pitkään isoja laudeliinoja etsittyäni keksin käyttää kylpyhuoneen mattoja (ei lateksipohjaisia!) laudeliinoina. Ne ovat paitsi pehmeämpiä ja paljon halvempia, myös oikean levyisiä ja imevät hien tehokkaammin kuin perinteiset pellavalaudeliinat, jotka ovat kapeampia kuin lauteet. 60 x 80 cm:n matot ovat täydellisiä lauteille, kun niitä laittaa jonoon. Ne myös kuivuvat nopeasti.
0 0 0
Hiusväri pois ihosta
Hiuksia värjätessä ihokin sotkeutuu. Erittäin hyvä apu ovat kertakäyttöiset kosteat meikinpoistoliinat tai vautojen puhdistuspyyhkeet.
0 0 0
Kahvakuula kotijumppaan
Osta pyykinpesuainetta, jonka pullon malli muistuttaa kannua ja siinä on kädensija. Kun pesuaine on käytetty, huuhtele pullo huolellisesti. Leikkaa pullon suoralle sivulle viilto ja teippaa se kiinni nestettä pitävällä teipillä. Täytä pullo betonilla tai muulla nestemäisellä aineella, joka muuttuu kuivuessaan kiinteäksi. Kun aine on kiinteää, irrota pullo ympäriltä ja hio betoni sileäksi. Sitten vain koristelua omalla tyylillä, ja saat hyvän ja halvan kuntoiluvälineen! Halutessasi voit myös täyttää pullon jollain raskaalla aineella ja käyttää sellaisenaan.
0 2 0
Koirankakkapussi auki
Onko muovipussin reuna liimautunut yhteen? Kosketa parilla sormella koiran nenää, jolloin saat tarvittavan kosteuden pussin avaamiseksi! Tästä voi samalla tehdä leikin koiran kanssa.
1 1 0
Sukkapuikko katki?
Katkenneen sukkapuikon voi hätätilassa korvata varrastikulla.
0 1 0
Pitävä ote hammaslangasta
Pitävä ote hammaslangasta
Hammaslangan tehokäyttäjä, lipsuuko ote langasta? Ota 18 cm:n pätkä hammaslankaa ja solmi päät yhteen kahdella päällekkäisellä solmulla. Pujota lenkki sormien väliin kuin venyttäisit kuminauhaa. Ei lipsu enää.
0 0 0
Maukas tomaattinen Pirkka-pippurikermakastike
Helppo ja maukas tomaattinen pippurikermakastike esim. lihapullien seuraksi syntyy näin: Tarvitset purkin Pirkka-pippuriruokakermaa, 1 tl sokeria ja noin 2 rkl tomaattiketsuppia. Kaada hieman kermaa pannulle, jotta saat tilaa purkkiin ja lisättyä sinne sokerin ja tomaattiketsuppia. Kierrä korkki kiinni ja ravista kunnolla. Kaada sekoitus pannulle paistettujen lihapullien joukkoon ja kiehauta hetki.
0 1 0
Merkki viemärinavaukseen
Kun olet laittanut viemäriin avausainetta vaikuttamaan, laita maalarinteipillä rasti altaan yli. Näin asia ei pääse unohtumaan ja on merkki muillekkin, ettei allasta saa käyttää.
0 1 0
Kukalle paperipussi
Kukalle paperipussi
Hesburgerin takeaway-paperikassista saat nätin suojan kukille. Käännä paperipussi nurinpäin niin, että kirjoitus jää sisäpuolelle.
0 0 0
Maskiaski
Maskiaski
Kindermunan yllätyksen muovikotelosta saa kätevän maskiaskin puhtaalle, taitellulle maskille. Mahtuu kivasti esim. takintaskuun tai käsilaukkuun!
0 0 0
Koti reissaajan silmin
Jos et halua koronatilanteen tai rahahuolien takia lähteä kalliille matkalla, lähde Koti uusin silmin -lomalle. Se tarkoittaa matkailumielialan ottamista kotona: katso kotiasi kuin majoituspaikkaasi ja ympäristöä kuin uutta. Mikä parasta, voit lähteä lomalle yksin, yhdessä puolison kanssa tai koko perheen voimin!
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös