K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50755 niksiä!
Viestilappuja joulukalenteriin
Paras joulukalenteri vuodesta toiseen on ristipistotyöni, johon olen tehnyt ristipistoin numerot 1-24. Jokaisen numeron kohdalle on ommeltu pieni punainen muovirengas. Näihin renkaisiin voi laittaa viestilappuja esim. "Kierrä käy kurkkaa eteisen nurkkaa" tai "Yllätys ei löydy purkista, vaan tuolin alle kurkista" jne. Perheenjäsenet saavat vuoropäivinä etsiä pienen yllätyksen.
3 6 0
Pullot jemmaan
Pullot jemmaan
Pänniikö tölkit ja pullot, joita et tiedä mihin kerätä ja aina pussi rytyssä. Kätevä ratkaisu on laittaa jätesäkki kahdesta henkarista läpi, ja saat ison pussin tölkeille, jonka saa roikkumaan kaappiin ja se pysyy ruodussa. Tarvittaessa sen saa kiinni, ettei löyhkää.
0 10 0
Kirveen teräsuoja
Kirveen teräsuoja
Retkikirveellä ei ollut suojusta, joten oli hankala kuljettaa mukana. Leikkasin vanhasta nahkaisesta pienestä olkalaukusta suojan. Ompelin vain leikatun reunustan jotta pysyisi paremmin kuosissaan.
1 7 0
Verkot ja letit selviksi
Täältä lettipääkalastajan oiva vinkki kalastusverkkojen selvitykseen. Kun verkkoihin tulee ns. imeke, jota ei saa millään auki niin laita pieni tippa Pirkka hiusten hoitoainetta, niin vaan selviää isompikin takku. Näin pysyy kajastajalettipään hiukset ja verkot silkinsileinä.
3 4 0
Halvempaa hyvää kahvia
Hyvä kahvi sen kuin kallistuu, ja halpahan puolestaan ei maistu hyvältä. Mutta halpoja kahvinpuruja voi hyvin sekoittaa parempien purujen joukkoon noin neljänneksen tai viidenneksen verran: maussa se ei tunnu, mutta kahviannos halpenee.
0 8 0
Esipaistetut patongit
Esipaistetut patongit tulee pakkauksen ohjeen mukaan ripsottaa vedellä ennen paistamista. Nopeuttaaksesi hommaa, leikkaa paketin kapeampaan reunaan aukko ja valuta aukosta sisään vettä. Älä liota kuitenkaan, vaan kaada vesi heti täyttämisen jälkeen pois.
0 5 0
Pakastimen sulatus helposti
Pakastimen sulatus
Pakastimen sulatuksen suuri helpotus: Pakkausteipillä jätesäkki kiinni oviaukon alareunaan ja sen jälkeen ei ole parketilla tippaakaan sulamisvettä.
1 3 0
Asunnon ilmanvaihto
Mietityttääkö asunnon ilmankierto varsinkin hellepäivinä? Puhaltele saippuakuplia sisällä ja katso mihin ne menevät ilmavirran mukana. Pese sitten lattiat, saippuavettä on jo valmiiksi 😁
0 1 0
Muovihanskojen kesto
Olen huomannut, että muovihanskat eivät kestä käytössä pitkään. Oikeakätisenä oikean käden hanskat repeytyvät helposti, vasemman käden hanskoja on keräntynyt kaappiin. Saat niistä oikean käteen sopivan kääntämällä sen toisin päin, näin kaikki hanskat tulevat käyttöön.
0 1 0
Leipäpussin hyötykäyttö
Jos syöt leipäpussin viimeistä palaa, älä ota lautasta, vaan käytä tyhjää leipäpussia lautasena. Näin säästyt tiskiltä.
1 2 0
Roskien lajittelu
Jos sinulla on vain yksi roska-astia kotonasi, mutta haluaisit lajitella roskia, tee pahvista väliseinät roska-astiaan ja lajittele roskat.
0 2 0
Apua saunomiseen
Jos kädessäsi on palovamma ja haluat saunoa, upota käsi kylmävesiastiaan saunomisen ajaksi.
2 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle