K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47710 niksiä!
Pyykinkuivaus autossa
Kesä helteineen oli ja meni, mutta ensi kesän helteitä varten oiva niksi pikaiseen pyykin kuivatukseen; aurinkoisella pihalla olevassa autossa pyykit kuivuvat todella nopeasti, kun ripustat ne sinne henkareissa kuivumaan, ekologinen ja energiaa säästävä kuivauskaappi siis.
0 0 0
Macha-sekoitin
Japanilainen Macha- teejauhe ei sekoitu veteen jos sen vain kaataa lusikalla. Siihen pitäisi olla oma Japanilainen bambu-vispilä mutta jos et sellaista omista tai viitsi hankkia niin macha-jauhe kannattaa laittaa teelehtien liotukseen tarkoitetun varrellisen ”teepallon” sisään ja huljutella sillä kuumaan veteen. Macha- jauhe sekoittuu tasaisesti veteen eikä jää kokkareiseksi.
0 0 0
Hevihinnat talteen
Hevihinnat talteen
Tee kestohevipussiin hintalapuille kierrätetty pohja. Enää ei katoa hintalaput kestopussin kyljestä kärryyn kiinni tai tipu teille tietämättömille muita ostoksia tehdessä, kun leikkaat hintalapuille oman alustan pahvista. Helppo sujauttaa pussiin mukaan ja kassalle hinnat helposti luettavissa. Pohjan saa vielä pitkäikäiseksi, kun päällystät sen kontaktimuovin jämillä, joita jäi koulukirjojen päällystämisestä.
0 0 0
Yrttiteen jämät hyötykäyttöön
Jos tuli hutiostos yrttiteen kohdalla, sen voi hyödyntää jalkakylpyveteen. Hauduta pari teepussia tai vähän teenlehtiä ensin kuumassa vedessä ja laita sen jälkeen vatiin karkeaa merisuolaa ja tee. Lisää vatiin vettä niin,että siitä tulee sopivan lämpöistä. Sitten vaan jalat sinne ja rentoudu.
1 3 0
Sokeri tomuksi
Jos kotona ei ole tomusokeria, mutta tarvitset sitä leipomukseesi, ei hätää. Laita tavallista kidesokeria tehosekoittimeen muutaman desin verran ja sekoita muutaman minuutin ajan. Valmista!
0 2 0
Allaskaapin puhtaanapito
Allaskaapin roskakorikiskon alle voi levittää ja teipata esimerkiksi sopivan roskapussin. Se suojaa allaskaapin pohjaa likaantumiselta ja tekee näin ollen puhtaanapidosta helpompaa.
2 1 0
Purkkisekoitin kananmunalle
Purkkisekoitin.
Kannattaa säilyttää muutama lasten lasinen valmisruokapurkki kaapissa. On meinaan leipoessa kätevä rikkoa kananmuna siihen, kansi kiinni ja ravistus. Juuri sopiva rakenne voiteluun. Jos tarvitsee isompia määrää voiteluun, niin säilytä esim kurkku- tai punajuuritölkit.
0 0 0
Ylimääräiset silikonihiustuotteet hyötykäyttöön
Laita Curly girl -metodin myötä ylimääräisiksi jääneet silikonipohjaiset hiustuotteet hyötykäyttöön muualla kodissa: silikonipohjaisella hiusvoiteella tai -öljyllä voi esimerkiksi voidella kirskuvat verhokiskot tai laatikoiden kiskot.
0 2 0
Ämpärit järjestykseen
Kirjoita vedenkestävällä tussilla ämpärin kylkeen sen käyttötarkoitus. Kun kyljessä lukee esim. Marjaämpäri, ei kukaan tule käyttäneeksi sitä esimerkiksi lattian moppaukseen.
0 0 0
Säästä öljyä ja tiskiä
Valmistaessasi juureksia tai kasviksia uunissa, pilko ne muovipussiin, johon lisäät myös mausteet ja öljyn. Hölskyttele pussia hetki ennen sisällön levittämistä uunipellille. Näin öljyä kuluu vähemmän, mausteet levittyvät tasaisemmin eikä tiskiä synny lainkaan.
0 3 0
Muovipakkausten uudelleenkäyttö
Muovipakkausten uudelleenkäyttö
Esim. jauhelihan muoviset pakkaukset sopivat hyvin marjojen pakastamiseen, kun laittaa rasian pakastuspussiin.
0 2 0
Nopea roskapussin kiinnitys
Nopea roskapussin kiinnitys
Pienillä sangoilla varustetun roskapussin saat vaivatta kiinni leipäpussinsulkijalla. Sulkijaa voi tällä tavoin hyödyntää useampaan kertaan.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle