Hyppytekniikkaa, punttitreeniä, telinevoimistelua, juoksua, lihaskuntoa. Pelkästään Wilma Murron treenikalenterin lukeminen nostaa sohvaperunan sykettä.

Vasta 19-vuotias seiväshyppytoivo harjoittelee kisakaudella yli kaksi tuntia kerrallaan, kaksi kertaa päivässä, kymmenen kertaa viikossa.

Hikitreenien välissä hän pinkoo kouluun: abivuosi starttaa pian.

Hektinen tahti ei harmita, sillä Murto on hulluna seiväshyppyyn. Parhaimmillaan suoritus siivittää flow-tilaan, jossa onnistuneen hypyn aistii jo paljon ennen rimaa.

Tänä kesänä Wilma hyppää elämänsä ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissa Lontoossa. Hän intoilee jo etukäteen loppuunmyydystä katsomosta ja brittien kehutusta kisatunnelmasta.

Omat kisatavoitteet ovat realistiset.

– Olisin huipputyytyväinen jo finaalipaikkaan. Tärkeimmät arvokisani ovat luultavasti vasta edessä.

Tämä luotto tulevaisuuteen motivoi nuorta urheilijaa niinä harvoina päivinäkin, kun hyppy on tahmeaa ja treenit tuntuvat pakkopullalta.

– Uskon tulosteni perusteella, että minulla on mahdollisuus nousta lajin parhaiden joukkoon ja tehdä joskus maailmanennätyskin. Urheilun ilo ei kuitenkaan ole menestyssidonnaista. Vaikka mokaisin joskus tärkeässä kisassa, olen aina plussan puolella: seiväshyppy on antanut minulle valtavasti.

Yleisurheilun MM-kilpailut järjestetään Lontoossa 5.-13. elokuuta.