1. Luistoa bambulle
Bambusta tehdyt ja virkkuukoukut ovat suosittuja keveytensä vuoksi, mutta yksi ongelma niissä on: Lanka tahtoo tarttua puikon kärjessä puun säikeisiin, jolloin neulontatahti hidastuu ja lanka hapsuttuu rumasti. Lakkaa puikkojen kärjet kirkkaalla kynsilakalla, jolloin lanka luistaa kuin unelma! Voit myös käyttää värillistä lakkaa, jolloin puikot saavat ihan uuden ilmeen.
2. Saksilukko
Ompelusakset pysyvät terävinä, kunhan niillä ei leikkaa esimerkiksi paperia. Lapset saattavat unohtavat tämän ja lainaavat saksia salaa askarteluihinsa. Laita munalukko saksien sormilenkkien läpi, niin sakset pysyvät varmasti ompelukäytössä!
3. Heti kärkeen!
Saat vaihtelua villasukkien neulontaan, kun aloitat neulomisen sukan kärjestä. Puolita lankakerä kerimällä puolet toista villasukkaa varten. Käytä digivaakaa apuna, että saat yhtä painavat kerät. Kun aloitat kärjestä, voit neuloa niin pitkät varret kuin lankaa riittää. Näin ei jää hukkalankaakaan.
4. Kiepsautustaktiikka
Kun neulot kääntövarsisukkia, käännä varren yläosa neuleen sisäpuolelle ja siitä edelleen puikkojen välistä ympäri. Näin sinulla on varsi oikeinpäin kantapään neulomista varten, eikä joustinneuleen suuntaa tarvitse välillä vaihtaa.
5. Silmukkamerkki vessasta
Sähköhammasharjan vaihtoharjan muoviset merkkirinkulat sopivat hyvin silmukkamerkeiksi. Ne mahtuvat hyvin puikkoihin ainakin kokoon 6 asti.
6. Ilmapallopää
Kun teet pipoa toiselle, pyydä hänen päänympärysmittansa. Puhalla sitten ilmapallo yhtä isoksi kuin mitta. Nyt voi sovittaa pipoa ilmapallon päälle, jolloin saat tehtyä sopivan kokoisen pipon. Voit myös piirtää pallolle hauskan naaman neulomishetkiä piristämään.
7. Villasukka suklaarusinoilla
Ota villasukan kantatilkun tekoon avuksi suklaarusinat. Syö pois aina yksi jokaisella nurjalla kerroksella. Kantalappu on sopivan pituinen, kun rusinat on syöty.