K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Henkilöt
Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista, pohtii Riikka Joukio pääkirjoituksessaan.

TOIMIN AIEMMIN suuren teollisuusyrityksen vastuullisuusjohtajana. Mietin työkseni isojen tehtaiden ympäristövaikutuksia: miten minimoidaan vaikutukset vaikkapa vesistöihin tai miten raaka-aineet hankitaan mahdollisimman vastuullisesti. Työni laittoi minut miettimään valintoja myös omassa elämässäni. Vielä 15 vuotta sitten ajattelin, että koska voin työssäni tehdä niin paljon isoja asioita, oman elämäni pienillä muutoksilla ei voisi ikinä olla yhtä suurta merkitystä.

ONNEKSI AJATUKSENI loksahtivat sittemmin eri asentoon. Ymmärsin, että jokaisella on oma roolinsa. Johdan itsekin esimerkilläni paremmin, kun oman elämäni vastuullisuusteot ovat hyvällä tolalla. Otin seuraavan askeleen. Aloin miettiä, miten voisimme elää omaa arkeamme entistä vastuullisemmin. Lisäsimme kasviksia ruokavalioon ja aloimme kompostoida kaikki biojätteet.

ASUMISEMME HIILIJALANJÄLKI pieneni kerralla, kun vaihdoimme maalämpöön ja uusiutuvaan sähköön. Viimeisimpänä hankin käyttööni sähköauton. Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista. Tärkeää on, että osallistuu ja on mukana muutoksessa.

Uusi työni K-ryhmän vastuullisuusjohtajana on kiehtova: voin vaikuttaa K-ryhmän vastuullisuuteen ja samalla pääsen pohtimaan keinoja siihen, miten jokainen meistä voi elämässään tehdä vastuullisia muutoksia – olivatpa ne sitten isoja tai pieniä.

Kuka hän on

Riikka Joukio, K-ryhmän tuore vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

KIERRÄTYS-IDOLI

Oma mummo, joka jemmasi ja hyödynsi kaiken. Ruokahävikki oli hänellä nolla.

Työhaaveeni

Haluaisin olla muutaman päivän töissä kaupassa. Ehkä minut voi pian kohdata siellä!

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 3 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0