K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Henkilöt
Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista, pohtii Riikka Joukio pääkirjoituksessaan.

TOIMIN AIEMMIN suuren teollisuusyrityksen vastuullisuusjohtajana. Mietin työkseni isojen tehtaiden ympäristövaikutuksia: miten minimoidaan vaikutukset vaikkapa vesistöihin tai miten raaka-aineet hankitaan mahdollisimman vastuullisesti. Työni laittoi minut miettimään valintoja myös omassa elämässäni. Vielä 15 vuotta sitten ajattelin, että koska voin työssäni tehdä niin paljon isoja asioita, oman elämäni pienillä muutoksilla ei voisi ikinä olla yhtä suurta merkitystä.

ONNEKSI AJATUKSENI loksahtivat sittemmin eri asentoon. Ymmärsin, että jokaisella on oma roolinsa. Johdan itsekin esimerkilläni paremmin, kun oman elämäni vastuullisuusteot ovat hyvällä tolalla. Otin seuraavan askeleen. Aloin miettiä, miten voisimme elää omaa arkeamme entistä vastuullisemmin. Lisäsimme kasviksia ruokavalioon ja aloimme kompostoida kaikki biojätteet.

ASUMISEMME HIILIJALANJÄLKI pieneni kerralla, kun vaihdoimme maalämpöön ja uusiutuvaan sähköön. Viimeisimpänä hankin käyttööni sähköauton. Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista. Tärkeää on, että osallistuu ja on mukana muutoksessa.

Uusi työni K-ryhmän vastuullisuusjohtajana on kiehtova: voin vaikuttaa K-ryhmän vastuullisuuteen ja samalla pääsen pohtimaan keinoja siihen, miten jokainen meistä voi elämässään tehdä vastuullisia muutoksia – olivatpa ne sitten isoja tai pieniä.

Kuka hän on

Riikka Joukio, K-ryhmän tuore vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

KIERRÄTYS-IDOLI

Oma mummo, joka jemmasi ja hyödynsi kaiken. Ruokahävikki oli hänellä nolla.

Työhaaveeni

Haluaisin olla muutaman päivän töissä kaupassa. Ehkä minut voi pian kohdata siellä!

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 3 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ehjät kananmunat keittimeen
Kananmunien keitto
Joskus kananmunat särkyvät keittäessä niitä kananmunankeittimessä. Tätä voi ehkäistä läpivalaisemalla munat ennen keittämistä keittiön lamppua vasten. Valoa vasten heikot kohdat munankuoressa erottuvat selvästi.
0 0 0
Lemmikin kauluri
Kissalle tai koiralle voi tehdä kertakäyttölautasesta kaulurin että ei pääse nuolemaan esim. leikkaushaavaa. On mukavampi kuin klinikalta saatavat ja voi syödäkin sen kanssa.
0 0 0
Akupisteiden hierontaa jalkapohjille
Saat ilmaisen ja rentouttavan aku-pisteiden hieronnan jalkapohjillesi, kun laitat muovisen ja harjaspintaisen ruohomaton jalkojesi alle. Seiso tai kävele paikallasi ruohomaton päällä kun vaikka katsot tv:n suosikkisarjaasi. Samalla mielesi rentoutuu ja ryhtisi paranee.
0 0 0
Koiralta pallo lainaan
Et tarvitse ostaa faskiavenyttelyyn mitään kallista faskiapalloa tai muuta hierontapalloa, saman asian ajaa pieni koiran pallo.
0 1 0
Ikälaskuri hyötykäyttöön
Googlaamalla netistä löytyy paljon monenlaisia ikälaskureita. Ikälaskurilla ei ole pakko laskea pelkästään ikää, vaan sitä voi hyödyntää moneen muuhunkin tarkoitukseen, sillä voi laskea esim. päättyneen työsuhteen pituus, avioliiton pituus, harrastuksen parissa vietetty aika, yms. tärkeää ja mielenkiintoista.
0 1 0
Kasvovisiirin uusiokäyttö
Säästä kasvovisiiri ja laita se työkalukaappiin. Kun teet jotain itsesi yläpuolella (esim. maalaat kattoa tai poraat reikiä) niin suojasta on iso apu, kun roiskeet tai pöly eivät tule kasvoille.
0 3 0