K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Fiksusti kerätty kotivara kiertää jatkuvasti – näin varaudut 72 häiriötuntiin

Fiksusti kerätty kotivara kiertää jatkuvasti – näin varaudut 72 häiriötuntiin

Kodinhoito
Oletko varautunut pärjäämään kotonasi kolme vuorokautta? Lue vinkit, miten varaudut poikkeustilanteeseen.

Pärjäisitkö perheesi kanssa kotona kolme vuorokautta ruokatarvikkeilla, jota kotoasi juuri nyt löytyy? Häiriötilanteisiin kannattaa varautua ajoissa: varastojen täydentäminen ei välttämättä enää onnistu, kun tilanne on päällä.

Epävarma maailmantilanne on saanut monet pohtimaan poikkeustilanteissa pärjäämistä. On kuitenkin hyvä muistaa, että kotivaraa tulisi olla aina varattuna arkisia poikkeustilanteita kuten sähkökatkoa tai putkirikkoa varten.

Häiriötilanne saattaa aiheuttaa sen, että jääkaappi ja pakastin sulavat, ruoan valmistaminen hankaloituu, wc ei vedä ja hanasta ei tule vettä tai se on saastunutta. On myös mahdollista, että verkkoyhteydet, valot, lämmitys ja maksukortit eivät toimi, julkinen liikenne ei kulje, autoa ei pysty tankkaamaan ja lääkkeitä on hankala saada tai ne loppuvat apteekeista.

Varaudu poikkeustilanteisiin näin:

● Hanki kotivaraa. Varmista, että kotoasi löytyy ruokaa, vettä ja lääkkeitä koko perheelle vähintään 72 tunnin ajaksi. Ota huomioon mahdolliset erityisruokavaliot ja muista myös lemmikkien ruoat. 72 tunnin suositus perustuu viranomaisten arvioon ajasta, joka voisi kulua suuren sähkökatkon korjaamiseen.

● Kotivaraan kannattaa kerätä sellaisia ruokatarvikkeita, joita käytät muutenkin. Suosi pitkään säilyvää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa, jonka kypsentämiseen tarvitaan vain vähän vettä tai joka voidaan syödä kypsentämättä. Täydennä varastoa ajoissa niin, että uusi pakkaus on valmiina hyvissä ajoin ennen edellisen loppumista. Erillisen säilykelaatikon kerääminen ei ole tarpeen eikä välttämättä edes järkevää, sillä tuotteet saattavat vanhentua ja synnyttää ruokahävikkiä.

● Ihminen tarvitsee 2 litraa puhdasta juomavettä päivittäin. Lisäksi vettä kuluu peseytymiseen ja ruoanlaittoon. Vesipullojen lisäksi taloudesta olisi hyvä löytyä kanisteri ja/tai kannellisia ämpäreitä veden noutamista ja säilyttämistä varten. Vessaa voi vetää vesikatkon alettua kerran. Pönttöön voi laittaa muovipussin tarpeiden keräämistä varten.

● Varmista, että sinulla on myös taskulamppu ja paristoja, radio, hieman käteistä rahaa, hygieniatarvikkeet sekä muita välttämättömyystarvikkeita. Kännykän lataamista varten olisi hyvä olla varavirtalähde.

● Jos kodin lämpötila laskee alle 15 asteen, yritä pitää yksi tila asunnosta lämpimänä ja peitä ikkunat paksuilla verhoilla. Tuo lattialle lisää mattoja. Siirrä vuoteet kodin lämpimään tilaan ja nukkukaa vierekkäin. Yksi ihminen tuottaa yhtä paljon lämpöä kuin 70-wattinen hehkulamppu.

Lue lisää

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1933 ) Ei ( 47 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0