Kun valaisinsuunnittelija Jenni Inkeroinen katsoo valaisinta, häntä kiinnostaa erityisesti, miten valo siinä kulkee ja miten varjot muodostuvat.

Parhaimmillaan valaisin on myös kaunis sisustuselementti.

Jenni Inkeroinen on suunnitellut Sessak Lightingille suositut Louhi- ja Lehmus-valaisimet, jotka ovat myynnissä valikoiduissa K-Raudoissa. Kuvassa on Louhi-valaisin.

Idea Louhi-valaisimeen tuli, kun hän näki kyljellään lepäävän hyrrän ja inspiroitui. Hän ryhtyi suunnittelemaan valaisinta, jossa kaksi materiaalia yhdistyy kekseliäästi.

Valaisimessa kuulas lasi yhdistyy rouheaan betoniin tai viileään marmoriin.

– Suunnittelin Louhi-valaisimen Lahden Muotoiluinstituutissa kurssityönä. Tein valaisimen hahmomallin muovailuvahasta.

Suunnittelija on huomannut, että ihmiset nostelevat ja koskettelevat mielellään Louhi-valaisinta. Ehkä syynä on sen muoto.

Lehmus-valaisimen idea syntyi, kun suunnittelija kiinnostui puiden lehtien välistä loistavasta pehmeän helmeilevästä, epäsuorasta valosta. Samanlaista valoa antava valaisin syntyi monien kokeilujen kautta.

– Lehmus sopii loistavasti vaikkapa keittiön pöydän päälle tai isoon makuuhuoneeseen. Louhi-valaisin taas on mielestäni parhaimmillaan ikkunalaudalla tai sivupöydällä.

Valaisinsuunnittelun ohella Inkeroinen työskentelee sisustusarkkitehtina. Vapaa-aika kuluu puolitoistavuotiaan lapsen kanssa touhutessa.

– Käymme uimassa, muskareissa, museoissa ja muissa harrastuksissa.