Valitse urheiluliivit lajin mukaan

Tarvittavan tuen määrä riippuu harrastettavasta lajista. Liivin tarkoitus on vähentää rintojen liikettä treenin aikana, joten mitä rankempi laji, sitä tukevampi ja napakampi liivin tulee olla.

Mitä enemmän pompit, sitä enemmän tukea tarvitset

Eniten tukea liiveiltä vaaditaan lajeissa, joissa liikutaan eniten. Maksimaalista tukea antaa tukitason 4 sporttiliivi, joka on kehitetty erityisesti juoksuun ja vaativiin ryhmäliikuntalajeihin.

Tarkasta ja sovita urheiluliivit hyvin...

Oikean kokoinen liivi tuntuu päällä napakalta. Kuppiosaan ei saa jäädä yhtään väljyyttä, jotta maksimituki olisi taattu. Säädä olkaimet. Sovituskopissa voi testata hyppimällä, tukeeko liivimalli tarpeeksi.

...ja huolehdi myös selkäosasta

Saumattomat liivit ovat erittäin mukavat päällä. Leveät olkaimet pysyvät paikoillaan, eivät hierrä ja ovat helposti säädettävissä. Kokonaan selästä aukeava malli on umpinaista mallia helpompi pukea päälle.

Pese urheiluliivit pesupussista

Tekninen materiaali siirtää kosteuden pois iholta ja pitää olon kuivana. Hiki haurastuttaa materiaalin ominaisuuksia, joten liivit tulee pestä käsin heti urheilun jälkeen. Konepesussa käytetään pesupussia.