K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Henkilöt
Virpi ja Antti Rantalaisen elämä Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä. Lue, mistä tarina alkoi!

”Hanhien siivillä olemme päässeet vaikka mihin, linnan juhliinkin! Ja yhteistyö huippukokkien kanssa on vienyt mukaan ruoka-alan kilpailuihin ulkomaille. Elämämme Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä.

Idean hanhifarmin perustamiseen saimme vuonna 1994 Itävallassa Euroopan maaseutunuorten seminaarissa. Oli idyllisen näköistä, kun hanhet laidunsivat maatilalla Alppien juurella kivisillä rinteillä. Maasto oli kuin meillä Savossa, jossa peltotilkut ovat pieniä ja kivisiä. Muutaman vuoden kypsyttelimme ajatusta hanhitilasta, hankimme tietoa ja teimme markkinatutkimusta.

Nyt olemme kasvattaneet hanhia jo 24 vuotta, mutta edelleen tulee eteen uusia asioita. Tällä hetkellä etsimme yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa heinälajia, joka kestää hanhien laiduntamisen. Olemme jo aiemmin saaneet sieltä paljon tietoa siipikarjan hoitoon.

Tilallamme on 300 hanhiemoa, jotka aloittavat muninnan maaliskuun alussa. Munat kerätään kymmenen päivän välein ja laitetaan hautomakoneeseen. Ensimmäiset poikaset kuoriutuvat huhtikuulla, ja kuukauden iässä ne pääsevät laitumelle.

Tarhat rajautuvat osittain metsään ja hanhilla on runsaasti tilaa ja virikkeitä. Ne pääsevät kiipeilemään kiviaidoilla ja nokkimaan kantoja. Hanhia on ollut enimmillään 6 500. Meille toiminnan eettisyys ja eläinten hyvinvointi ovat tärkeitä. Teurastamo ja tuotantolaitos sijaitsevat omalla tilalla, joten hanhia ei kuljetella laatikoissa stressaavissa olosuhteissa.

Ekologisuutta on puolestaan se, että tuotettu eläin käytetään tarkasti hyödyksi: liha, sisäelimet ja rasva jatkojalostetaan tilalla. Höyhenet ja untuvat kuivataan ja toimitetaan Joutsen Finlandin tehtaalle, jossa niistä tehdään peittoja ja tyynyjä. Weisten tehtaalla Porvoossa tehdään joulukoristeita meidän höyhenistämme. On hienoa olla mukana tällaisessakin ketjussa.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 59 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0