K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Henkilöt
Laura Strömberg valmistaa lähiruokaa lemmikeille ja pitää hiilitassunjäljen mahdollisimman pienenä. Miten Dagsmark Petfoodin tarina alkoi?

”Lemmikeissä on parasta iloisuus ja positiivisuus, niillä ei ole huonoja päiviä. Minulla on kolme mäyräkoiraa ja belgianpaimenkoira. Ne ovat aina iloisia, kun tulen kotiin. Se piristää mieltä. Lemmikeiltä voi oppia läsnäoloa ja kiireettömyyttä. Lenkillä koirat haluavat välillä pysähtyä, katsella maisemaa ja rauhoittua. Siitä voi ottaa mallia omaankin elämäänsä.

Kasvoin allergiaperheessä enkä saanut omaa koiraa. Julistin suureen ääneen, että otan koiran heti, kun muutan omaan kotiin. Kun pääsin kauppakorkeakouluun opiskelemaan, ostin opintolainalla oman koiran. Nyt koirat, niiden kasvattaminen ja kilpailut ovat kuuluneet elämääni jo 25 vuotta.

Dagsmark Petfoodin tarina alkoi syksyllä 2016 halusta valmistaa kotimaista, ekologista lähiruokaa lemmikeille. Päätimme kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Ensimmäiset nappulat valmistimme käsityönä juustonaksukoneella. Pian emme pystyneet enää vastaamaan kysyntään ja lähdimme kehittämään toimintaamme teolliseen suuntaan.

Tuotantomme on mahdollisimman ekologista ja kestävää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita, jotka ovat peräisin lihateollisuuden sivu-virroista sekä esimerkiksi suomalaista perunaa, kauraa, marjoja ja pellavaa. Jalostamme lemmikkien ruoaksi ne ruhon osat, joita ihmisten ruokaan ei käytetä. Tuotteillamme on ollut Avainlippu-merkki alusta lähtien ja laskemme hiilitassunjälkemme vuosittain.

Ihmiset ovat todella valveutuneita ja haluavat kissoilleen ja koirilleen parasta. Suurin haaste lemmikin ruokinnassa on hemmottelu liialla ruoalla ja nameilla. Itsekin välillä taistelen sen kanssa. Meillä on valikoimissa myös kevyemmän ruokavalion kuivaruokaa. Koirat ovat usein ahneita, kissojen nirsoilu puolestaan asettaa enemmän haasteita tuotekehittelyyn.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 18 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Turvallisuus pimeässä
Turvallisuus pimeässä
Kun käyt kävelylenkillä ja käytät kävelysauvoja, laita niihin valot. Näin näyt pimeässä.
0 1 0
Kuivatussuoja oven päälle
Jos kuivatat lakanat ja pyyhkeet ovien päällä, suojaa oven yläosa kosteusvaurioilta vahakankaisella pöytäliinapalalla. Vahakangasliinoja metrimittatavarana myyvissä liikkeissä jää liinarullista jäljelle usein jämäpaloja, joista voit valita itsellesi mieleiset ja samalla estää niiden joutumisen hävikkiin.
0 0 0
Pyykitelineestä kukkakepiksi
Pyykitelineestä kukkakepiksi
Ärsyttääkö pyykiteliteitten katkeavat pinnat? Ota ne uusiokäyttöön ja taivuta viherkasvien tukikepeiksi, jotka uppoavat multaan kätevästi ja häviävät huomaamattomiksi isojen lehtien sekaan.
0 0 0
Terveellinen jäätelö
Terveellinen jäätelö
Saat hyvän jäätelön tekemällä sen banaanista ja esim. marjoista. Marjojen tilalla voit käyttää mandariinia, ananasta, persikkaa yms. Pilko banaani ja laita palat pariksi tunniksi pakkaseen. Ota sitten banaanit ja marjat pakkasesta ja surauta sauvasekoittimella mössöksi. Tulee terveellistä ja tosi hyvää jäätelöä ilman turhia sokereita.
0 1 0
Pölyt ja rasva pois silmälaseista
Pölyt ja rasvat pois silmälaseista
Hammasväliharjalla voi putsata näppärästi silmälasit. Etenkin nenätyynyihin kertyy helposti likaa.
0 0 0
Henkari avuksi kutomiseen
Kutominen
Tämä halpa apuväline löytynee joka kodista! Ei mene langat enää sekasin 😊.
0 1 0