K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

Henkilöt
− On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta, sanoo kuviosuunnittelija Maija Louekari.

”Lapsuudenkodissani oli aina Marimekkoa. Äitini ompeli minulle pussilakanan Juhannusruusu-kankaasta, kun olin 3-vuotias. Muistan, miten tunsin oloni prinsessaksi peiton alla. Leikimme siskoni kanssa pienillä eläimillä toisen Marimekko-kankaan päällä, jossa oli kasveja.

Suunnittelijana inspiroidun ympäristöstäni ja ihmisistä siinä. Kiinnostun varsinkin heistä, joilla on rohkea, omaperäinen tyyli ja hyvä fiilis pukeutumisestaan. Luonnossa minua inspiroivat kasvit, värit ja muodot sekä eri säätilat tai vuorokaudenajat. Esimerkiksi taivaalla on aina upeita värisävyjä varsinkin säätilan vaihdellessa.

Olen onnellinen, kun saan tehdä unelmieni työtä. Suunnittelutyössä olen huomannut, että ideat tarvitsevat aikaa hautuakseen valmiiksi. Havainnoin koko ajan, lomallakin. Silloin on rennompaa ja olen vastaanottavaisempi ideoille.

Siirtolapuutarha-kuosi syntyi, kun pyöräilin Marimekkoon töihin Herttoniemen siirtolapuutarhan kautta. Ajattelin aina, että miten hienoa, kun mökki on keskellä kaupunkia ja siellä voi kasvattaa omaa ruokaa. Ensimmäisenä Siirtolapuutarha-kuosi päätyi Sami Ruotsalaisen suunnittelemaan Oiva-astiastoon. Idea Räsymatto-kuosiin tuli ajatuksesta siirtolapuutarhamökin matoista.

On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta. Minullakin on vanhoja astioita ja myös kirpputoreilta ostettuja huonekaluja, joissa näkyy ajan patina ja eletty elämä. Minusta on arvokasta, että moni muu on voinut käyttää niitä aikaisemmin.

Pidän siitä, että suunnittelemani esineet ovat arkipäiväisessä käytössä, ei vain tiettyyn tilanteeseen suunniteltuja. Käytän Marimekon Oiva-sarjan tuotteita päivittäin. Oma suosikkini on kahvikuppi, josta nautin aamukahvini joka päivä.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 9 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0