K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Testaa säästätkö sähköllä

Testaa säästätkö sähköllä

Kodin talous
Kiinnostaisiko sähköautoiluun siirtyminen? Käyttövoimalaskuri kertoo, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla autosi ladattavaan hybridiin tai täyssähköautoon.

Volkswagenin käyttövoimalaskurilla voit vertailla sähköautojen sekä bensiini-, diesel- tai kaasuauton kuluja toisiinsa. Laskuri kertoo myös siitä, millaisissa lukemissa erilaisten autojen kulut liikkuvat.

1. Surffaile verkkosivuille ja täytä käyttövoimalaskuriin vuosittain ajamasi kilometrimäärä ja prosenttiosuus, jonka arvioit voivasi siitä ajaa sähköllä. Täyssähköautoilijalla prosenttiosuus on tietysti sata, ladattavaa hybridiä harkitsevalla jotakin 0–100 prosentin välillä. Lopuksi klikkaa arvio siitä, kuinka suuri osa auton latauksista tapahtuisi kotona ja julkisissa latauspisteissä, kuten esimerkiksi K-Lataus-verkoston pisteissä.

2. Voit vertailla laskurilla Volkswagenin täyssähköautomallien (ID.3, ID.4, ID.5 ja e-up!) sekä lataushybridimallien (Golf, Passat, Arteon Shooting Brake, Tiguan ja Touareg) kulutusta Volkswagenin uusien polttomoottoriautojen kulutukseen. Halutessasi voit myös naputella laskuriin oman autosi käyttövoiman ja keskikulutuksen. Näin näet, miten autosi pärjää polttoainekuluissa uudelle täyssähköautolle tai ladattavalle hybridille.

3. Laskuri hyödyntää laskennassa Volkswagenin automallikohtaisia polttoaineen ja sähkön keskikulutustietoja. Polttoaineille ja sähkölle on määritelty hintatiedot laskuriin valmiiksi, joten huoltoasemalla ei tarvitse käydä kurkkaamassa päivän hintaa. Voit halutessasi päivittää tietoja syöttämällä laskelmaan vaikkapa oman sähkösopimuksesi hinnan.

4. Laskurin tuloksena näytölle putkahtaa summa, jonka voit vuosittain säästää valitsemalla polttomoottoriauton sijaan ladattavan hybridin tai täyssähköauton. Esimerkiksi 20 000 kilometrin ajomäärällä täyssähköinen Volkswagen ID.4 keventää kuskinsa käyttövoimakuluja 2 100 euron edestä uuteen bensiinikäyttöiseen Volkswagen Tiguaniin verrattuna. Vertailtavien autojen vaihtaminen käyttövoimalaskuriin onnistuu parilla hiiren klikkauksella.

5. Käyttövoimalaskurin avulla saat suuntaa-antavan käsityksen siitä, mikä käyttövoima ja automalli voisivat tarjota taloudellisimman vaihtoehdon käyttötarpeeseesi. Se ei ota huomioon autoilun muita kuluja, kuten huolto- ja vakuutusmaksuja, tai vuotuisia ajoneuvoveroja. Sähköllä ajaminen tuo monesti kuitenkin helpotusta myös muihin auton käyttökuluihin.

Esimerkiksi Volkswagenin täyssähköautolla määräaikaishuoltoon tarvitsee ajaa vain kahden vuoden välein ilman kilometrirajaa, kun bensiini- ja dieselauto kaipaavat huoltamista tiheämmin.

Asiantuntijana K-auton Jukka Pulkkinen, joka on Volkswagen-henkilöautojen tuoteryhmäpäällikkö.

Kokeile käyttövoimalaskuria: Volkswagen.fi/fi/sahkoautot.html

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 18 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Tuhkasta hiilet talteen
Tuhkasta hiilet polttoon
Puulämmiteisistä uuneista tulee tuhkaa. Sekaan jää jonkinverran myös hiiliä. Tuhkasta kannattaa seuloa hiilet erilleen ja käyttää ne seuraavassa lämmityksessä.
0 0 0
Kännykkä lämmittämään
Onko vilu iltaisin vällyjen alla? Laita latautumassa oleva kännykkä peiton alle latautumisen ajaksi tai pitele sitä käsissäsi.
1 0 0
Havuja hammasväleihin
Kuivat männynneulaset ovat oivia hammastikkuja. Kanta edellä leveät hammasvälit, kärjellä kapeat rakoset. Hyvästi kalliit ja kaukaa tuodut hammastikut!
1 0 0
Vaihtelua leivän päälle
Vaihteleva leivänpäällys
Kun totutut kurkut ja tomaatit on jääkaapista loppu, voi kekseliäästi laittaa leivän ja leikkeleen päälle vaikkapa omenaviipaleen. Hedelmästä saa tarvittavat vitamiinit ja raikkauden leipäpalalle. Muitakin hedelmiä ja vihanneksia voi kokeilla.
0 2 0
Naulan jäljen paikkaus
Naulan ottaminen pois seinästä jättää seinään pienen reiän. Jos seinä on valkoinen, sipaise reikään valkoista hammastahnaa ja reikä on poissa.
2 2 0
Heijastinhenkseleistä nilkkaheijastimet
Heijastinhenkseleistä nilkkaheijastimet
Purin heijastinhenkselit ja ompelin tarranauhapalat päihin. Joustavat, helposti puettavat ja kätevät pukea ulkohousujen tai kenkävarsien päälle.
1 0 0