K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tekemällä oppii - vuohenmaidosta jäätelöä

Tekemällä oppii - vuohenmaidosta jäätelöä

Henkilöt
Shirin Namiq muutti Fidžiltä vuohitilalle Kurikkaan ja opetteli siskonsa kanssa uuden työn epäonnistumisia pelkäämättä. "Pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta."

"KUN PANDEMIA SULKI viime vuonna maailman, palasin työkomennukseltani Fidžiltä takaisin Suomeen. Ehdin olla 12 vuotta kriisityöntekijänä sota- ja luonnonkatastrofialueilla, mutta aloin jo kaivata elämänmuutosta. Kotiuduttuani mietimme pikkusiskoni Shahlanin kanssa yrityksen perustamista.

Selasimme netistä myynnissä olevia yrityksiä ja kävimme tutustumassa rypsiöljytuotantoon, pitopalveluun ja jopa lampaannahkatehtaaseen. Lopulta päädyimme Vatajarannan vuohitilalle Etelä-Pohjanmaalle ja innostuimme molemmat siellä pyörivästä Lohiluoman Meijeristä. Ostimme liiketoiminnan ja perustimme Voihan Vuohi Oy:n.

Vatajarannan tilalla on 400 vuohta, joista lypsetään yli 300 litraa maitoa päivässä. Vuohenmaito on täydellinen raaka-aine: sen rasvaprosentti on alhainen, proteiinipitoisuus korkea ja maku lempeä. Vuohenmaidosta tehdyt juustot ovat monille tutuimpia tuotteita, mutta niiden rinnalla on nyt myynnissä jäätelöitäkin.

Vaikka meillä ei ole aiempaa kokemusta elintarviketeollisuudesta, olemme huomanneet, että pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta ja opetella tekemällä. Epäonnistumista ei kannata pelätä. Yksi unelmistamme toteutui, kun saimme juustot ja jäätelöt myyntiin K-ryhmän kauppoihin.

En olisi maailmalla matkustaessani ikinä uskonut, että päädyn Kurikkaan. Minut on otettu täällä hyvin vastaan. Shahlan hoitaa yrityksemme myyntiä Espoossa. Tavoitteemme on, että voisimme laajentaa ja työllistää ihmisiä Etelä-Pohjanmaalla."

Shirin Namiq, 39, ja Voihan Vuohi! -vuohenmaito-jäätelöt Kurikassa.

Voihan vuohi! -tilamyymälä on avoinna 7.6-31.7. Tilalta voi silloin ostaa suoraan juustoja ja jäätelöitä sekä samalla pistäytyä kahvittelemassa ja maistamassa tuoreesta vuohen ricotasta tehtyjä piirakoita.

Lue pientuottajien tarinat:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 236 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0