1. Lahjakukat esille:

Päivänsankari saa aina kukkia ja joskus ne on mukava kuivattaa muistoksi. Henkarissa valkoiset ruusut kuivuvat tyylikkäästi ja koristavat samalla kodin seinää. Kiinnitä ruusut henkariin kauniilla silkkinauhoilla. Varaa yksittäisille kukille iso, korkea maljakko ja kerää siihen kaikki lahjakukat upeaksi kimpuksi.

2. Nosta kukat kattoon

juhlat  kattokruunu Tee kukista näyttävä kukkakruunu. Valitse kruunuun kestäviä kukkalajikkeita, ja sumuttele niitä välillä, jotta kukat pysyvät tuoreina. Kuivuessaankin ne säilyttävät silti värinsä ja kauneutensa.

Katso täältä ohjeet kukkakruunun tekoon:

3. Kokoa juhliin kaunis kukkakimppu

juhlat kukat kimppu

Värikäs kukkakimppu kuuluu juhlapöytään. Voit käyttää valmiita Pirkka kukkakimppuja, tai yhdistää kimppuja omanlaisiksi kokonaisuuksiksi esimerkiksi tietyn värikoodin mukaan. Liljat, ruusut ja harsokukka ovat kaikki kauniin valkoisia, sininen ohdake sopii hyvin juhlien väriteemaan ja vihreä tuo kevään raikkauden kotiin.

Vinkit juhlakimpun tekoon:

  1. Nappaa kimppuun mukaan muutama puun oksa. Näin kimppu saa helposti näyttävyyttä ja korkeutta.
  2. Kun olet sommitellut kimpun, sido kukkien varret yhteen. Näin kimppu pysyy jämäkkänä.
  3. Vaihda kukkien vesi vähintään joka toinen päivä, näin kukat pysyvät kauemmin raikkaina.

4. Koristele luonnomateriaaleilla

juhlat kukka-asetelma oksat Käytä koristelussa mielikuvitusta. Esimerkiksi omasta puutarhasta tai lähimetsästä poimitut vihreät tai kukkivat puunoksat ovat kauniita koristeita. Nosta ne maljakkoon tai sellaisenaan ruokapöytään kattausta koristamaan. Voit käyttää myös lahjapakettien koristelussa kukkia ja muita luonnonmateriaaleja.

5. Upea kukkakranssi seinälle

juhlat seinäkranssi Oikeista kukista tehty kukkakranssi on juhlapaikan näyttävä koristus. Kukkakranssi solmittiin leikkaamalla Pirkka ruusuista, terttuneilikoista ja liljoista varret lyhyiksi. Kieputa paksusta, kolminkertaisesta rautalangasta haluamasi kokoinen rengas. Kiinnitä kukat renkaaseen ohuella rautalangalla.

5. Seppele luonnonkukista

juhlat seppele Kauneimman juhlatyylin hiuksiin luot kukkaseppeleellä. Se on helppo kiinnittää hiuksiin pinneillä ja pysyy parhaiten, jos alla on napakka lettikampaus. Jos haluat, että kukat säilyvät mahdollisimman pitkään, valitse esimerkiksi Pirkka Reilun kaupan ruusuja, neilikoita ja harsokukkaa.

  1. Kokoa Pirkka-kimpuista mieleisesti kukkakokonaisuus jonka haluat seppeleeksi.
  2. Sommittele kukat kahteen pieneen kimppuun.
  3. Sido kimput rautalangalla yhteen. Valitse yksi isohko kukka seppeleen katseenvangitsijaksi ja muut kukat tukemaan tätä sen ympärille.
  4. Yhdistä kaksi kimppua kukkapuolet toisiaan vasten niin, että kimput menevät hiukan lomittain. Liitä ne tukevaan rautalankaan kiinni ohuemmalla langalla tai rautalangalla.
  5. Kokeile seppelettä päähän ja säädä rautalanka oikean kokoiseksi pään ympärysmitan mukaan.
  6. Kiinnitä seppele hiuksiin pinneillä.