K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse vekitetty lampunvarjostin

Tee itse vekitetty lampunvarjostin

Tee itse
Taiteile tapetista valaisimelle uusi ilme. Vaihda väriä ja kuosia mielesi mukaan! Käytä valaisimessa aina kuumenemattomia led-lamppuja.

Nämä tarvitset:

Tee näin:

 1. Aseta tapetti työpöydälle kuviopuoli alaspäin.
 2. Piirrä tapettiin ympyrä merkintämitan tai esimerkiksi pyöreän tarjottimen ja kynän avulla. Kuvan varjostimien halkaisija on 46 cm.
 3. Leikkaa ympyrä tapetista saksilla.
 4. Taita tapetti huolellisesti puoliksi.
 5. Taita tapetti vielä kerran puoliksi, että puolikkaasta tulee neljäsosa.
 6. Leikkaa tapetti yhden taitoksen kohdalta reunalta keskelle.
 7. Varmista taitosten oikea koko tekemällä kevyet taitokset jokaisen osan puoliväliin.
 8. Taittele neljäsosa kevyesti kahdeksasosaksi.
 9. Taittele vielä kahdeksasosa kevyesti puoliksi, ja toista vielä kahteen kertaan. Lopullinen jako on 1/32.
 10. Nyt kun mallitaitokset ovat valmiit, voit alkaa tehdä tapetista haitaria. Taittele joka toinen taitos ylös, joka toinen alas, kunnes olet taittanut koko ympyrän haitariksi.
 11. Aseta lampun johto varjostimen keskelle ja teippaa varjostin yhtenäiseksi.

Tarvikkeet ja työkalut K-Raudasta. Myhome Iivari -muki 8,99 €, myhome Iivari -lautanen 11,95 €, myhome Hetki -kynttilänjalka 6,99 € ja myhome Ote -kynttilänjalka 6,99 €, K-Citymarket. Sakset kuvausrekvisiittaa.

Katso lisää DIY-ohjeita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 12 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0