K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse tarjotinsetti

Tee itse tarjotinsetti

Tee itse
Vanerikiekosta, sahatusta kynttilänjalasta tai päällekkäin pinotuista puisista vaatenupeista syntyy näyttävä tarjotinsetti juhlapöytään.

Näitä tarvitset:

 • Koivuvaneria 9 mm
 • Pistosaha
 • Käsisaha
 • Lankaa
 • Lyijykynä
 • Puinen kynttilänjalka/Cello- vaatenuppeja
 • Puuliimaa
 • Kaluste- tai askartelumaalia
 • Sivellin
 • Hiekkapaperia

Tee näin:

 1. Leikkaa langasta noin 30 cm pätkä ja sido kynä sen toiseen päähän. Aseta langan vapaa pää vaneria vasten, pidä se paikoillaan ja piirrä kynällä vaneriin ympyrä.
 2. Sahaa ympyrä pistosahaa apuna käyttäen. Hio tarvittaessa reunat hiekkapaperilla.
 3. Jos teet jalkaosan puisesta kynttilänjalasta, sahaa se käsisahalla haluamaasi mittaan. Jos käytät vaatenuppeja, et tarvitse sahaa.
 4. Maalaa kaikki osat ja anna kuivua.
 5. Liitä sen jälkeen jalan osat puuliimalla toisiinsa ja liimaa lopuksi vanerikiekko päällimmäiseksi.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 12 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0