K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse seisomatyöpöytä

Tee itse seisomatyöpöytä

Tee itse
Ainakin osa työpäivästä on hyvä tehdä­­ seisten. Helposti toteutettava seisomatyöpiste parantaa etätyön ergonomiaa kotona. Näin sen teet!

Näitä tarvitset

 • 3,6 m höylättyä 45 × 120 mm:n lankkua
 • 4 m höylättyä 45 × 95 mm:n lankkua
 • 1,95 m höylättyä 45 × 45 mm:n rimaa
 • Akkuporakone FXA 18V-L XCLICK
 • 60 mm:n ja 35 mm:n yleisruuveja
 • Käsisaha PROF 550 mm
 • Mitta, lyijykynä, suorakulma, hiekkapaperia
 • Maalisivellin PROF 70 mm sisäpinnoille
 • Empire kalustemaali 0,9 l sävytettynä, sävy S427 Lumo1

Tee näin:

 1. Mittaa 45 × 120 mm:n laudasta neljä 900 mm pitkää kappaletta ja piirrä leikkauskohtiin sahausmerkit suorakulmaa apuna käyttäen. Näistä tulee pöydän kansiosa. Sahaa osat ja hio päädyt.

 2. Mittaa 45 × 95 mm:n lankusta neljä 1000 mm pitkää kappaletta suorakulmaa apuna käyttäen. Sahaa ne ja hio päädyt. Näistä tulee pöydän jalat.

 3. Mittaa rimasta kuusi 320 mm pitkää kappalettaja sahaa ne. Kahdesta tulee pöydän jalkojen alaosan tukirimat, neljästä tuet pöydän jalkojen kiinnityskohtaan pöytälevyn alle.

 4. Aseta pöydän kannen laudat rinnakkain. Mittaa molemmista päätyreunoista 10 cm ja tee kohtaan merkit pöytälevyn ylä- ja alaosaan. Mittaa 5 cm pöytälevyn ala- ja yläreunoista ja tee merkit. Näihin kohtiin tulevat uloimmat jalkaa tukevat rimat.

 5. Ruuvaa rimat kiinni merkkien kohdalle pöytälevyn kumpaankin päähän lyhyemmillä ruuveilla tasavälein niin, että ruuvit kiinnittävät samalla pöydän kansiosan lankut tukirimaan.

 6. Käytä 45 × 95 mm:n lankkua apuna toisen tukiriman paikan merkitsemiseen riman vieressä niin, että pöydän jalka asettuu tiivisti rimojen väliin. Ruuvaa rima kiinni samoin kuin edellinen. Toista sama toisella puolella.

 7. Pidä pöytä vielä ylösalaisin ja aseta ensimmäinen pöydänjalka paikalleen rimojen väliin. Tee rimaan poralla ruuvinreikä ja ruuvaa jalka kiinni. Toista sama kaikille neljälle jalalle.

 8. Ruuvaa sen jälkeen kaksi tukirimaa pöydän jalkojen alaosaan noin 300 cm lattiasta. Tee taas rimoihin ruuvinreiät poralla ennen ruuvaamista.

 9. Maalaa pöytä ja anna kuivua.

Tarvikkeet ja työkalut K-Raudasta. By Rydens Bazar -valaisin 119 €, Cello Mesh -paperikori 9,99 € ja Cello-metallijakkara 44,95 €, K-Rauta. Myhome Ilja -tarjoilulautanen 19,95 €, myhome Elia -muki 4,99 €, myhome Line -ruukut alkaen 6,99 € ja Hemtex 24h Pricken -lehtikotelo 5,90 €, K-Citymarket

Katso lisää DIY-ideoita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 11 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0