K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse kuvaseinä

Tee itse kuvaseinä

Tee itse
Ilahduta juhlien sankaria kuvaseinällä, jonka edessä hänet voi kuvata yksin ja juhlavieraiden kanssa. Hyödynnä kuvioinnissa ylijääneitä tapetteja. 

Nämä tarvitset:

 • Tapettipaloja
 • Viivotin
 • Kynä
 • Sakset
 • Nitoja
 • Noin 160 cm pitkä tanko
 • Narua
 • Ruuveja

Tee näin:

 1. Mieti, miten korkean ja leveän kuvaseinän tarvitset, ja varaa materiaalit sen mukaan. Kuvan seinä on 190 senttiä korkea ja 140 senttiä leveä, ja siihen kului noin 8 metriä tapettia.
 2. Leikkaa tapeteista suikaleita, joista joka toinen on 4 senttiä leveä ja 18 senttiä korkea ja joka toinen 1 sentin leveä ja 15 senttiä korkea.
 3. Tee leveästä suikaleesta lenkki ja aseta sen päät sentin verran päällekkäin. Nido päät yhteen nitojalla. Pujota kapea suikale leveään lenkkiin ja kiinnitä sen päät yhteen samoin kuin leveän. Jatka lenkkiketjua, kunnes se on sopivan pitkä, ja jätä ketjun päihin viimeiseksi leveät lenkit.
 4. Tee tarvittava määrä ketjuja - kuvan seinässä niitä on 20. Kiinnitä lenkkiketjut leveistä lenkeistä tankoon. Jätä tangon päihin noin 10 senttiä tilaa kiinnitysnaruille.
 5. Leikkaa kiinnitysnarut oikean mittaisiksi ja solmi ne tankoon. Ruuvaa kattoon kaksi ruuvia, joiden etäisyys toisistaan on sama kuin tangon narujen. Kiinnitä tanko roikkumaan naruista ruuveihin. Tangon voi ripustaa myös kaappien ja hyllyjen väliin tai verhotankojen päälle. Ulkona ripustuksessa voi hyödyntää vaikkapa puiden oksia.

Katso lisää vinkkejä juhliin:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 12 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0