Tapettiviuhka

Tee tarjoilupöydän koristeeksi tai seinälle hauska viuhka tapetista. Voit käyttää tähän tapetoinnista esimerkiksi tapetoinnista ylijääneen tapetin.

 1. Taittele ylijäämätapetti haitariksi. Kokeile välillä kesken taittelun, kuinka paljon tapettia pitää taitella, jotta se varmuudella riittää puoliympyräksi.
 2. Sido tapetti teipillä nippuun sen toisesta päästä ja avaa auki.
 3. Voit varmistaa, että viuhka pysyy aukinaisena lipaston taustalla laittamalla kaksipuoleiset teipit viuhkan niihin reunoihin, jotka ovat lipaston tasoa vasten.

DIY reunagarlandi ommeltu

Tapettigarlandi

Tee juhliin tarjoilupöydän reunaa koristamaan puoliympyrän muotoisista tapettipaloista garlandi.

 1. Leikkaa tapetista halkaisijaltaan noin 8 cm:n kokoisia ympyröitä. Puolita ne.
 2. Ompele puoliympyräpalat suorasta pinnasta toisiinsa tiiviisti yhteen ompelukoneella. Valitse lanka tapetin sävyn mukaan.
 3. Tee garlandista tuplasti pidempi kuin lipaston reuna, näin saat sen roikkumaan kauniisti kaarelle ja lipaston sivuillekin riittää koristetta.

Kätevä kerrosvati

Juhlissa tarvitaan paljon tarjoiluastioita. Jos sinulta puuttuu kerrosvati, tee sellainen kätevästi jo olemassa olevia astioita yhdistämällä. Rakenna kahdesta ylösalaisin käännetystä mukista, kulhosta tai lasista tarjoilukokonaisuus kiinnittämällä väliin erikokoiset lautaset. Astiat pysyvät kiinni toisissaan esimerkiksi sinitarralla tai kaksipuoleisella teipillä. Näin saat ne irrotettua toisistaan käytön jälkeen.

DIY Tauluraamit

Vie juhlat someen

Keksi juhlille oma hashtag Instagramiin ja kuvaa vieraat hauskassa kehyksessä. Tee taulun kehykset jalkalistasta. Kuvan kehys on noin 50 x 70 cm kokoinen, ja siihen on käytetty tavallista 45 mm korkeaa jalkalistaa. Yhtä hyvin voit käyttää tavallisia isoja taulun kehyksiä.

 1. Jos teet kehykset itse, mittaa jalkalistasta sopivan kokoiset pätkät ja sahaa ne jiiriin. Maalaa palat mustaksi.
 2. Niittaa kulmat niittipyssyllä yhteen.
 3. Leikkaa pahvista lehden muotoisia kuvioita.
 4. Korista taulun reunat ilmapalloilla sekä lehtikoristeilla.
 5. Sido pallot kehyksiin huomaamattomalla ompelulangalla, esimerkiksi sen mukaan minkä väriset kehykset ovat.
 6. Kiinnitä pahvista leikatut lehdet kaksipuoleisella teipillä kehyksiin.

Kehyksistä on helpompi pitää kiinni jos et koristele koko kehystä, siksi koristeet kahdessa kehyksen kulmassa ovat riittävät luomaan veikeää juhlantuntua. Kehyksen voi myös koristella vaikkapa oikeilla kukilla. Valitse silloin kestäviä kukkia, kuten neilikoita.

DIY lahjapaketti

Koristele lahjapaketit

Kauniit lahjapaketit ovat päivänsankarille ihania yllätyksiä, mutta erityisen kauniin loppusilauksen saat lisäämällä muutaman eri sävyisen lahjapaperin varsinaisen paketin päälle. Lisäkoristeena voi toimia pohjapaperista erottuva lahjapaperi tai vaikka tapetin pala, siksi pienetkin palat on hyvä säästää. Luonnonläheinen niininauha viimeistelee paketit.

DIY hapsuviiri

Hauska hapsuviiri

Askartelisitko juhliin kuvassa näkyvän hapsuviirin tai koristenauhan? Katso jutustamme tarkat ohjeet! Vai pidätkö enemmän pompomeista? Tee itse ihan pompom juhliin helpolla ohjeella.