K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse kerrostalo kasveille

Tee itse kerrostalo kasveille

Tee itse
Valmista vanerista ja sisalköydestä helposti käytännöllinen amppeli ja ripusta se kannattimessa kattoon tai seinälle.

Nämä tarvitset:

 • Koivuvaneri 9 mm
 • Sisalköysi 6 mm
 • Porakone
 • Poranterä 10 mm
 • Reikäsahanterä 89 mm
 • Saha tai sirkkeli
 • Lyijykynä
 • Kulmaviivain
 • Sakset
 • Saviruukkuja
 1. Käytä lyijykynää ja kulmaviivainta apuna ja mittaa vanerista kolme 180 × 180 mm:n neliötä. Leikkaa sahalla tai sirkkelillä kappaleet irti.
 2. Piirrä lyijykynällä viivat neliöiden vastakkaisesta kulmasta toiseen, jotta saat selville keskikohdat. Sahaa reikäsahanterää apuna käyttäen neliöiden keskikohtiin reiät ruukuille.
 3. Sahaa 10 millin poranterällä jokaisen vanerineliön kaikkiin kulmiin pienet reiät köysille.
 4. Leikkaa köydestä neljä noin metrin mittaista pätkää ja tee jokaisen köyden toiseen päähän solmu. Pujota köydet alimman vanerineliön kulmista läpi niin, että solmut jäävät pohjan alle.
 5. Sommittele seuraava vanerilevy noin 25 cm päähän edellisestä ja tee nurkkasolmut. Pujota köydet levyn neljän kulmareiän läpi. Toista sama viimeisen palan kohdalla. Sido lopuksi neljän köydet päät nippuun solmulla.
 6. Aseta ruukut paikoilleen niin, että niiden pohja istuu tukevasti kolossa. Aukkoihin sopivat parhaiten saviruukut, joiden halkaisija on 100–135 mm.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 17 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0