K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse joulun kauneimmat kranssit

Tee itse joulun kauneimmat kranssit

Tee itse
Erilaisista vihreistä oksista syntyy yksinkertaisen kaunis kranssi, jolle puolikuun muoto antaa keveyttä. Juhlakattauksen somat kranssit syntyvät rosmariinin oksista.

Ripustettava joulukranssi

Nämä tarvitset:

 • Vihreitä, kauniisti kaartuvia oksia
 • Ohutta, vihreään sulautuvaa metallilankaa
 • Sakset
 • Jämäkkää rautalankaa
 • Sivuleikkurit
 • Nyöriä tai nauhaa
 1. Katkaise sivuleikkureilla rautalangasta n. 2 metrin pätkä. Taita se kolmeen osaan, kieputa nipuksi ja taivuta puolikaaren muotoon.
 2. Leikkaa vihreitä oksia. Sido niitä pieniksi nipuiksi ohuella metallilangalla ja kiinnitä runkoon. Jatka kunnes runko on piilossa ja kranssi tasapainoisen näköinen.
 3. Solmi ripustuksen nyöri tai nauha.

Rosmariinikranssi kattaukseen

PI1221 Joulukranssi kattaus

Nämä tarvitset:

 • Paksua rautalankaa
 • Sivuleikkurit
 • Rosmariinin oksia
 • Sakset
 • Ohutta metallilankaa
 1. Kieputa rautalankaa muutama kierros halkaisijaltaan noin 9 cm ympyräksi, näin saat tukevan pohjan kranssille.

 2. Leikkaa rosmariinista mahdollisimman pitkiä oksia ja sido ne ympyrään ohuella metallilangalla.

Lisää jouluisia askarteluja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 36 ) Ei ( 5 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0