K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Verenpaine, vitamiinit, mieliala... Näin suotuisasti sienestys meihin vaikuttaa

Verenpaine, vitamiinit, mieliala... Näin suotuisasti sienestys meihin vaikuttaa

Kodin talous
Sieniretki tekee hyvää niin mielelle kuin kehollekin. Metsässä samoilu palkitsee, vaikka saalis jäisi niukaksi.

MÄTTÄÄLTÄ KUULUU RAPINAA, ja pian lintu lehahtaa lentoon. Sieniretki tarjoaa leppoisaa liikuntaa ja koko joukon luontoelämyksiä, kunhan vain maltat pysähtyä katselemaan, kuuntelemaan ja haistelemaan. Lyhytkin pyrähdys luonnossa laskee tutkimusten mukaan verenpainetta ja sykettä. Lisäksi se vaikuttaa suotuisasti mielialaan. Siinä mielessä saat aina satoa, vaikka kori ammottaisikin tyhjyyttään kotimatkalla.

Myös sienten syöminen on terveysteko. Ne sisältävät paljon kuitua, vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita. Kantarellissa ja suppilovahverossa on myös D2-vitamiinia. Sienet ovat varsin kevyttä syötävää: noin 90 % niiden painosta on vettä. Niissä on kuitenkin mukavasti proteiinia suhteessa energiamäärään. Sienissä ei ole gluteenia, joten ne sopivat myös keliaakikoille.

Jos et ole kokenut sienestäjä, nappaa koriin mukaan sienikirja tai lataa sovellus, kuten Sieniopas, kännykkään. Kaikkia lajeja ei tarvitse ottaa kerralla haltuun, vaan voit opetella vaikkayhden kerrallaan. Retkellä voi olla iloa myös PlantSnap-sovelluksesta, jonka avulla tunnistat sienten lisäksi metsän kasveja.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0