K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Suomi-tuotteen tarina: Jo yli miljoona puista  piharakennusta

Suomi-tuotteen tarina: Jo yli miljoona puista piharakennusta

Henkilöt
Luoman Puutuotteen Pekasta ja Sannasta perheyrittäjyys on parasta, vaikka välillä härmäläinen veri kiehahtaa.

Komeileeko pihallasi yksi miljoonasta Luoman perheyrityksen valmistamasta piharakennuksesta? Ylistarolaisen yrityksen tarina sai alkunsa vuonna 1982. Sen jälkeen kasvu on ollut huimaa – nykyisin suomalaisia piharakennuksia toimitetaan yli 30 maahan ympäri maailman.

Luoman perustaja Pekka Luoma ehti olla puutalousopintojensa jälkeen vain hetken päivätöissä ennen oman yrityksen perustamista. Samana vuonna syntyi tytär Sanna Luoma-Marttala, joka on ollut pienestä asti mukana perheyrityksen toiminnassa niin laatikoita kokoamassa kuin mainosmallina. Nykyisin Sanna vastaa taloushallinnosta.

– Minua ei ole koskaan pakotettu mihinkään, vaan ihan itse halusin jatkaa työskentelyä perheyrityksessä, Sanna kertoo.

Perheyrittäjyyden parhaaksi puoleksi Pekka ja Sanna nostavat avoimen keskusteluyhteyden, jonka ansiosta he voivat tehdä päätöksiä hyvinkin nopealla aikataululla.

– Välillä härmäläinen veri kiehahtaa, mutta selvitämme asiat aina heti, eikä niitä jäädä vatvomaan, Sanna nauraa.

suomituote luoma

Työn kautta Pekka ja Sanna ovat päässeet tutustumaan ihmisiin ympäri maailmaa. Hauskana muistona on jäänyt mieleen ranskalaisten yhteistyökumppanien vierailu Ylistarossa. Iltaohjelmassa oli hiihtoa, ja ranskalainen vieras kehuskeli etukäteen taidoillaan. Ladulla Sanna päihitti hänet kuitenkin mennen tullen.

Perheyrityksen missio on säilynyt alusta asti samana: tavoitteena on valmistaa pitkäikäisiä piharakennuksia, joista riittää iloa vuosikymmeniksi. Esimerkiksi erilaisia lisäosia ja täydennyskappaleita saa tilattua myös vanhoihin piharakennusmalleihin.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisesta PEFC-sertifioidusta puusta.

– Kun piharakennukseemme astuu sisään, siellä pitää tuoksua terve ja laadukas suomalainen puu, Pekka summaa.

Tekijät

Isä Pekka Luoma ja tytär Sanna Luoma-Marttala, Ylistaro.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 3/2023

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 22 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0