K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Suklaa tekee tekijänsäkin onnelliseksi

Suklaa tekee tekijänsäkin onnelliseksi

Henkilöt
Peter Westerlund ei voinut lapsena sietää suklaata. Nyt hänellä on oma Pieni Suklaatehdas Porvoossa. "Kaikki suklaani ovat uniikkeja ja käsin tehtyjä."

LAPSENA EN VOINUT sietää suklaata. Siitä jäi kitalakeen inhottava rasvakerros, mikä johtui kovetetusta kasvisrasvasta. Nykyään EU kieltää laittamasta suklaaseen muuta kuin kaakaovoita, jolla on matala sulamispiste ja parempi koostumus. Laadukkaista raaka-aineista tehty ruoka on kiinnostanut minua aina. Kouluttauduin nuorena kokiksi ja työskentelin vuosia Norjassa.

Ravintoloiden keittiöissä tutustuin hyviin ranskalaisiin suklaisiin, joista teimme jälkiruokia. Tuolloin kiinnostuin myös suklaan valmistuksesta. Kun perustin Pienen Suklaatehtaan vuonna 2005, suomalaiset eivät vielä välittäneet tummasta suklaasta. Nyt ihmiset arvostavat vahvempia makuja ja haluavat myös tietää kaakaopapujen alkuperän. Minä ostan pavut tarkoin valituilta viljelijöiltä Brasiliasta, Madagascarilta ja Fidžiltä.

Kaikki suklaani ovat uniikkeja ja käsin tehtyjä, tummat suklaat myös vegaanisia. Vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Käytämme tehtaassa uusiutuvaa energiaa sekä ekologisia pakkauksia. Kaakaopuu ei vielä kasva Suomessa, muut raaka-aineet ovat kotimaisia. Meillä on oma verkkokauppa sekä tehtaanmyymälä ja kahvio Porvoossa, mutta monet ovat tutustuneet suklaisiimme varmasti K-kauppojen valikoiman kautta.

On mahtavaa, että suomalaiset haluavat nykyään tukea pientuottajia. Arvostusta on lisännyt sekin, että suklaamme on palkittu International Chocolate Awardsissa jo neljänä vuonna. Onnellisimmillani olen, kun saan tehdä suklaata.

Peter Westerlund, 52, Pieni Suklaatehdas ja omat suklaat Porvoossa.

Lue pientuottajien tarinat:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 55 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0