K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sisusta sauna kestämään aikaa: suunnittele huolella

Sisusta sauna kestämään aikaa: suunnittele huolella

Sisustus
Saunan suunnittelussa kannattaa ajatella pitkää aikaväliä. Nyt sisustajan silmää miellyttävät perinteinen puunvärinen panelointi sekä hennon harmaat sävyt.

Sauna tehdään kestämään aikaa. Kodin tai kesäasunnon muita tiloja remontoidaan usein moneen kertaan, ennen kuin sauna pääsee remonttiin. Siksi saunaa suunnitellessa ja sen materiaaleja valitessa kannattaa ottaa huomioon tilan pitkäikäisyys. Valitse kestäviä materiaaleja ja värejä, jotka miellyttävät silmää vielä vuosienkin päästä.

Mustien saunojen jälkeen ollaan pikkuhiljaa siirtymässä kohti vaaleampia pintoja. Nyt silmää miellyttävät perinteinen puunvärinen panelointi sekä hennon harmaat sävyt. Laatoissa suositaan harmaita, vihreitä sekä murrettuja sävyjä. Myös rouhea rustiikkisuus sekä laattojen persoonalliset muodot ovat nyt suosiossa. Saunan irtokalusteissa, sisustustuotteissa ja saunatekstiileissä luonnonmateriaalit ovat hyvä valinta, sillä ne kestävät lämmönvaihtelua ja ne on helppo pitää puhtaana.

Jos et ole rakentamassa uutta saunaa, voit kohottaa vanhan saunan ilmettä sävyttämällä paneelit uudella sävyllä tai vaihtamalla saunan tekstiilejä. Myös valaistukseen ja tunnelmaan kannattaa panostaa. Tärkeää on muistaa saunan säännöllinen siivous. Pesuaineeksi käyvät tavalliset yleispuhdistusaineet kuten Tolu tai mäntysuopa sekä saunan pesuun tarkoitetut tuotteet.

sauna koostekuva

Oman saunan löyly tekee hyvää

Hyvinvointitrendi on lisännyt kiinnostusta saunoihin maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi suomalaisia Harvia-saunoja viedään Itä-Aasiaan asti. Maailmalla sauna- ja spa-ympäristöistä rakennetaan elämyskeitaita, joissa on perinteisen saunan lisäksi höyry- ja infrapunasauna. Myös äänentoisto ja valaistus voidaan suunnitella perinteistä mökkityyliä ylellisemmäksi. Suomalaisen saunan ainoa oikea kiuas on kuitenkin puulämmitteinen. Kesämökkejä on rannoillamme noin puoli miljoonaa, ja kesällä sauna lämpiää useamman kerran viikossa. Saunan terveysvaikutuksista on julkaistu lukuisia tutkimuksia. Saunomisen tuoma rentoutuminen alentaa verenpainetta, vähentää astman oireita ja pienentää jopa riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Parhaan terveysvaikutuksen saa saunomalla noin 80 asteen lämpötilassa 4–7 kertaa viikossa.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 152 ) Ei ( 14 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0