K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sähköautojen läpimurto

Sähköautojen läpimurto

Henkilöt
Nyt olemme muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa, sanoo Matti Virtanen pääkirjoituksessaan.

KUN MAAILMA ON ison muutoksen kynnyksellä, murros nousee otsikoihin ja ihmisten puheisiin usein niin isosti, että moni ehtii kyllästyä – ja sitten yhtäkkiä kaikki tapahtuu nopeammin kuin kukaan osasi odottaakaan. Sähköautoilun kanssa on käymässä juuri näin. Aiheesta on puhuttu valtavasti ja ennusteita tehty.

Silti kehitys on ollut hitaampaa kuin moni olisi toivonut. Nyt olemme kuitenkin muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa.Läpimurto johtuu monesta asiasta: nykyään on saatavilla yhä edullisempia ja yhä useammalle sopivia sähköautoja, ja latauspisteitä alkaa olla lähes joka puolella. Oma vaikutuksensa on myös sillä, että me suomalaiset olemme nopeasti uutta omaksuvaa teknologiakansaa.

Menee kuitenkin vielä todella kauan, ennen kuin Suomen autokanta on sähköistynyt. Maassamme on paljon autoja, ja niitä käytetään kauan. Vaikka Suomessa myytäisiin seuraavat viisi vuotta pelkkiä sähköautoja, ne edustaisivat vain kolmasosaa koko autokannastamme.Siksi polttomoottoriautoilun loppua ei kannata maalailla ihan heti, eikä tavallisen auton ostajan tarvitse pelätä auton arvon romahdusta.

Päinvastoin hinnat voivat tarjonnan vähentyessä jopa nousta. Autot kulkevat siis vielä pitkään kahdella tavalla: sähköllä ja polttoaineella. Lopullisen muutoksen nopeus riippuu Suomessa eniten siitä, kuinka nopeasti latausverkosto laajenee. Sen eteen me täällä K-ryhmässä teemme töitä. Kauppojen pihoissa on lähes 400 K-Lataus-pistettä, ja tänäkin kesänä verkosto kasvoi taas 20 uudella pikalatauspisteellä.

Kuka hän on

Matti Virtanen, K-Auton toimitusjohtaja, joka aloitti tehtävässään huhtikuussa 2021

Lataan akkuni

Olen intohimoinen tenniksen pelaaja ja innokas saksofonisti.

Vinkki pirkan lukijoille

Valitse auto sen mukaan, mitä itse pidät tärkeänä.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 2 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Ehjät kananmunat keittimeen
Kananmunien keitto
Joskus kananmunat särkyvät keittäessä niitä kananmunankeittimessä. Tätä voi ehkäistä läpivalaisemalla munat ennen keittämistä keittiön lamppua vasten. Valoa vasten heikot kohdat munankuoressa erottuvat selvästi.
0 0 0
Lemmikin kauluri
Kissalle tai koiralle voi tehdä kertakäyttölautasesta kaulurin että ei pääse nuolemaan esim. leikkaushaavaa. On mukavampi kuin klinikalta saatavat ja voi syödäkin sen kanssa.
0 0 0
Akupisteiden hierontaa jalkapohjille
Saat ilmaisen ja rentouttavan aku-pisteiden hieronnan jalkapohjillesi, kun laitat muovisen ja harjaspintaisen ruohomaton jalkojesi alle. Seiso tai kävele paikallasi ruohomaton päällä kun vaikka katsot tv:n suosikkisarjaasi. Samalla mielesi rentoutuu ja ryhtisi paranee.
0 0 0
Koiralta pallo lainaan
Et tarvitse ostaa faskiavenyttelyyn mitään kallista faskiapalloa tai muuta hierontapalloa, saman asian ajaa pieni koiran pallo.
0 1 0
Ikälaskuri hyötykäyttöön
Googlaamalla netistä löytyy paljon monenlaisia ikälaskureita. Ikälaskurilla ei ole pakko laskea pelkästään ikää, vaan sitä voi hyödyntää moneen muuhunkin tarkoitukseen, sillä voi laskea esim. päättyneen työsuhteen pituus, avioliiton pituus, harrastuksen parissa vietetty aika, yms. tärkeää ja mielenkiintoista.
0 1 0
Kasvovisiirin uusiokäyttö
Säästä kasvovisiiri ja laita se työkalukaappiin. Kun teet jotain itsesi yläpuolella (esim. maalaat kattoa tai poraat reikiä) niin suojasta on iso apu, kun roiskeet tai pöly eivät tule kasvoille.
0 3 0