K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sähköautojen läpimurto

Sähköautojen läpimurto

Henkilöt
Nyt olemme muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen.

KUN MAAILMA ON ison muutoksen kynnyksellä, murros nousee otsikoihin ja ihmisten puheisiin usein niin isosti, että moni ehtii kyllästyä – ja sitten yhtäkkiä kaikki tapahtuu nopeammin kuin kukaan osasi odottaakaan. Sähköautoilun kanssa on käymässä juuri näin. Aiheesta on puhuttu valtavasti ja ennusteita tehty.

Silti kehitys on ollut hitaampaa kuin moni olisi toivonut. Nyt olemme kuitenkin muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa.Läpimurto johtuu monesta asiasta: nykyään on saatavilla yhä edullisempia ja yhä useammalle sopivia sähköautoja, ja latauspisteitä alkaa olla lähes joka puolella. Oma vaikutuksensa on myös sillä, että me suomalaiset olemme nopeasti uutta omaksuvaa teknologiakansaa.

Menee kuitenkin vielä todella kauan, ennen kuin Suomen autokanta on sähköistynyt. Maassamme on paljon autoja, ja niitä käytetään kauan. Vaikka Suomessa myytäisiin seuraavat viisi vuotta pelkkiä sähköautoja, ne edustaisivat vain kolmasosaa koko autokannastamme.Siksi polttomoottoriautoilun loppua ei kannata maalailla ihan heti, eikä tavallisen auton ostajan tarvitse pelätä auton arvon romahdusta.

Päinvastoin hinnat voivat tarjonnan vähentyessä jopa nousta. Autot kulkevat siis vielä pitkään kahdella tavalla: sähköllä ja polttoaineella. Lopullisen muutoksen nopeus riippuu Suomessa eniten siitä, kuinka nopeasti latausverkosto laajenee. Sen eteen me täällä K-ryhmässä teemme töitä. Kauppojen pihoissa on lähes 400 K-Lataus-pistettä, ja tänäkin kesänä verkosto kasvoi taas 20 uudella pikalatauspisteellä.

Kuka hän on

Matti Virtanen, K-Auton toimitusjohtaja, joka aloitti tehtävässään huhtikuussa 2021

Lataan akkuni

Olen intohimoinen tenniksen pelaaja ja innokas saksofonisti.

Vinkki pirkan lukijoille

Valitse auto sen mukaan, mitä itse pidät tärkeänä.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 3 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0