1. Antihistamiinia kutinaan

Pakkaa lomalle mukaan käyttämäsi reseptilääkkeet sekä lisäksi kipu- ja allergialääkkeet. Antihistamiini helpottaa hyönteisten pistoissa ja muissa ihon kutinoissa. Kortisonivoide auttaa, jos iho on päässyt palamaan aurinkolomalla.

2. Reseptitkin mukaan

Kuljeta reseptilääkkeet alkuperäispakkauksessa ja tulosta reseptit mukaan Omakanta.fi-palvelussa. Pakkaa insuliini- ja adrenaliinikynätkäsimatkatavaroihin, sillä ne eivät saa jäätyä lentokoneen ruumassa.

Entä mitä muuta matkalle tulisi pakata mukaan? Keräsimme pakkauslistat aurinkolomailijalle ja hiihtomatkailijalle!

3. Ennakoi rokotukset

Rokotteet kannattaa tarkistaa jo muutama kuukausi ennen matkaa, jotta rokotussuoja on riittävä matkan aikana. Pitkäkestoisen suojan antaa vain kokonaan otettu rokotesarja eli kahdesta kolmeen pistosta.

4. Vältä hepatiitti

Matkailijan päärokotteet ovat hepatiitti A- ja B. A-hepatiitti voi tarttua saastuneesta juomavedestä tai ravinnosta, kun taas B-hepatiitti tarttuu pääasiassa veren välityksellä.

5. Entä malaria?

Jos matkustat tropiikkiin, hyttysten levittämän malarian estolääkitys voi olla aiheellinen. Suosituissa Aasian turistikohteissa ei pääsääntöisesti ole malariaa, ei myöskään suurkaupungeissa tai rannikolla, jossa tuulee paljon

Matkailulla on upeita terveysvaikutuksia, lue, miten terveenä saat eniten irti matkastasi!