Kun remontti alkaa, vaikuttaa työtapojen ja tuotteiden valintaan moni seikka. Tarkista tapettirullien ja maalipurkkien pakkausmerkinnät, niin löydät myös ympäristön, terveyden tai kotimaan työllisyyden kannalta parhaat tuotteet.

Tässä viisi tärkeää merkkiä, lisää tietoa voi aina kysyä K-Raudan asiantuntijoilta.

1. Allergiatunnus

Allergia logo

Allergiatunnus myönnetään tuotteille, jotka eivät yleisesti ärsytä, herkistä ihoa tai aiheuta hengitystieoireita. Ne ovat hajusteettomia ja soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön. Tunnuksen myöntää Allergia- ja Astmaliitto ry.

2. Avainlippu

Avainlippu logo

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on valmistettu tai tuotettu Suomessa ja jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia. Merkin käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan nimeämä Avainlippu-toimikunta hakemusten perusteella kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

3. CE-merkintä

CE logo

CE-merkintää voi käyttää rakennustuotteessa, kun tuotteelle on julkaistu harmonisoitu tuotestandardi tai sille on myönnetty eurooppalainen tekninen arviointi ETA. Valmistaja voi kiinnittää CE-merkinnän tuotteeseen, kun se täyttää merkintää koskevat vaatimukset.

4. Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki

Joutsenmerkki logo

Joutsenmerkki myönnetään tuotteille, jotka ovat ympäristön kannalta parhaita, turvallisia ja laadukkaita. Suomessa Joutsenmerkin myöntää hakemuksesta ja sen käyttöä valvoo Motiva Services Oy:n Ympäristömerkintä-yksikkö. Käyttöoikeus on määräaikainen, noin kolmesta viiteen vuotta.

5. Rakennusmateriaalien M1-luokittelu

M1 rakmat suomi

M1-luokittelu kertoo vähäpäästöisyydestä ja sisäilman laadun edistämisestä. M1-tunnuksen saaneista tuotteista on mitattu haihtuvat orgaaniset yhdisteet, formaldehydi, ammoniakki ja karsinogeeniset aineet. Tunnuksen myöntää Rakennustietosäätiö RTS.