K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Henkilöt
Pilvi Hämäläinen shoppailee vain pakon edessä, eikä enää osta edullisinta vaihtoehtoa.

Minun ekotekoni

”Inhoan käydä vaatekaupoilla, joten en tee turhia ostoksia. Vaatteeni voivat hyvin olla nuhraantuneita ja täynnä reikiä. Välillä näytän aivan siltä Aku Ankan kulkurilta, jonka kaikki vaatteet ovat repaleisia. Pelkkä ajatuskin sovituskopista on ihan hirveä: talvella on aina liikaa päällä, kaikki vaatteet tarrautuvat ihoon ja sitten on vielä se kelmeä, inhottava valo, joka paljastaa ruhon juuri sellaisena kuin en haluaisi sitä nähdä.

En myöskään juuri uskalla tilata vaatteita netistä. Äskettäin ostin kyllä verkkokaupasta talvitakin, jossa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja. Nyt voin sitten elvistellä, että olen tällainen vastuullinen ja hyvä ihminen. Olen oppinut, että luonnonvarojenkaan kannalta köyhän ei kannata ostaa halpaa. Aiemmin hankin monet halvat kuulokkeet ajatuksella, että ne menevät kuitenkin rikki tai häviävät. Ja niin todella kävi. Kun sitten ostin paremmat ja kalliimmat, ne ovat pysyneet tallessa ja toimivina.

Laadukkaista hankinnoista tekee myös mieli pitää huolta. Liikun mahdollisimman paljon julkisilla kulkuvälineillä. Työmatkan teko bussilla tai junalla säästää luontoa. Matkoihin kuluvaa aikaa pystyy myös hyödyntämään valmistautumalla työtehtäviin. Jos kulkisin autolla, voivottelisin vain, että tuo ja tuo asia unohtui enkä pääsisi merkitsemään sitä ylös.

Toimin Lassila & Tikanojan kierrätyskampanjan kasvona. Sen tavoite on laittaa suomalaisyritysten kierrätysasiat kuntoon ja saada koko Suomen kierrätysaste nousuun. Itse olen kierrättäjänä sellainen, että ensin päätän pyhästi, että nyt kierrätän kaiken, mutta sitten taas repsahdan. Onneksi voi aina aloittaa alusta.”

Kuka

Pilvi Hämäläinen 36, näyttelijä.

Mistä tunnetaan?

MTV3-kanavan Putous- ja Suurmestari-ohjelmista. Suurmestari jatkuu huhtikuussa.

Tämän opin kantapään kautta...

”Tilasin netistä epäilyttävän halvan ekotuotteen Tanskasta. Se tuli Kiinasta ja oli muuta kuin luvattu. Taas maailma tuhoutui lisää!”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 63 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0