100 niksiä suoraan suomalaisilta

Vuonna 2017 K-ryhmä juhlisti 100-vuotiasta Suomea nikseillä. Tuhansien niksien maa -kilpailussa etsittiin kaikkien aikojen parasta niksiä. Kuvasimme ympäri Suomea 100 niksivideota, joista yleisö ja kilpailun raati valitsivat voittajan.

Onnea Sanna!

Finaalissa yleisö äänesti lopullisen voittajan ja Suomen historian kaikkien aikojen niksi on nyt Rasvatahrat veks! Onnea Sanna Salmi! Sanna voitti niksillä 10 000 euron K-ryhmän lahjakortin.

Voitto ratkesi selvällä erolla seuraaviksi suosituimpiin nikseihin. Sannan niksi tarjoaa kätevän ratkaisun rasvatahrojen poistamiseksi vaatteista astianpesuaineen ja leivinjauheen avulla.

Soitimme Sannalle ja kysyimme kuulumisia.

– Sain niksin naapurin mummolta vuosia sitten harmiteltuani hänelle paidassani ollutta rasvatahraa. Mummosta sitten aika jätti, ja pitkäaikaisena niksien ystävänä päätin jättää niksin Pirkka-lehteen. Kisan aikana moni on sanonut, että olisi kaivannut tätä niksiä ennenkin, ja mieheni työkaverit ovat kuulemma hyvässä hengessä kommentoineet hänen aina-niin-puhtaita vaatteitaan, Klaukkalassa asuva Sanna Salmi naurahtaa.

– Kun lähdin kisaan, tavoitteena oli tietysti voitto, ja voittoa ehti salaa vähän toivoakin. Teimme paljon töitä voiton eteen ja rummutimme niksiä tutuille ja ystäville. Suuri kiitos kuuluu paitsi innoittajana toimineelle tyttärelleni Ellalle, myös kaikille tutuille ja tuntemattomille äänestäjilleni. Seuraavaksi aion tarjota ystävilleni jo aiemmin lupaamani voittokahvit, Sanna valottaa tulevien päivien suunnitelmiaan.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Kiitos ihan kaikille kisaan osallistujille niksauttajille, äänestäjille, kommentoijille ja peukuttajille!

Yhteensä ääniä annettiin kilpailun kuluessa reilusti yli 20 000. Toiseksi kilpailussa äänestettiin oululaisen Heikin niksi Rätittä siivoaminen ja kolmanneksi myöskin oululaisen Essin niksi Banaanilaatikkosänky. Mukana finaalivaiheessa oli edustusta myös Joensuusta, Jyväskylästä, Karjaalta, Lahdesta, Mustiosta ja Seinäjoelta.

Eikä tässä vielä kaikki!

Niksi-Pirkka jatkaa tuttuun tapaan Pirkka-lehdessä, Pirkka.fin Niksit-osiossa ja Niksi-Pirkan Facebook-sivuilla!