K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Petteri Koponen: Täyssähköautolla vihreämmin

Petteri Koponen: Täyssähköautolla vihreämmin

Henkilöt
Koripalloilija Petteri Koponen ajaa sähköautolla. Lue, miten muuten hän perheineen huomioi ympäristöasiat.

Arkinen ekotekoni

”On ollut hienoa nähdä ja kokea sähköautojen kehitys. Ne ovat nykyään mielestäni yhtä hyviä tai jopa parempia kuin polttomoottoriautot. Sekä minä että vaimoni olemme olleet tyytyväisiä siihen, miten miellyttävää täyssähköautolla on ajaa. Ajotuntuma on niin pehmeä, eikä autosta juuri kuulu ääntä.

Olen ajanut Cupra Born -täyssähköautolla viime joulusta saakka. Sitä ennen käytössäni oli muutaman kuukauden ajan toinen Cupra, lataushybridi. Täyssähköautoilu on ollut kaikin puolin helppoa, eivätkä edes kylmät kelit ole haitanneet ajamista. Totta kai auton toimintasäde pakkasella vähän pienenee, muttei muuta.

Autoilu on helpottunut myös siksi, että tankkaaminen on jäänyt pois. Täyssähköauton lataaminen on helppoa, sillä meillä on latauspiste talomme pihassa autokatoksessa. Koripalloseurallani on myös sopimus helsinkiläisen pysäköintihallin kanssa, joten pystyn tarvittaessa lataamaan auton akun kätevästi sielläkin.

Täyssähköautoilun ympäristöystävällisyys on iso osa sen hienoutta. Minulla on kaksi lasta, joten kaikki pienet teot arjessa, jotka auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta, ovat tervetulleita. Täyssähköautoilu on tulevaisuuden juttu ja mahdollisuus liikkua vihreämmin. Uskon, että myös täyssähköautojen akkujen tekniikka kehittyy koko ajan ja akut voidaan tulevaisuu-dessa kierrättää helpommin.

Myös kierrätys on isossa roolissa perheeniarjessa, ja pyrimme lajittelemaan kaiken. Se on pieni vaiva elämässä kierrätyksen hyötyihin nähden. Jokainen pystyy hoitamaan sen. Otimme ympäristöasiat huomioon myös kotimme sähkösopimuksessa. Käytämme fossiilivapaata, vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä.”

Kuka?

Petteri Koponen, 33, on koripalloilija.

Mistä tunnetaan?

Pelaa Helsinki Seagullsissa. Pelannut Susijengissä 132 maaottelua.

tämän opin kantapään kautta...

”Kierrätys on pieni vaiva. Pelatessani Venäjällä vuosina 2012–2016 oli järkyttävää nähdä, ettei siellä kierrätetty mitään.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 8 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0