K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Perusta kukkaniitty pölyttäjille

Perusta kukkaniitty pölyttäjille

Kodinhoito
Kylvä pihalle tai istuta parvekkeelle kaunis kukkaketo, ja teet samalla elintärkeille pölyttäjille palveluksen. Katso vinkit kukkaniityn perustamiseen!

PÖLYTTÄJIEN KOHTALOSTA on kuulunut hälyttäviä uutisia: sukupuutto uhkaa yli 40 prosenttia pölyttäjähyönteisistä. Syynä pölyttäjien vähenemiseen ovat hyönteisten elinympäristöjen katoaminen, hyönteismyrkyt, vieraslajit, kuten aasianherhiläinen, ja ilmastonmuutos äärisääilmiöineen.

Kasveille hyönteispölytys on kuitenkin elintärkeää. Tärkeimpiä pölyttäjiä ovat mehiläiset ja kimalaiset, mutta homma hoituu myös perhosilta, kukkakärpäsiltä ja joiltain kovakuoriaisilta. Tee pörriäisille palvelus ja istuta parvekkeelle tai pihalle hyönteisystävällisiä kasveja ja kukkia. Mitä useampi kasvilajike, sen parempi.

Jätä nurmikkoa leikkaamatta ja kylvä pihalle kukkaketo. Noin neliömetrinkin kukkakedosta on pölyttäjille paljon apua. Niittykukat menestyvät paahteisissa ja vähäravinteisissakin paikoissa.

Näin perustat kukkaniityn

  1. Valitse kukkaniitylle valoisa paikka. Niittykukat viihtyvät karussa ja kuivassa maassa. Kotipuutarhan paahteinen joutomaa sopii niittykukille hyvin.
  2. Käännä maa ja poista rikkaruohot, puskat ja juurakot. Älä lannoita maata.
  3. Valitse siemeniksi pölyttäjiä houkuttelevia Suomessa menestyvien niittykukkien seoksia. Levitä siemenet tasaisesti, paina maahan ja pidä kylvös kosteana.
  4. Niitä niitty kerran vuodessa. Hyvä ajankohta on syksyllä kukinnan jälkeen.
  5. Anna niittojätteen olla maassa noin viikon ajan, ennen kuin keräät sen pois. Näin siemenet ehtivät levitä maahan.

Näillä onnistut!

Kukkaseos mehiläisille ja perhosille Seos runsaasti mettä tuottavia lajikkeita, jotka houkuttelevat mehiläisiä ja perhosia. 23 yksivuotista ja 20 monivuotista lajiketta, mm. tiikerikaunosilmä, piiankieli ja punakosmoskukka. Ne kukkivat eri ajankohtina ja pitkään pölyttäjien iloksi ja hyödyksi. Kylvä maalis-kesäkuussa, jos toivot kukintaa kesäksi. Elo-marraskuussa kylvettyjen kukinta siirtyy seuraavaan vuoteen.

Kukkaseos hyönteisille Seos lajikkeita, jotka houkuttelevat hyönteisiä: 16 yksivuotista ja 9 monivuotista lajiketta, mm. ruiskaunokki, ryhmäsamettikukka ja tarhakehäkukka. Hyötykasviviljelmien läheisyydessä ne tarjoavat ravintoa pölyttäjille ja hyönteisille, jotka suojelevat kasveja tuholaisilta. Kylvä huhti-marraskuussa, kun toivot kukintaa kesäksi. Syksyllä kylvetyt kukkivat seuraavana vuonna.

Hanki hyönteishotelli

Hyönteishotelleja voit tehdä itse tai ostaa valmiina.

K-ryhmä haluaa toimia kestävästi luonnon monimuotoisuuden hyväksi ja vahvistaa tänä vuonna biodiversiteettityötään entisestään.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 507 ) Ei ( 4 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0