K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Paljain jaloin kohti kesää

Paljain jaloin kohti kesää

Kauneus
Kesä on mainiota aikaa hoitaa jalkoja. Hoidon ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Lue helpot vinkit!

Anna luonnon hoitaa!

Kesällä kannattaa antaa luonnon hoitaa jalkoja. Paljain jaloin kävely hiekalla tai kalliolla hellii jalkojen ihoa ja pieniä lihaksia. Jalkojen iho saa luonnonmukaisen kuorinnan. Samalla haastat ja kehität tasapainoasi! Diabeetikoille paljain jaloin kävely ei silti sovi.

Käytä raspia harkiten

Jalkojen ihoa on myös hyvä kuoria, mutta raspiin kannattaa tarttua vain harkiten. Kovettumien liiallinen raspaaminen voi nimittäin vain pahentaa tilannetta, koska iho alkaa puolustautua ”ulkoista uhkaa” vastaan tuottamalla lisää sarveisainetta.

Jätä kovettumat ammattilaisen hoidettavaksi

Jos jalkojen ihossa on pahoja kovettumia, ne kannattaa jättää jalkahoitajan poistettaviksi. Päivittäinen pesu ja voitelu jalkavoiteella ovat parasta kotihoitoa. Pese ja kuivaa jalat huolellisesti. Tarkista samalla kynnet ja varvasvälit. Onhan iho ehjä? Huomaatko kynsissä muutoksia? Jos kynnet paksuuntuvat tai kellertävät, varmista, ettei kyse ole sieni-infektiosta.

Millainen voide?

Valitse jalkavoide tarpeen mukaan: kuivat jalat tarvitsevat kosteutta ja helposti turpoavat jalat viilennystä. Karheisiin kantapäihin tehoaa parhaiten urea- eli karbamidipitoinen jalkavoide, joka auttaa pehmentämään sarveistunutta ihoa. Tee voitelusta rutiini: rasvaa jalat illalla sängyssä ja pue jalkoihin yöksi puuvillasukat tehostamaan hoitavaa vaikutusta.

Vältä rakot

Kesäkengistä tulevia rakkoja voi torjua talkilla, rakkolaastareilla ja sukilla. Myös jalkateriin suihkutettava silkkisuihke voi auttaa, sillä se muodostaa iholle läpinäkyvän suojakalvon. Käytä näitä apukeinoja jo ennen kuin ongelmia ilmenee. Aja uudet kengät sisään kotona ennen pitkiä kävelyitä.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 15 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0