K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Orastavaa rakkautta

Orastavaa rakkautta

Piha
Nyt on aika kylvää syksyn sadon siemenet esikasvamaan. Näillä vinkeillä pääset alkuun!

Esikasvatuksen alkuun pääset hankkimalla multaa ja siemeniä. Vaivannäkö palkitaan tuoreilla oman sadon vihanneksilla.

  1. Useimpia vihanneksia ja kukkia kannattaa esikasvattaa, jotta ne ehtivät kukkia ja tuottaa satoa. Esimerkiksi tomaatti ja chili vaativat esikasvatuksen.

  2. Alkuun pääsee hankkimalla siemeniä ja multaa. Siemenpussin kyljestä selviävät kasvatusaika ja -lämpötila, kylvösyvyys, valontarve ja muut oleelliset asiat. Esikasvatukseen sopivat taimi- ja kylvömulta sekä kasvusammal. Kylvöastioina voi käyttää vaikka maitopurkkeja.

  3. Sammal- ja turvenapit ovat käteviä varsinkin silloin, jos kasvattaa vain muutamia taimia. Nappeihin kylvettyjä taimia ei tarvitse koulia, ja ne on helppo istuttaa ruukkuihin. Tämä on eduksi esimerkiksi kurkkujen ja papujen kasvatuksessa, sillä ne kärsivät herkästi käsittelystä.

  4. Useimmat kasvit itävät nopeimmin 20–25 asteessa. Sähköllä toimiva kylvömatto tai lattialämpö toimivat hyvinä lämmönlähteinä. Kun taimet nousevat pintaan, kylvös nostetaan valoisalle ikkunalle. Lisävaloksi sopii parhaiten sinertävää valoa tuottava kasvilamppu (6700 K). Vähässä valossa taimet venyvät honteloiksi.

  5. Kastelussa kannattaa olla erityisen tarkkana, kun siemen alkaa itää. Multaa tai siementä ei saa päästää kuivahtamaan. Pidä multa kosteana, ei märkänä. Muoviset pienoiskasvihuoneet auttavat kylvömultaa pysymään sopivan kosteana.

  6. Sään lämmettyä kasveja voi totuttaa vähitellen ulkoilmaan viemällä niitä päivittäin ulos aluksi harsolla peiteltynä. Kannellinen lava, kasvihuone tai lasitettu parveke toimivat myös hyvinä karaisupaikkoina ja suojaavat auringonpaahteelta, tuulelta ja kylmältä.

Asiantuntija: hortonomi, puutarhaopettaja Outi Tynys

Minikasvihuone kolmelle kukkarolle

kolmelle kukkarolle Minikasvihuoneessa kosteus pysyy sopivana itämiselle.

1. Biolan-pienoiskasvihuone on tarkoitettu siementen idättämiseen ja pistokkaiden juurruttamiseen. Pienoiskasvihuone sopii pienellekin ikkunalle, ja se sisältää 12 sammalnappia, 6,50 €, K-Rauta.

2. Kastelumaton sisältävä kookas ja tukeva Nelson Garden L -pienoiskasvihuone sopii vihannesten, kasvien ja kukkien esikasvatukseen. Koko 57 × 24 cm, 17,95 €, K-Rauta.

3. Nelson Garden Pluggbox -minikasvihuoneessa voi kasvattaa jopa 49 vahvajuurista taimea. Valmistettu konepestävästä muovista. Koko 22 × 20 × 15 cm, 22,95 €, K-Rauta.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 41 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0