K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Onks Plussa-korttia?

Onks Plussa-korttia?

Henkilöt
Plussa-kortin aktiivinen käyttö voi auttaa tunnistamaan omia shoppailutapoja, sanoo Anni Ronkainen pääkirjoituksessaan.

”Onks Plussa-korttia?” kysyttiin K-kaupoissa jo 90-luvulla. Plop plop plop, kaikui mainoksissa ja lasten leikeissä, ja plussapalloasuiset maskotit vierailivat kauppojen avajaisissa.

Tuolloin ei vielä tiedetty, että muutaman vuosikymmenen päästä Plussa-kortin vinguttaminen olisi niin yleistä, että se näkyy ja tuntuu ihan eri tavalla sekä kaupoissa että asiakkaan elämässä. Plussa-korttien kautta kerätyn tiedon ansiosta lähikaupassasi on monia mieluisia, erikoisiakin tuotteita. Tämä johtuu siitä, että jokaisen K-kaupan valikoima on rakennettu juuri sen asiakaskunnan tarpeiden mukaan.

Plussa-data auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä: kun tiedetään, mitä ja kuinka paljon ihmiset ostavat, pystytään ennakoimaan tuotteiden menekkiä ja kiertonopeutta hyvinkin tarkasti. Näin kauppojen tilaukset saadaan mitoitettua mahdollisimman oikein ja hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.

Näet oman Plussa-datasi hyötykäytössä, kun avaat K-Ruoka-sovelluksesta kohdan Omat tarjoukset. Sinne ilmestyy tarjouksia juuri niistä tuotteista, joita olet ostanut. Plussa-korttia siis kannattaa näyttää, vaikka ostaisi vain yhden suklaapatukan – muuten se oikea suklaa ei sit-ten millään ilmesty omiin tarjouksiin.

Ja jos haluat päästä oikein kunnolla käsiksi omaan ostohistoriaasi, voit tarkastella K-Ruoka -sovelluksessa ostoksiasi myös ravitsemuksen, kotimaisuuden ja ilmastoystävällisyyden kannalta. Voitkin huomata, miten – plop plop plop – Plussa-kortin aktiivinen käyttö voi myös auttaa tunnistamaan omia shoppailutapoja. Siis Plussa-analyysillä kohti parempaa itsetuntemusta.

KUKA HÄN ON

Anni Ronkainen, Keskon digitaalisuudesta vastaava johtaja.

OMA TOIVE PLUSSA-TIEDOISTA

Haluaisin nähdä, miten ruokailutottumukseni ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa.

MITÄ AJATTELET DATASTA

Data on hieman kuin nykyajan historiankirja – ilman sitä ei ole näkymää myöskään tulevaisuuteen.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 8/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0