K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Nosta yrtit esiin

Nosta yrtit esiin

Tee itse
Kasvata suosikkiyrttisi keittiöön sopivassa telineessä. Voit käyttää puuosiin myös ylijäämämateriaalia ja ripustaa astiaksi kierrätyslasipurkin.

Näitä tarvitset:

Cello-pyörölista (15 × 2400 mm)

Cello-mäntyrima höylätty (33 × 33 × 2400 mm)

Cello-mäntylankku höylätty (45 × 120 ×
2400mm)

Bison Wood -puuliima

Prof-juuttinaru, naturel (2 mm × 75 m)

FXA-akkuporakone 18 V XCLICK

Makita-puuporanterä kierre (15 × 160 mm)

Prof-käsisaha hienolla terällä

FXA-puutaltta 14 mm

Mirka Mirox -hiomapaperi P120 (230 × 280 mm)

Prof-talousvasara 8OZ

• Lasipurkki

• Mitta, lyijykynä

Tee näin:

  1. Mittaa ja sahaa puuosat: jalusta 23 cm, neliskanttinen rima 47 cm ja pyörölista 20 cm pitkiksi.

  2. Hio kappaleiden sahatut päät hiomapaperilla.

  3. Poraa neliskanttiseen pystyrimaan reikä pyörölistaa varten.

  4. Aseta pystyrima jalustan päätyyn ja piirrä ääriviivat. Sahaa pitkittäiset lovet jalustaan. Lovea talttapuukolla ja vasaralla niiden välinen pala pois.

  5. Liimaa neliskanttinen rima kiinni loveen.

  6. Kiinnitä myös pyörölista paikalleen liimalla.

  7. Leikkaa juuttinarusta kahdeksan metrin pituista pätkää. Solmi narut yhteen lujalla solmulla, tästä tulee amppelin alapää. Tee solmusta noin viiden cm:n päähän yhteensä neljä solmua solmimalla aina vierekkäiset narut yhteen. Toista kahteen kertaan.

  8. Aseta lasipurkki amppeliin. Solmi narut ylhäältä yhteen. Mallaa oikea pituus sovittamalla amppeli telineeseen ja leikkaa narujen päät.

Tarvikkeet ja työkalut K-Raudasta.

Katso lisää DIY-aiheita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 34 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0