K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin kesytät autoskeptikon

Näin kesytät autoskeptikon

Kodin talous
Monissa perheissä väännetään kättä uuden auton hankinnasta. Miten asiaa epäilevän puolison saisi innostumaan auton vaihtamisesta?

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen lupautui vinkkaamaan pilke silmäkulmassaan ne faktat, joilla autokuumeinen voi selättää auton hankkimista vastustavan tai siihen epäilevästi suhtautuvan siipan kritiikin. Vesalainen kuitenkin muistuttaa, että tiukan faktatiedon ohella suostutteluun tarvitaan kosolti tunnepuoleen vaikuttamista.

– Vankkojen faktojen oheen tarvitaan ehdottomasti lahjontaa, lepertelyä ja aimo annos imartelua, Vesalainen pohtii.

1. Skeptikon väite: Uusi auto on huono sijoitus

On kieltämättä totta, että uuden auton arvo harvemmin nousee. Uudessa autossa on kuitenkin selkeitä plussia taloudellisessa mielessä. Se yleensä kuluttaa vanhaa autoa vähemmän polttoainetta – puhumattakaan sähköauton latauskustannuksista – ja mahdolliset korjauskustannuksetkin menevät takuun piikkiin.

Koska kaikki on uutta, yllättäviä kuluja ei synny renkaiden eikä muiden kuluvien osien hankinnasta. Vähäkulutuksinen ja -päästöinen auto on toki myös ilmastoteko. Helsingissä uuden vähäpäästöisen auton saa jopa paikoittaa kadunvarsiparkissa puoleen hintaan.

2. Skeptikon väite: Uusi auto ei ole vanhaa parempi

Uudessa autossa on ominaisuuksia, joita vanhan auton valmistumisen aikaan ei ollut edes keksitty. Tuliterä kärry on nykyaikaisemman turvavarustelunsa ja korirakenteensa ansiosta vanhaa samankokoista verrokkia turvallisempi. Vaikka vanhakin auto olisi saanut törmäystestissä viisi tähteä, on uudempi viiden tähden auto turvallisempi.

Autoa vaihtaessa on myös helppo päivittää auton varusteet perheen nykytarpeiden tasolle. Vanhaan autoon niiden hankkiminen voi olla mahdotonta tai vähintäänkin hintavaa. Esimerkiksi ajamista helpottava automaattivaihteisto ja autoilun mukavuutta sekä turvallisuutta parantava polttoainetoiminen lisälämmitin ovat monessa uudessa autossa jo vakiovarusteita.

3. Skeptikon väite: Autoa ei uskalla ostaa, kun automarkkinat ovat murroksessa

On totta, että automaailma muuttuu nyt vauhdilla. Perheen tarve uudelle autolle on kuitenkin tässä ja nyt eikä viiden vuoden päässä. Auton voi halutessaan myös liisata ostamisen sijaan. Silloin autoilun kuukausikulu on etukäteen tarkasti laskettavissa. Leasing poistaa myös kulkupelin haltijalta nopeaan arvonalenemaan liittyvän riskin.

4. Skeptikon väite: Vaihtamisesta on hirveästi vaivaa

Uutta autoa ostettaessa autoliike hoitaa paperien pyörittelyn ja byrokratian, esimerkiksi auton siirtämisen ostajan nimiin. Autoliike voi myös vakuuttaa ajoneuvon asiakkaan puolesta. Autokuumeisen puolison onkin hyvä vedota siihen, että hän hoitaa kaikki auton hankintaan tarvittavat toimet.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 17 ) Ei ( 44 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0