K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Minna Kuukka: Jätimme pyykkikoneen edelliseen asuntoon

Minna Kuukka: Jätimme pyykkikoneen edelliseen asuntoon

Henkilöt
Radiotoimittaja Minna Kuukan nelihenkinen perhe säästää vettä ja sähköä pesemällä pyykkiä vain kerran viikossa.

Arjen ekoteko

”ENNEN PYYKKIKONE ja kuivausrumpu jylläsivät meillä lähes päivittäin. Kun muutimme perheeni kanssa seitsemän vuotta sitten, jätimme pyykkitornin edelliseen asuntoon. Tarkoitus oli selviytyä taloyhtiön pesutuvalla siihen asti, että pääsemme asettumaan uuteen kotiin. Aika pian selvisi, ettemme oikeastaan tarvitse omaa pyykkikonetta.

Pesutuvassa koko viikon pyykkiruljanssin saa hoidettua kerralla kuntoon. Vettä ja sähköä säästyy, kun pesee vain täysiä koneellisia. Kotona saatoin pyörittää puolityhjiä koneellisia vain välttyäkseni armottomalta pyykinkuivausshow’lta. Osa pyykeistä meni kuivausrumpuun, osa kuivui oven kahvoissa. Kuivausteline oli aina tiellä. Nykyään pyykit kuivuvat pesutuvan kuivaushuoneessa.

Kun pesumahdollisuudet ovat rajatut, pesutarvetta ajattelee tarkemmin. Moni meistä pesee vaatteita liian tiuhaan ja kuluttaa siten luonnonvaroja turhaan. 14-vuotiaille kaksosillemme muistutan, etteivät he heittäisi vaatteita pyykkikoriin vain siksi, ettei niitä tarvitsisi viikata takaisin kaappiin. Kaikkea ei tarvitse pestä joka käyttökerran jälkeen, vaan tuuletus riittää.

Nappaan kaupasta usein saman pyykinpesuaineen, mutta huuhteluaineen olen vaihtanut pyykkietikkaan. Se on luonnonmukaisuutensa vuoksi parempi vaihtoehto ympäristölle.Toinen arkinen ekotekoni on ruokahävikin torjuminen. Minua ällöttää heittää pois ruokaa, joten käytän ResQ Club -palvelua.

Keskimäärin kympin maksava ruokakassi on kerätty eri kauppojen hyllyiltä tuotteista, jotka ovat pian myyntikelvottomia, mutta kelpaavat vielä syötäviksi. Koska kassin sisältöä ei voi tietää etukäteen, ruoan valmistus on kuin kotikutoinen Kokkisota. Kassin aineksista keksitään, mitä tänään syödään.”

Kuka?

Minna Kuukka, 50, on radio-toimittaja.

Mistä tunnetaan?

Radio Novan aamuohjelmasta ja Master Chef VIP -ohjelmasta.

Tämän opin kantapään kautta...

”Paljon ruokaa päätyy roskiin, jos kaiken pitää aina olla uunituoretta. Haen usein lähikahviosta yön yli levänneitä leivonnaisia.”

Lisää ekotekoja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 50 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0