K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Mikä ruohonleikkuri tähän pihaan?

Mikä ruohonleikkuri tähän pihaan?

Piha
Ruohonleikkuri kannattaa valita pihan mukaan: kevyt sähköruohonleikkuri, varma työjuhta tai robottileikkuri. Tutustu leikkureihin ja löydä itsellesi sopivin!

1. Polttomoottorileikkuri

Polttomoottorilla toimivien leikkureiden kalliimmat mallit ovat yleensä itsevetäviä, ja niissä on leveämpi leikkuupöytä. Mitä nopeammin terä pyörii, sitä terävämmin se leikkaa.

Isot takapyörät helpottavat käännöksiä. Leikkuukorkeuden säätömahdollisuus on tärkeä, koska esimerkiksi tauon jälkeen ruohoa ei kannata kyniä liian lyhyeksi.

Polttomoottorileikkurit nielevät 95-oktaanista bensiiniä, mutta parempi vaihtoehto on rautakaupoissa myytävä pienkonebensa. Öljyt kannattaa vaihtaa vuosittain rautakaupasta saatavan huoltosarjan avulla tai huollossa.

2. Akkukäyttöinen ruohonleikkuri

Akkukäyttöiset työnnettävät ruohonleikkurit yleistyvät pihoilla. Akun teho vaihtelee laitteesta riippuen. Optimaalisissa olosuhteissa yhdellä noin viiden ampeeritunnin akun latauksella leikkaa noin tunnin eli yleensä koko pihan. Varman päälle pelaava voi ostaa vara-akun.

Akut perustuvat litium-ion-teknologiaan, joten niitä voi ladata huoletta. Akku latautuu varttitunnissa 75-prosenttisesti, jolla saa loput pihasta ajettua.

Akkua lukuun ottamatta laite on lähes huoltovapaa. Se on helppo käynnistää napista, eikä käyttö aiheuta päästöjä.

3. Päältä ajettava leikkuri

Isojen nurmikenttien kuningasmalli on päältä ajettava ruohonleikkuri. Se sopii pihoille, joissa ei tarvitse kierrellä pieniä esteitä.

Päältä ajettavia leikkureita on kahta päätyyppiä. Traktorimallisissa leikkureissa leikkuupöytä on koneen alla etu- ja takapyörien välissä. Etuleikkureissa leikkuupöytä taas lepää koneen edessä, joten sillä ulottuu esimerkiksi marjapensaiden alle. Runko-ohjaus antaa pienemmän kääntösäteen.

Leikkuriin on helppo vaihtaa itse öljyt, mutta esimerkiksi vetohihnojen uusiminen kannattaa tehdä pienkonehuollossa.

4. Robottileikkuri

Kiireisen puutarhurin paras ystävä on sähköllä toimiva robottileikkuri, joka tarvitsee vain sähköverkkoon kytkettävän latausaseman.

Siitä kone singahtaa ajamaan nurmikkoa ohjelmoitujen asetusten mukaan. Robottileikkuri kulkee tunnistelangalla rajatun alueen sisällä. Akun loppuessa kone palaa latausasemalle ja akkunsa täytettyään taas töihin. Osa malleista perustaa suunnistamisen gps-teknologiaan. Ne jatkavat latauksen jälkeen siitä, missä työ jäi kesken.

Vapaasti kulkeva leikkuri leikkaa nurmea monelta suunnalta ja tulos muistuttaa lampaiden syömää nurmea. Jos lapsi tai koira kaataa koneen, terät pysähtyvät automaattisesti.

Teimme sinulle myös tietopaketin ABC: Nurmikon perustaminen ja hoito. Sinua saattaisi kiinnostaa ainakin brittityylinen katemultaseos!

Asiantuntijana artikkelissa K-Raudan ruohonleikkureista vastaavaa tuotepäällikkö Lasse Ivars.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 90 ) Ei ( 14 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0